.

.

Kalau boyfriend saya sendiri tak kisah..apa salahnya.

Assalamualaikum. wah mentang mentang hari ini Jumaat, bersopannya aku bagi salam. hehe. tu yang sebaik baiknya ok! Em. kali ini aku nak kongsi satu perbincangan yang pernah kita semua utarakan dulu. iaitu tudung. ok. mana yang free hair pun boleh baca entry ni, tak ada masalah. bukan entry mengaib or wateva ye. 


ada situasi di mana seorang awek ni dah ada niat nak bertudung. kira macam tunggu masa je nak pakai tudung. hari minggu je pergi kedai tudung beli tudung selai dua. lepas tu awek ni pun bagitahu la kat pakwe dia yang dia nak bertudung. macam mintak izin la plak. padahal kalau nak buat baik takyah kot nak mintak izin sapa sapa. huhu.


lepas tu si pakwe ni pulak cakap..


"abang tak kisah sayang nak pakai tudung ke tak. kalau pakai tudung lepas kahwin pun apa salahnya. sekarang biar jelah free hair. abang tak kisah. lagi pun sayang comel bila free hair"


lepas tu awek tadi pun batalkan niat nak bertudung. yelah. dengar cakap pakwe lagi afdal dari dengar cakap Dia. pakwe kan segala galanya. jadi boleh nampak tak kat situ peranan pakwe tu penting? you all kalau ada awek, you all kena tahu, yang aweks aweks ni akan dengar cakap korang. sebab kononnya macam nak praktis yang you all ni ketua keluarga padahal belum kahwin lagi. hoho


so sebagai lelaki, tunjukkan contoh yang baik ea. kalau you all nak jadi jahat ke apa ke, tu lantak you all tapi kalau aweks aweks you all nak berubah ke arah kebaikan, you all jangan jadi batu api pulak kata takyah. walaupun keputusan sepenuhnya kat tangan aweks tu nak berubah atau tak, tapi you all pun penyumbang jugak..ok.


renung renungkan dan selamat beramal!




Cik aish : kalau aku dapat pakwe macam tu, memula aku siku dia pastuh aku siku dia lagi pastu baru aku tinggalkan dia, hahaha

33 Komentar untuk "Kalau boyfriend saya sendiri tak kisah..apa salahnya."

agak2la klu syg pakwe sekali pown.. ckp mak bpk xnak lak ikut.. huhuhuhu..

hahahaa, ape daa pakwe mcm tu.
patutnye support org nak berubah ke arah kebaikan.
meh la kite siku ramai2 kalu dpt pakwe gtu yea.
hahahahaha xD

@gadis melayu
haha tp kebanyakan yg akan dgr ckp pakwe seratus peratus ni budak2 remaja..

@cik anum
haha sebelum tu asah siku tu dulu bru best menyiku!

dasyat cik aish nk siku siku . huahua . apa kata sidekick ja tros (:

hahaa!!~~
ala..laki tu dah tao..sblm tawen kan apak dia yg tanggung dosa...dats why dia cakap camtu..
lepas kawen dah dia sendirik kena tanggung dosa..
takut r tuuu!!
tp kalo dapek lelaki mcm tu..
better lupakan jerlah..
xmenyokong ke arah positif langsung kan!!
heehhee..

pstt : hamboi nak siku2!! nak join sekali bley??


salam singgah dari mummy weiyda!♥
keep it up blogging ya dear!♥

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

burubah kerana diri sendiri bukan utk org lain.apa perlunya jadi boneka untuk org lain?

hurmmm. alaa pakwe je pun. belum tentu jadik suami. tak payah ikut sangat. HAHA. leyn lah kalau dye suruh buat mende yang baek. :)

kene ke tanya pak we??? pak we je pun.. bkn laki lagi.. huhuhu

@yarn liyarnalin
huhu..tu la..cik aish ada tali pinggang pink tau

@beautiful_rose
selalunya perempau remaja yg mcm ni..masih blur2 lg..klu kta2 yg dewasa ni rasanya tau pk mana baik mana buruk

@Niena Ainina
yup..selagi blum jadi laki kt..tkyah la ikut..

@Lizzie Yasmin
tu la pasal..tp kes ni pernah berlaku tau..hahaha..

aiyooo.. dgrla cakap boyfren ye.. konpem bahagia.. ahakkss.. uwekk.. :P

fara punya bf plak garang.dia marah kalau saya free hair.tp fara ni degil.tp,ALHAMDULILAH sekarang,dh mula slow2.tp bkn sebb bf.tp sebab DIA..doakan moga dpt berterusan ye..:-)

Pasangan bercinta akan berbuat apa sahaja semasa hangat bercinta sebelum kahwin....
Gunakan peluang ini utk melaksanakan perubahan ke arah kebaikan...

cik aish betul tu :D

lelaki memainkan peranan gak,,sbb mmg nampak ni biasenye awek2 dengar ckp pakwe konon praktis dr awal,, hikss ,,

lor... elok2 org tuh niat dah lurus.. leh lak dia bengkokkan balik.. --'

agrred pasal izin tuh.. BF baru.. bukan laki.. niat baik takyah nak minta izin kot..hehehe

Selagi belum bersuami...perempuan perlu patuh kepada arahan mak dan ayah.

@lovelyfana
haha...dgr buleh..ikut jgn..klu baik ok la.haha

@FaraLoveChoco
yeke..ada gak lelaki mcm tu..bertuah la fara..takpe fara..slow2 k..yg penting niat ikhlas

@b a m b a m ' s
haaa tau tkpe..tp ada gak yg mtk izin tu..yela nk praktis bini solehah :)

kahkahkahkah!!!! sumpah klaka. konon2 nak prektis dengar cakap ketua keluarga. hahahaha~
hahahahahahaha!!!!

bengong punyer pakwe... harapkan pagar, pagar makan padi..

Back To Top