Nak tahu coklat boleh menaikkan.....dot dot dot..

Tags




 ini adalah kek coklat. sedap kan?


ada orang tanya, "kenapa letak gambar lolipop dekat header Belog Cik Aish?" Jawapannya sebab aku punya sukalah. haha. ok ectely aku suka makan coklat. suka sangat. tapi ada orang kata, "eei makan coklat mesti rosak gigi!" eh suka hati je. gosok lah gigi lepas makan coklat! 


kalau perempuan, mesti takut nak makan coklat sebab takut naik jerawat. manede. tu dongeng la. lain lah kalau korang makan kacang ke. coklat ni kalau makan boleh buat kita jadi happy tau. macam aku. ngeh ngeh. tapi yang paling best sebenarnya coklat ni salah satu makanan yang boleh naikkan hormon seks!


Coklat mengandungi phenyl-ethylamine yang juga dikenali oleh sesetangan penyelidik sebagai love chemical', la memberi kesan yang sama seperti endorphin iaitu menyeronokkan, rasa selesa dan menggembirakan seperti dilamun cinta. Sumber : i-Sihat October 2008


so kalau pakwe korang bagi hadiah coklat, jangan makan tau. haha. takde lah. gurau je. apa pun coklat makanan yang sihat. jangan melantak banyak banyak. memang arh naik berat badan tu! berpada pada ok.kalau time PMS pun korang boleh makan coklat untuk redakan sakit tu. ggrr..PMS? aku benci PMS


Cik Aish : sambil berupdate-updatan ni pun aku tengah makan coklat! 





Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :