.

.

Segmen Blog Review Part 4

 Jom kita terjah ramai ramai!




seventeendegree First sekali nak puji blog ni sebab dia ringan. slim gitu. heh. bagus bagus. sila jeles dengan blog ni ye sebab ringan. so siapa kata blogger baru tak reti nak buat blog? cik shafiqah ni punya blog sweet, ringan, dan menarik kau memang debom! hehe. tagline dia "IDENTITI DIRAHSIA" suka berahsia dia ni. kot. 


lepastu kredit untuk cursor icon yang comel! tapi kadang kadang ada terbaca dari satu entry ni tentang kelemahan menggunakan cursor icon yang macam macam rupa ni. sebab menyukarkan orang lain untuk klik mana mana link. tapi bagi saya, tak jadi masalah pun semua tu. 


tapi blog anda tiada sebarang iklan ea? apa kata daftar dengan Nuffnang! klik sini kalau nak tahu apa itu NUFFNANG! oklah. selamat berblogging ! Chop! suka dengan entry anda tentang Sepantas Mana Tangan Anda? boleh tahu berapa speed kita menaip. hehehe








Mila  ok. blog ni pulak ye. adik ni takde header. Simple je. apa kata anda create header yang menarik dan unik. ok saya nak cadangkan anda edjust bahagian sidebar je. sebab saya lihat sidebar anda banyak widget yang tak berapa penting. 


dan bahagian popular post, bloglist, blog archieve, semuanya meleret leret ke bawah. jadi anda dah guna banyak space untuk sidebar sahaja. apa kata gunakan scroll box. taklah panjang meleret sangat. nampak lebih kemas! 








Nor Syafiqah wah cantiknya header dia. liplap gitu. ok. template yang menarik. ceria je. dan kredit untuk sidebar anda. sangat menarik. kalau korang tak percaya, cuba klik dekat title sidebar dia yang kat atas tu. menarik! boleh jimatkan ruang di bahagian sidebar dengan cara hide widget. nice! korang yang minat nak buat macam tu, boleh tanya cik adik ni ye!


cuma kalau boleh tulisan dalam entry tu kasi justified ye. lagi super duper kemas!  good job dear!!!







khairiyah huliana ok kali ni kita terjah blog  adik ni pulak ea.  nama blog yang unik! ingatkan blog lelaki tadi. Belog Charming! sekali kat header keluar muka dia yang comel lote tu! haish! ok nak sentuh pasal header. header anda simple tapi still menarik. sesuai la dengan nama charming! 


anda menggunakan warna font yang bermacam macam kaler. tapi still menarik di mata saya sebab anda menggunakan background hitam. jadi tak pening sangat. lainlah kalau background bunga bunga, tulisan warna warni. mau pitam den. 


actually adik kita ni masih baru sangat sangat. jadi apa yang cik aish nak bagi tips, rajin rajinkan blogwalking, komen entry entry blogger lain, lembutkan tangan untuk follow orang lain. dapatkan follower seramai mungkin ok! 







hasrul hassan Blog Bangku Kosong ni memang saja tau nak kenakan cik aish. haha takdelah gurau je. ok. gua gerun sikit nak review blog otai ni. haha. pertama sekali nak cakap, macam biasa lah blog lelaki sememangnya super duper simple. dan sebab tu blog anda ringan! 


macam yang saya bagitahu pada segmen sebelum ni, header, tagline, nama blog, memang penting untuk senang dikenali! contoh macam blog ni. kalau saya, saya memang senang ingat nama blog anda sampai bila bila sebab unik! dan mesti orang lain pun macam tu juga!


title font should be different. jadi kredit untuk anda sebab gunakan title sidebar dan title post yang jelas! senang nak differentiate antara satu widget dengan widget yang lain. rasanya tak payah lah nak cakap apa lagi. sebab blog anda memang simple dan best untuk kita duduk kat bangku kosong tu lama lama. caya lah!

 

blog ibarat rumah. kalau tuan rumah suka rumah dia macam tu, kita sebagai tetamu takde hak untuk paksa tuan rumah ubah. adios!

jangan lupa klik sini! Segmen Blog Review Part 3

 

 


6 Komentar untuk "Segmen Blog Review Part 4"

thanks cik aish..
okay2..
nak kena betulkan mana yg patut.huhu :)

adoi berjanggutlah saya tunggu turn blog sya nk direview ekk?...

cik aish :masehh yekk . pasl iklan tuh mmg nak buat .tpi ta bpe nk reti uhuh . so lmbt lgi la nk ade iklann

Back To Top