suka baca blog yang ada tutorial TAPI................

Tags

kalau rasa nak belajar macam mana nak upgrade blog kasi canggih cun melecun bagai, kena la rajin bertanya. tak kisah, ramai yang sudi nak tolong kan? pastu kita kira beruntung ah sebab ramai blogger sekarang dah buat macam mcam tutorial dekat blog dorang. 


TUTORIAL SEBIJIK SEBULAT SUARA
kalau aku boring, aku suka jalan jalan kat blog yang ada tutorial. ada yang senang nak faham, ada yang berbelit belit, dan ada gak yang "sebijik sebulat suara". ha maksudnya tutorial tu macam di copy paste dari orang lain. salah ke? tak salah pun. tapi kesian sebab tak bagi backlink pun pada blogger lain tu. kesian blogger tu berpeluh peluh encode semua kod kod HTML untuk tutorial. senang je nak tiru sebijik sebulat suara. 


kalau nak tiru sebijik pun tak kisah tutorial dorang. tapi bagi lah backlink kat blogger tu. tu namanya orang berbudi, kita berbahasa. seyes. aku dah jumpa banyak blog yang ada tutorial sebijik sebulat suara ni. nak bagitahu kat sini takyah la rasanya. tak elok aibkan orang. 


apa pun, hati hati lah. blogger ni rajin blogwalking. jangan sampai dorang dimalukan lak nanti gara gara menciplak tutorial orang lain kalau kantoi nanti. kesian tau. especialy yang buat tutorial nak buat doodle tu. haish. penat weh. tapi hasilnya diambil orang suka suki je kan..



Cik Aish : hanya buat tutorial bila ada yang request :)



Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :