Pandai tak I joget??

Tags


ini kisah Lena (bukan nama sebenar)
*dan juga bukan peserta AF9 tu



"I student. biasa ahh rutin student ni. siang pergi kelas. malam enjoy. enjoy bukan sikit sikit kak. memang tayang muka je kat club. biasa lah orang kata up to date kan kak. malu ah kalau orang kata kita terperuk je tak tahu dunia luar kan kak. lepas tu kalau I pergi clubbing, takkan I nak pakai baju lengan panjang lak kan. Of course la I pakai baju nampak kulit gebu I ni. Well..mana lah tahu malam tu tengah menari nari dapat anak ikan hensem hensem."



:::::::::::::::::::::::::::::::



Sekarang kan macam trend lak kan kalau student je mesti kena tanya soklan cepumas, "pernah pergi club tak? club mana you selalu pergi?"  ada la universiti universiti tertentu yang dah sinonim dengan pelajarnya yang kaki clubbing. eh taknak lah sebut kat sini. bahaya. hehe. 


lecturer aku pernah cakap something yang buat aku ingat sampai hari ni. dia kata, "tak salah pergi clubbing time time muda ni. bila lagi you all nak rasa semua tu? hidup ni singkat. kena lah teroka sehabis habisnya. tahu tak kenapa sekarang ramai suami isteri kahwin cerai? sebab dorang tak puas enjoy! so you all pergi enjoy sementara masih muda ni"

tu la gaya percakapan lecturer aku dulu.


 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


kalau aku dekan atau pun pengarah universiti tu, aku lama dah tendang lecturer ni. kau boleh mengajar tapi tak boleh mendidik. ya memang kita kena gunakan peluang sebaik baiknya sementara kita hidup. tapi bukan lah dengan perkara yang negatif, sayang. orang nak rebut buat amal jariah bukan enjoy clubbing. kalau sempat tua dapat la insap dulu. kalau tak sempat tua, dah gol macam mana? mana la tau kan balik clubbing, mabuk, bawak kereta eksiden langgar pak mat tempe ke kan..camne tuh.

so aku memang tak sokong ayat enjoy puas puas sementara masih hidup. 

sebab kau tak tahu bila kau mati. 




Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :