.

.

Kenapa orang lain cantik pakai shawl, tapi jadi buruk bila kita pakai?

Salam.
Perasan tak bila kita keluar jalan jalan, sebelum keluar tu mesti fikir nak pakai tudung apa kan? match ke tidak dengan baju yang kita nak pakai hari tu. lepastu mesti teringin je nak pakai shawl yang kita beli dulu. mesti cantik. tapi bila pakai kenapa muka kita nampak bulat? kenapa tak cantik macam orang lain yang pakai shawl tu?


lepas tu frust kejap sebab tak boleh pakai. tapi ada sesetengah orang belasah je. pakai jugak walaupun shawl tu tak kena pada bentuk muka kita. sebab dah beli shawl mahal mahal punya pasal, rasa sayang la pulak kalau dibiar je dalam almari tak berpakai langsung kan? betul tak? lepas tu bila pakai tak kena langsung dengan muka kita. 


sebenarnya tak semua orang ada bentuk muka yang sama. tahu kan? ada yang sesuai dan nampak terletak je bila pakai shawl. dan ada yang tak kena dengan muka kita. nampak muka jadi lagi bulat macam kuih pau, ada yang nampak muka jadi panjang, pendek kata, tak sesuai lah! 


jadi apa yang cik aish nak cadangkan, apa kata sebelum beli kita kenal pasti dulu bentuk muka kita sama ada sesuai atau tak bila pakai shawl. shawl cantik macam mana sekali pun tapi bila kena kat bentuk muka yang tak sesuai, tak cantik jugak jadinya.


JANGAN JADI MANGSA FESYEN! PAKAI LA IKUT KESELESAAN DIRI KITA SENDIRI.


Cik Aish : Sekarang dah banyak yang jual inner tak melekat kat dahi. cantik kalau pakai dengan shawl kan? hehe. korang pernah pakai?

22 Komentar untuk "Kenapa orang lain cantik pakai shawl, tapi jadi buruk bila kita pakai?"

hmmm aah kan.sokong tips tu.tp sume yg pakai shawl nmpk cantik,myb mula2 je rasa pelik.

betul tu..
kena tahu bentuk muka dulu sblm pakai kn..

kalu x, mesti sentap kalau pakai tapi kite xcentek..

xnk jugak org gelakkan kite kn/..

@rara pinkmafia
mula2 pakai mmg pelik je rasanya kan..tp lama2 biasa da..apa pun pakai asalkan selesa.:)

saya prefer pakai tudung ada awning dan kalau nak nampak lagi muda cute pakai tudung bawal.shawl pakai waktu malam je.tak confident pakai siang.nampak weird..hu hu

@cik hani
ye..tapi skng ni ada jual inner yang tak melekap dahi kan? haaa tu lawa kalau pakai ngn shawl

@Azzah
haa cik aish pun suka pakai yg tak melekat kat dahi. ala azzah..klu kite rasa selesa, mesti kt rasa yakin bila pakai..bila rasa yakin, mesti nampak cantik :)

tak guna jugak kalau kita beli tudung,shawl mahal2 tapi xsesuai dgn bntuk muka kita..rugi2.pakai tapi xnmpak cun.xberbaloi..

nak pakai shawl?

bentuk muka bulat? bujur sirih? panjang?
ada cara nk nampak sesuai dan cantik pada wajah.tp kena pandai tgk pada pemilihan corak dan juga warna.kalo muka jenis bulan,better jgn ambil shawl bercorak besar dan penuh.sbb nanti nampk mcm sarat.

kalau nak,ada byk cara boleh digunakan..tp kenalah belajar dan bertanya pada mereka y lebih tau.x pun try buat sendiri dpn cermin pun boleh... =)

@beautiful_rose
yup..susah sebenarnya nak pilih something yg btul2 sesuai ngn kt..tk kisah la yg penting selesa. :)

cik aish, dayana tatau ap yg sesuai utk dayana, so dayana pakai bawal je most of the time, ada org ckp muka dayana sesuai, tp rse sendiri macam tak.
ntah ler :P

@Dayana AZ
hehe..takpe..klu kt rasa sesuai ngn muka kt, kt pakai ok..yg penting selesa :)

cotton pown dh stop pkai shawl coz duluk xramai org pkai,so nmpk diff. cket,skang ramai sgt...pkai tudung sarong ekspres suda~ngehngehngeh

betul lah ape yg cik aish ckp tu.. biarlah selesa dgn apa yg dipakai.. hihi :)

xpndai pakai inner..muka still nmpak bulat..hihi..:P

yeah.saya pakai yang tak melekat kat dahi..rm5 jer..die cam sarung,kalau pakai ngan shawl memang lawa..try arr..yang melekat kat dahi ada yang sesuai ngan bentuk muka.cam saya tak sesuai..

kalau ila pakai shawls komfom2 muka nampak boolat mcm buah labu..

tapi tetap nak pakai jugak..hehe

@COTTON LADY
oooww cotton suka jd diff ye..hehe..bgs la. emm aah skng trend shawl..

@Dea
err dea chubby!! comelll! jelesss

@che-a/atiah
aish pun pakai yg tk lekat kat dahi..tp sebenarnya jeles tgk org yg pakai melekat dahi ni..klu sesuai ngn muka mmg nmpk cntik sgt

@HonEyBuNNy
klu nampak bulat tapi cantik, apa slhnya! sesetgh org nampak cantik tau! klu cik aish, huh huduh je

Back To Top