.

.

Pandai tak I joget??


ini kisah Lena (bukan nama sebenar)
*dan juga bukan peserta AF9 tu



"I student. biasa ahh rutin student ni. siang pergi kelas. malam enjoy. enjoy bukan sikit sikit kak. memang tayang muka je kat club. biasa lah orang kata up to date kan kak. malu ah kalau orang kata kita terperuk je tak tahu dunia luar kan kak. lepas tu kalau I pergi clubbing, takkan I nak pakai baju lengan panjang lak kan. Of course la I pakai baju nampak kulit gebu I ni. Well..mana lah tahu malam tu tengah menari nari dapat anak ikan hensem hensem."



:::::::::::::::::::::::::::::::



Sekarang kan macam trend lak kan kalau student je mesti kena tanya soklan cepumas, "pernah pergi club tak? club mana you selalu pergi?"  ada la universiti universiti tertentu yang dah sinonim dengan pelajarnya yang kaki clubbing. eh taknak lah sebut kat sini. bahaya. hehe. 


lecturer aku pernah cakap something yang buat aku ingat sampai hari ni. dia kata, "tak salah pergi clubbing time time muda ni. bila lagi you all nak rasa semua tu? hidup ni singkat. kena lah teroka sehabis habisnya. tahu tak kenapa sekarang ramai suami isteri kahwin cerai? sebab dorang tak puas enjoy! so you all pergi enjoy sementara masih muda ni"

tu la gaya percakapan lecturer aku dulu.


 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


kalau aku dekan atau pun pengarah universiti tu, aku lama dah tendang lecturer ni. kau boleh mengajar tapi tak boleh mendidik. ya memang kita kena gunakan peluang sebaik baiknya sementara kita hidup. tapi bukan lah dengan perkara yang negatif, sayang. orang nak rebut buat amal jariah bukan enjoy clubbing. kalau sempat tua dapat la insap dulu. kalau tak sempat tua, dah gol macam mana? mana la tau kan balik clubbing, mabuk, bawak kereta eksiden langgar pak mat tempe ke kan..camne tuh.

so aku memang tak sokong ayat enjoy puas puas sementara masih hidup. 

sebab kau tak tahu bila kau mati. 




27 Komentar untuk "Pandai tak I joget??"

thumbs up entri ni.
mengajar tapi tak mendidik tak guna gak -,-

yunk..sape lec ko tuh? aku knal? hek3x..

@lovelyfana
haha..kampus masa degree beb..nama lec terpaksa disorokkan..haha

@gadis melayu
hehe..ntah la..kitorang pun geleng pale

apa punya lecturer daa... em,hidup memang singkat, so, sebab itulah kita kena teroka hal agama yang sebenar... PEACE =)

hahahaha..sape gaknye ye..hehe..

@lovelyfana
hehe,,jeng jeng jeng..lecturer lelaki

rasa macam nak shoot je lecturer tu/...

lecture mst slalu pegi club. haha

ape lagi.. lu kasi bakor jer. kita bakor..kita bakooorrr!! hahaha

Btol...saya sokong cik Aish...nak enjoy biar bertempat..tak semestinya klau dah kahwin tak ble enjoy..bawak je la anak bini pg enjoy sekali..dapat mengeratkan ikatan kekluargaan..tak gitu cik Aish...:)

pergh ayat.. muda2 pun boleh mati tau.. buatnya mati b4 taubat, gimana?? alhamdulillah, tak penah masuk club :D

@izzad
haa bwk anak2 g club ke? heheheheeh

@Amirrah Zawani
yela..so lecturer tak semestinya betul dlm semua perkara ..huhu

@cik aish: yup..kelab bola sepak, kelab seni, kelab melancong...ada pekdahnya gak...hehehe

thumbs up up and up untuk entri ni .
kena selalu sedar diri (:

Tu punyer lecturer nak kasi mati jer. Ade ke patut buat keluar statement mcm tu....

aish.actually ada yg btol letcure tu ckp.perasaan tak setengah org.bile dh kawen awal.tak puas enjoy,then bile dh jumpa kwn2 lama yg g tempt2 cm tu,dorg pon join.yelah tak penah merasa kan.tu yg jd kes dh tua baru nk terkinja2 tu.

& betol jugak punca penceraian disebabkan isteri or suami yg tak puas enjoy.BUT.kena ingat.kite ada batasnya.kalo g club pon jgn lah minum.kite tau tu haram kan.

sory kalau aish marah akk komen cm ni.but ada betolnya apa yg letcurer tu ckp.akk dh byk tgk hal2 mcm ni.

@rara pinkmafia
ehhh nak marah nape lak..hehe..betul tu kak..aish stuju tang tu. mmg pasangan skng yg kawen muda..tk puas enjoy..so betul gak lec tu ckp, enjoy puas2 masa muda. tp tu la kena tau batas2 nya gak..thanks for ur gud point akak!! :)

Back To Top