.

.

BERKAWAN BIARLAH IKHLAS..

Assalamualaikum..

aku tak perlukan kawan yang hanya nak berkawan dengan kita hanya bila dia nak something dari kita. kadang kadang walaupun kita nampak ok takdE apa apa yang berlaku, tapi jauh di sudut hati, still terluka dengan sikap sesetengah kawan macam ni. 

bila kita diperlukan, kita lah yang jadi top friend mereka. kita diutamakan dalam semua hal. tapi bila kita dah tak ada apa apa yang boleh menjadi kepentingan dia lagi, kita diletakkan dalam senarai kawan kawan dia yang palingg bawah. yang bukan keutamaan lagi. 

damn pathetic aite?

Photobucket

tapi tu la hakikat nya. dalam hidup ni, tak semua kawan kawan yang betul betul ikhlas berkawan dengan kita. ada segelintir yang suka mengambil kesempatan atas apa yang kita ada. mereka akan jadikan kita sebagai batu loncatan. kesian kan?

dulu..
bila keluar dengan member member, and of course ada jejaka jejaka hensem gitu yang join, maka dengan automatiknya akan ada kawan kawan perempuan yang tergedik gedik nak join jugak. eh you kuar dengan dorang ke? nak join laa!! (sanggup cancel plan lain semata mata nak hang out dengan kita)

now..
you, jom kita keluar nak?
you ajak siapa lagi? mamat2 hensem tu ikut tak?
tak la dorang bizi.
oh yeke so kita berdua je? 

lastly..
sory la tak dapat join. 

so korang pernah alami tak situasi macam ni? when your frends hanya pergunakan korang untuk berkenalan dan menggedik gedik dengan kawan kawan kita. sedih kan? tapi ni la hakikat. manusia memang macam ni. they always make us as an option..and because they want something from us...they suddenly make us as priority..sedih je kn?

so moral of the story, bila kita berkawan dengan orang, kawan la seikhlas hati. bukan sebab kita nak kawan kita rekemen kawan kawan dia yang hensem2 tu. bukan sebab kawan kawan kita boleh banje kita makan selalu. bukan sebab kawan kawan kita femes. jangan la jadikan kawan kita batu loncatan. tak pun perhentian bas. in this life we need each other. 

bye.







14 Komentar untuk "BERKAWAN BIARLAH IKHLAS.."

hee, selalu je kene .. tp biarkan aje .. janji kita sendiri pon hepi buat aktiviti (walaupun kadang2 rasa lonely)

Betul...susah nk mncari yg btul2 ikhlas dlm bkwan....mgkin 1 dlm 1 ribu... sedih btul bila terasa dpergunakan..huhuhu

kawan tu memang beribu2.. tapi sahabat tu satu je... =)

Hmm..ramai sangat org cmtu skrg...kwn bersebab..nk cari kawan yg ikhlas yg dapat sama2 berkongsi kegembiraan (ni ramai je) dan membantu masa susah (yg ni mmg payah skit)

hm. biasalah tuu, walaupon perit tapi telan je. lumrah hidup, sukar kan nak cari kawan yang ikhlas. pahit bila kawan yang dulunya tempat kita mengadu, tempat kita mengumpat tempat luahan kita sekarang ni seolah-olah kita dah tak kenal siapa dia. yang kawan hanya kepentingan lepastu, dah dapat ? BYEEBYEE. je lahh. hahahahah. nice to read your post cik aishh :)

kawan saya ramai. tak kira sebab mereka ramai. yang pasti dalam kalangan kawan kawan itu, hanya dua orang sahaja digelar sahabat. kawan dan sahabat dua perkara yang berbeza bukan? :)

saya tak suka berkawan sebab dah banyak kali kena tikam event kawan paling rapat sekalipun sejak tadika sanggup buat macam tu, maka saya tak suka berkawan.

biarlah saya punya dua orang kawan yang bergelar sahabat. yang punya perkongsian suka duka bersama. :)

@iPaihehe lonely ke? yang tersayang kan ada.. ;p

@Sya Cda mmg..seyes aish pun rasa sedey gila..

@siti nurulaini hmmm..ye la..tu la yg aish rasa skng..tp nak buat camne..terima jela org buat kt

@Mr.Thinker@Ali :) aish kategori kawan la ni ye..nak jadi kawan mr thinker ali leh? ;p

kadang kala mmg ada kawan yg macam tu, mmg terasa gila babi, dari tak nak berkawan tp masih berhubung jgk lah. cume set reminder this kind of friends could not be trusted and put them in the bottom of friends list.tp bukan salah dia 100% kte pun mgkin ada buat silap kt dia/org lain,cume jgn terbawa-bawa dah lah.nanti jd musuh pulak.

Back To Top