SKEMA NAK MATIKS!!!

Tags

Malam tadi masa aku tengah syok layan drama melayu (bosan lah sebab jalan citer mesti skema nak matiks) tiba tiba PP Epal mesej aku. dah lah masa tu aku tengah serabutkan kepala otak ni dengan jalan cerita drama melayu yang tak berkembang tu pastu PP Epal pulak hantar mesej macam ni.

trruutt truurttt..bunyi mesej

PP Epal : Hai, kamu sedang buat apa?
ah sudah mamat nih. gila ke apa tiba tiba skema nak matiks dengan aku malam malam ni. aku pun layan kan aje keskemaan dia malam tu.aku pun reply. 
Aish : Saya sedang menonton televisyen.
PP epal : Saya baru hendak pulang dari tempat kerja. 
Aish : iya kah? sila berhati hati ketika memandu. 
PP Epal : Baiklah. Sebentar ye saya hendak mandi dahulu. (masa ni dia dah sampai umah)
Aish : baiklah. saya akan menunggu kamu.
PP Epal : anda tidak melayari internet kah malam ini?
Aish : ya, saya sedang melayari internet. mari lah bersama sama melayarinya.

ok. sebenarnya conversation gila skema nak matiks tu panjang lagi. sampai lah aku give up dan gelak terbahak bahak mintak surrender awal. tak sanggup rasanya nak jadi skema pastu guna bahasa baku bila bercakap. ya rabbi. macam alien je aku rasa. 


aku tengah bayangkan PP Epal muka macam ni pastu nerd gila, pastu skema nak matiks, memang tak ah aku nak buat bf. hahahaha..omg
 
cuba lah hantar mesej kat pasangan korang guna bahasa baku. mesti dia tak boleh terima hakikat dengan keskemaan korang tu. tak pun mesti dia ingat korang buang tebiat. haha. ok bye. terima kasih kerana meluangkan masa untuk membaca petikan saya hari ini. oohhhhmaiigod.

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :