.

.

suka baca blog yang ada tutorial TAPI................

kalau rasa nak belajar macam mana nak upgrade blog kasi canggih cun melecun bagai, kena la rajin bertanya. tak kisah, ramai yang sudi nak tolong kan? pastu kita kira beruntung ah sebab ramai blogger sekarang dah buat macam mcam tutorial dekat blog dorang. 


TUTORIAL SEBIJIK SEBULAT SUARA
kalau aku boring, aku suka jalan jalan kat blog yang ada tutorial. ada yang senang nak faham, ada yang berbelit belit, dan ada gak yang "sebijik sebulat suara". ha maksudnya tutorial tu macam di copy paste dari orang lain. salah ke? tak salah pun. tapi kesian sebab tak bagi backlink pun pada blogger lain tu. kesian blogger tu berpeluh peluh encode semua kod kod HTML untuk tutorial. senang je nak tiru sebijik sebulat suara. 


kalau nak tiru sebijik pun tak kisah tutorial dorang. tapi bagi lah backlink kat blogger tu. tu namanya orang berbudi, kita berbahasa. seyes. aku dah jumpa banyak blog yang ada tutorial sebijik sebulat suara ni. nak bagitahu kat sini takyah la rasanya. tak elok aibkan orang. 


apa pun, hati hati lah. blogger ni rajin blogwalking. jangan sampai dorang dimalukan lak nanti gara gara menciplak tutorial orang lain kalau kantoi nanti. kesian tau. especialy yang buat tutorial nak buat doodle tu. haish. penat weh. tapi hasilnya diambil orang suka suki je kan..



Cik Aish : hanya buat tutorial bila ada yang request :)



13 Komentar untuk "suka baca blog yang ada tutorial TAPI................"

hahahah kdg2 ade yg langsung x paham camne nak buat..=,=

betul betul. aniss pun suka singgah kat blog yang ada tutorial..

setuju dengan cik aish.. sepatutnya kena bagi backlink kan =)

hi.. nice blog! jom singgah blog sy :

http://sheilakamal.blogspot.com

tengs!! :)

huu~baru je smlm ika buat entri ni http://snasatieka.blogspot.com/2011/04/copy-save-pencuri.html

awk,awk..ajar sy cara nk bt scroll tuk banner blh? :)

miss keila : yeke?em tutorial yg main dgn html ni mmg susah sikit..nak buat tutorial kasi org paham pun susah

aNiss :):) : yup..kalau boleh bagi backlink..kredit untuk blogger lain tu..

abang stalker : insyallah . boleh..

bila nak cantik kan blog ni ingat nak outsource dkat orang lain je

huhu..
kami jarang bikin tuto.
ilmu xcukup.
huhu.
:D

Tidak salah copy paste tapi minta kebenaran dulu dan berikan link.Untuk blogger yang professional mungkin akan letak backlink di entry di suatu sudut untuk automatik bila copy paste akan terus ada backlink.

FARISZ@AZ.Com

FARISZ@AZ.Com FanPage

fariz : yup..kene minta kebenaran dulu..anyway thanks for the info..:)

Back To Top