Ujian MEDSI : Apa persediaan kita?

Sebenarnya ramai tanya ujian MEDSI ni susah ke? Merepek susah macam soalan MTEST ke? Aku pun tak tahu sangat. Tapi memandangkan aku dah ambik ujian MTEST tahun lepas, dan rambut aku gugur selai selai sebab jawab soklan MTEST, jadi aku assume yang MTEST lagi susah dari MEDSI. 


Sebab MEDSI cuma peruntukkan satu jam je untuk jawab. Hah satu jam? Sempat ke? ilek ilek ilek. Memang la satu jam tapi soalan dia sebanyak 300 je. Ha 300? Banyaknya!! ilek ilek ilek. Soalan dia tak serumit dan sekomplikated macam MTEST. Dia takde soalan BI, MATH semua tu. Soalan dia lebih kurang macam soalan insak. 


Dalam 300 soalan tu, ada 4 bahagian iaitu Personaliti, Minat Kerjaya, Nilai Integriti dan Kecerdasan Emosi. so jawab lah korang dengan sejujur jujurnya. Selamat menjalani ujian MEDSI sabtu ni! hoyyay hoyyay.


kesilapan teknikal. bukan jawab sejujur jujurnya. jawab SEPOSITIF yang boleh! thanks pada Fazil sebab betulkan. hahaha.

12 komen:

KM said... [Reply to comment]

Memang susah ooo ini ujian...hahaha....sudah ramai mati.....tp bukan sebab ini ujianla tapi sakit kanser otak hehehe...........KM merepek je

Fazil Hamid said... [Reply to comment]

jgn jawab sejujurnya...hehehe..
jawab seolah-olah anda org paling baik dlm dunia..
hehehe...tips agak tak baik..tp boleh guna...

Far8 budak baik said... [Reply to comment]

kawan aku nnti dy ada ujian medsi ni..
kalau pas masuk upsi kn??betul eh..
x pyh lah smpi gugo rambut tu haha

Cik Aish said... [Reply to comment]

@Fazil Hamid
haaa tu la nak ckp tadi! haha silap2..jawab sepositif yang mungkin!! haha

Cik Aish said... [Reply to comment]

@KM
haha jgn la smpi mcmtu..adus

Cik Aish said... [Reply to comment]

@Far8 budak baik
klu pass, kene intebiu dulu..pastu klu lepas br masuk ipta yg kt pilih..tk semestinya upsi

Fazil Hamid said... [Reply to comment]

ala segan la...ade name kat situ...hehehe...malu2 kambing nie...

IJAT360 said... [Reply to comment]

beli lah buku medsi dipasaran sekarang...sementara stok masih ade..hihi..^^

aNiss :):) said... [Reply to comment]

hehehe =) aniss tak taw pun ujian MTEST dan MEDSI!!! untuk apa exam tu???

Anonymous said... [Reply to comment]

soalan kecerdasan emosi tuh cam mane???boley terangkan x?

suliyana said... [Reply to comment]

lau jwab positif suma... x pelik ke???

Adilla Ariffin said... [Reply to comment]

Ooohhh mcm tu ka..wish me..ari isnin..thnk..