Mana nak kejar dulu..Follower atau Traffic?

Tags

ok setelah gelak berguling guling dalam segmen INI semalam, dan menerima jawapan yang menggeletek buah pinggang cik aish (klik sini) hari ni aku nak serius balik. sambil buat muka garang nih. ......... haha. tak boleh ah. 


Follower memang penting. siapa kata tak penting? meh nak cubit sikit. aku ada cerita kenapa follower penting kat entry INI. sebenarnya buat blogger baru, target utama adalah mencari follower. jangan mengada ah buat keje lain. cari follower dulu. rasa rasa dah stabil, baru korang naikkan traffic pulak.

oi follower! mana kau nak pergi ha? sini kau..hahahaha





kalau follower dah 300 orang ke atas, tu dah kira stabil dah tu. bila dah sampai tahap tu, korang jangan risau mesti ada follower baru hari hari datang walaupun sorang. sebab masa tu orang dah mula trust kau punya blog. orang dah mula confident dengan blog korang. korang tak ajak pun dorang akan datang follow. 


so bila dah sampai step tu, korang kurang kurangkan lah mengipas atau paksa paksa orang follow ke wateva kan. haha. tapi now korang kena fokus macam mana nak naikkan traffic blog korang pulak. caranya? bagi upah lolipop dulu. hehe takde ah. rasanya korang dah tahu camne nak naikkan traffic blog korang. kan kan? salah satu adalah .... ENTRY YANG KREATIF


haa entry yang kreatif tu maknanya orang lain tak buat entry macam yang kau buat tu. kira entry kau lain dari yang lain. contoh, kalau orang lain buat entry pasal CARA PIKAT FOLLOWER,CARA NAK BUAT FOLLOWER BENCI KAT KITA. common sangat dah tu, buat lah tajuk haha. tapi tu tajuk kiasan. so orang rasa teruja macam nak tahu apa la yang kau merepek dalam tu.


tapi tu pendapat aku la..dan aku memang praktik pun. memula aku cari follower dulu. lepas tu baru kejar traffic. Alhamdulillah BE Nuffnang pun naik! tapi lain orang lain cara ye tak? maceh pada follower yang tak jemu jemu dengan blog cik aish yang suka merepek repek ni. tayang hati sikiittt...


love. 






win ticket for YUNA CONCERT!!





Cik Aish : terharu dengan dorang yang buat entry tentang cik aish. klik sini dan sini.



Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :