.

.

aku boleh hidup tanpa kau lelaki..

sebelum tu aku nak bagitahu, ni luahan aku je. takde yang menarik pun. bukan entry gila gila ke apa ke. nak baca sila. taknak baca pun takpe. cuma catatan peribadi jek. 






buat masa ni aku tak rasa kehadiran seorang lelaki tu penting. sebab apa ea? mungkin dah biasa gerak solo kot. haks haks haks. tapi aku bukan ah lesbian. korang jangan unfollow lak blog aku konon blog cik aish tu blog lesbian. tak weh. aku masih siuman agik. alololo sayaang..


cuma Tuhan belum temukan lagi dengan lelaki yang betul betul lelaki. hah ada lelaki ke yang macam perempuan? tak ah, maksud aku lelaki yang betul betul boleh menjadi lelaki dalam hidup aku. ecceh memilih gak kau ni kan? mau taknya? ingat pilih laki macam pilih ikan kembung kat pasar? 


before ni ada ah aku kapel dengan sorang lelaki ni. kira macam family aku restu ah kan. pastuh aku suka ah lelaki ni sebab dia jenis kuat semayang. dating pun suh aku bawak telekung woh. aku pun bahagia gilak je rasa. ingatkan berkekalan ke anak cucu. tapi putus sudah. ada la musababnya. taknak aibkan siapa siapa. :)


dulu kan masa aku muda muda, nafsu nak mengurat jeling jeling ayam tu memang ada. bukan nak kata apa ah kan. tapi kalau aku nak, aku mesti dapat. no fon ke apa ke kan. maybe time tu muka suci lagi kot. sekang kedut kedut dah. ngurat pun tak sangkut kot. haha. 


tapi tu dulu. sekarang kan, letak ah seploh ke doploh lelaki ke depan aku, belum tentu aku nak. bukan sebab aku ni memilih ke apa. tapi ada ar..kisah silam banyak beb. 2 tahun nak pulih sebab putus cinta nih. haish. nasib tak masuk tanjung rambutan or durian wateva. 


well pada adik adik yang aku sayang. kalau korang masih sekolah lagi, jangan ar frust nonggeng ke apa ke kalau kena tinggal pakwe. perempuan boleh berdiri atas kaki sendiri.  bagitahu lagi sekali..PEREMPUAN BOLEH BERDIRI ATAS KAKI SENDIRI! especially kalau kau muda lagi. lainlah kalau kau dah umur 30 tak kawen lagi, memang you shud do something. 


dan pada lelaki lak, nak say something, Tuhan ciptakan kamu sebagai seorang pemimpin. jangan terlalu mudah mempermain mainkan seorang insan lemah bernama perempuan. tak kira lah kau hebat macam mana sekali pun di dunia. di akhirat esok Tuhan akan soal semula adakah kau benar benar menjadi seorang pemimpin yang dikehendakiNya..




abes da mukadimah.
aku kalau start mukadimah memang pakej mengundang bencana.


18 Komentar untuk "aku boleh hidup tanpa kau lelaki.."

"Perempuan-perempuan jahat untuk laki-laki jahat,laki-laki Jahat untuk perempuan-perempuan jahat pula,perempuan-perempuan baik untuk laki-laki baik,laki-laki baik untuk perempuan-perempuan baik pula. Mereka itu (orang-orang baik) terlepas dan tuduhan yang mereka katakan,untuk mereka ampunan dan rezeki yang mulia."

betul tu.amat lah sokong.PEREMPUAN now dh boleh berDIRI TEGAK tanpa lelaki.

memang susa nak cari lelaki yg betul2 lelaki kan..tambah2 sekarang neyh..huhu

jum singgah blog fae:
http://fzhjmldn.blogspot.com

berita fhm..x kco lg da.roger n out.

suke entry cik aish yg nie!!:)
idop mezti dteruskan!!hehe

rase mcm nak nanges laju2 bace entry ni.. hehekk..
betol la kn.. kite pompuan harus kuat!
xde pkwe pon xpe.. kite boleh idop..
mmg ssh nk carik yg betol2 sygkn kite..
wuuuu..

@rara pinkmafia
ye..tapi tak nafikan lelaki penting dlm hidup kita..but takla kt bergantung 100% pd kehadiran dia..

@misz fae
ye..Tuhan temukan kt dengan lelaki yang slaah dulu sebelum lelaki yang betul2 tepat utk kt..:)

@Abang Stalker
kakak stalker sentiasa ada dgn abg stalker..jg baik2.. :)

@syafeeqanabella
mestila..idup kene diteruskan..jgn patah semangat k..:)

@nik lan nik mat
dan pastinya lelaki pun memlih perempuan yg baik juga kan?

yep betul betul,, sokong ape yg cik aish cakap :D heeeeeeee

@Cik Ezy
ye ck ezy..betul tu..kalau kt belum ditemukan lg dgn lelaki yg tepat utk kita, jgn sedih..sbb keluarga n kawan2 masih ada ngn kt.. :)

cik aish..LIKE!!
hahahahaha...

btol2..it's not the end of the world pon kalo break up..it's juz a process of our life to meet da right one..dan..utk mematangkan diri kte..xsme org ade pengalaman break up..kte pke positif je k..cmnie..ok,jodoh aku ngan mamat tu xlame..sbbnye die mmg layak utk aku..ade yg lebey baek..then..Allah tkdirkan kte utk break up sbb Dia tahu kte masih mmpu utk terima ujian yg cmtu..mayb sesetangah org akan bunuh diri..kn..

Allah xkn mmbebankan Hamba2 Nya dengan ujian dan dugaan yg xmampu dipikul oleh hambaNya..

@NaNaKyu
ye..setuju..thanks nana..anggap je sume ni sebagai ujian Dia untuk kita jadi lebih kuat..:) aku pun bersyukur sgt2 sbb dgn pengalaman mcm2 dlm relationship, aku jadi lagi kuat dan lebih berhati2 .. :)

Back To Top