.

.

Blog Review Datang Lagi!


okay hari ni kita sambung lagi beberapa blog yang belum habis direview. cik aish memang suka review blog. sebab boleh tambah kenalan. lagi pun bak kata Ben Ashaari, kalau nak tambah kenalan, kenalah dari follower baru macam mereka! jadi jom kita follow mereka ni ramai ramai. :)






si gadis ungu
blog ni cantik. first time masuk rasa sejuk je mata memandang. memang minat warna ungu ye..hehe..semua ungu. header, font, sidebar, tapi apa pun still cantik dan mata tak sakit nak tengok lama lama. tak macam blog cik aish yang menyakitkan mata ni. haha. blog awk pun tak sarat dengan widget mengarut.


memandangkan awak takde iklan nuffnang, apa kata awak letak iklan heartbeat tu di bahagian sidebar di bawah follower. sebab kalau letak atas, orang lagi senang nak klik! tu taktiknya..hehe. selamat berblogging!






☀ Izzaty Hedry☀
blog warna pink pulak. hehe. header yang menarik. dan cik aish suka blog ni sebab dia buat border melengkung dalam blog dia. nampak nice dan kemas. cuma bahagian entry kalau boleh guna tulisan standard dan justified. tulisan yang italic senget senget ni susah nak baca.


dan yang paling penting jangan guna short form sebab kalau kita guna short form, blog kita tak mesra dalam carian google. rugi je. so selamat berblogging!






Luna
luna? ingat luna maya tadi. hehe. tengok header ingatkan blog ilmiah atau blog islamic ke kan. isau gak nak review blog blog macam ni. hee..ok apa pun tahniah sebab awak berani buat beberapa entry yang berunsurkan islamic. tak ramai blogger sekarang yang nak buat entry islamic ni.


awak ada letak widget live traffic feed. ada blogger kata widget tu tak berapa penting pun. jadi lebih baik anda menggantikan widget itu dengan bloglist. mana bloglist awk ye? dekat footer? oooo bawah nyaa awak letak bloglist. letak atas sikit. yang lain dah ok da..selamat berblogging ye!







cik lya
blog purple lagi! ok blog yang cantik. tapi saya tak berapa nak nampak bahagian sidebar. since awak guna background yang bercorak, jadi tulisan pada title sidebar tu tak jelas. apa kata awk warnakan bahagian sidebar ke warna putih atau pun buat kotak pada tajuk sidebar supaya pembaca jelas nampak. cuba tengok bahagian Blog Harus Terjah. uwa..saya tak nampak apa tulisan kat situ.


dan lagi satu, sata suka awak letak banner blogger lain dalam blog awak. tu salah satu kita exchange link kan kan? tapi kalau banyak sangat banner yang lip lap lip lap ni, berat blog kita. loading pun makan masa. sebab dia flash banner. apa kata awak buat satu page khas untuk banner. asingkan dari homepage ye.







tasya :)  
ok blog ni pulak. apa pun thanks sebab sudi buat entry khas untuk Cik Aish. terharu sangat. :) hehe ok sambung review. memandangkan blog awak ni masih baru, saya cadangkan awak letak linkwithin dan letak blog archive.sebab pembaca mesti nak baca apa lagi yang menarik dalam blog awak. kalau takde benda ni susah la..


blog awak pun suci tanpa iklan. letak la iklan nuffnang atau pun heartbeat ke..sambil menyelam minum air ye tak..boleh gak dapat side income. hehe. dan lagi satu font kalau boleh guna standard. ni yang saya selalu baca tentang rungutan blogger femes yang lain. mereka kata senang nak baca kalau guna font yang standard. ok selamat berblogging okay!




blog ibarat rumah. kalau tuan rumah suka rumah dia macam tu, kita sebagai tetamu takde hak untuk paksa tuan rumah ubah. adios!


jangan lupa klik sini! Segmen Blog Review Part10

7 Komentar untuk "Blog Review Datang Lagi!"

bila nak review blog aku ni hahaha =p

@Far8 budak baik
haha eceh tak masuk tibe2 nk aku review..sj je tau..haha tgu next time ok! :)

lambatnye cik Aish nak review blog saya nie..tak sabar nie :)

http://kitasemuaguru.blogspot.com/

@izzad
haks haks..sabar..hmm sory cik aish ada buat kelas tuition so sbb tu bizi sikit..hehe sabar k..

eh,blog cik ungu la yg 1st tu..hehe..
thx ya cik aish..

tengok ni jap..tuk cik aish
http://sitishafur.blogspot.com/2011/04/blog-ni-cantik-tak-percayabaca-la.html

Back To Top