.

.

Blog Review lagi!

Ada orang tanya apa pentingnya blog review? aku dah bagi pendapat aku dalam entry INI. Ben Ashaari cakap, kalau nak tambah kenalan, kenalah dari follower baru macam mereka!  Jadi apa kata kita terjah blog mereka ni dan tambah kenalan. Jom jom..





~ Tieqa~
Ok blog yang suci bersih. maksudnya blog ni tak sarat dengan widget widget mengarut. Tapi bila tengok sekali lagi, sayangnya kalau dibiarkan ruang sidebar tu kosong je. ok nak listkan kat sini apa yang paling basic kita kena ada dekat bahagian sidebar adalah button follower, iklan, blog archive, shoutbox dan bloglist. jadi mana yang takde tu, tieqa ada ada kan ye. :)


Dan lagi satu, tieqa kalau boleh buat la header. tak perlu canggih canggih sangat. simple pun ok. less is more. sebab header ni identiti blog kita. dan kalau boleh letak tagline yang orang senang ingat. okay? sebab blog tieqa dah sweet dah. cuma tambah tambah sikit mana yang takde ye.






^^eKaTiKaH^^
benci blog ni hahaha sebab dia ada header yang super duper comel dan cantik! tab menu pun cantik. tak percaya? pergi lah tengok sendiri. seyes tak tipu. ok cik aish takde masalah dengan blog ni. semuanya ok. oh ye dia pun ada join segmen cik aish haritu. boleh tengok kat SINI


font yang awak guna sebenarnya cantik. memang cik aish suka. nampak kalerful je. tapi kekadang lama lama baca boleh sakit sikit mata. sebab dia berwarna warni. kalau guna warna hitam mesti lagi senang nak baca entry yang panjang panjang tu. kalau nak guna jugak font yang cantik warna warni tu, guna pada title entry je. boleh gak kan? cantik gak tu.







mary ann ;) 
blog ni cantik sebab hitam putih. smart. bahagian entry warna putih, bahagian sidebar di belah kiri dan kanan warna hitam. nice! Cuma ada sesetengah widget yang saiznya melimpah keluar dari border sidebar tu. edit sikit supaya nampak lagi kemas dan terletak dalam sidebar tu betul betul ye.


yang lain rasanya takde masalah dah sebab awak pun dah lama juga berblogging kan? just nak say gud luck!!






 
cik bai 
Mula mula sekali cik aish nak bagitahu cik aish suka blog ni sebab tersusun dan kemas. sebenarnya penting tau kita buat kotak pada tajuk dekat sidebar tu dengan jelas dan terang supaya blog kita akan nampak kemas dan jelas tersusun. pembaca pun tak susah nak tengok widget widget yang ada dekat sidebar tu. so keep it up k!


cuma cik aish nak bagitahu tak semua blogger suka duduk lama lama dekat blog yang autoplay music. kalau awak nak letak jugak lagu, pilih yang boleh pause ea. sebab takut nanti ada yang sakit jantung pulak tengah tengah malam bukak blog keluar lagu. yang lain dah ok. selamat berblogging!







lilies.john
blog ni pula adalah blog baru. jadi banyak yang perlu diperbaiki dari segi template. Pertama, header terlalu kecil. apa kata besarkan sikit dan center kan supaya nampak menarik. Kedua, terlalu banyak widget di bahagian footer. Kurangkan atau pun alihkan semua di bahagian sidebar. sebab button follower, bloglist semua tu penting jadi letak di sebelah atas sidebar. blog archive pun sama. 


Sebab kalau letak di bahagian footer, pembaca kadang kadang tak scroll ke bawah blog kita. jadi dah rugi kat situ. terbantut nak follow sebab button follower bawah sekali. elakkan ok. selamat berblogging! rajin rajinkan blogwalking dan komen entry kawan kawan untuk tambah kenalan dan follower ye.



blog ibarat rumah. kalau tuan rumah suka rumah dia macam tu, kita sebagai tetamu takde hak untuk paksa tuan rumah ubah. adios!

 

jangan lupa klik sini! Blog Review Datang Lagi!

20 Komentar untuk "Blog Review lagi!"

Bile nak blog review saya pulak? hehe

tq cik aish.. will try my best to follow the instruction.. :)

bgos lar blog review2 nih,kter pown ley tmbh buang perbaiki apa yg ptot~thumbs up!!!

tajuk dekat sidebar blog ni kak aish buat sndri ea?

@lilies.john
hehe not instruction dear..just my opinion..gud luck dear

@COTTON LADY
hehe ye..kdg2 ada gak selit2 tips..tp utk bloggr baru je..blogger lama lagi pandai bab bab ni.. :)

huhu..thanks cik aish..
tkah akan cube ubh jdi lebih baek dri skunk..hehe..=)

@.m y z.
aah dik..akak buat sdiri..bodoh2 je tu..haha

wahh!!nak jugak di review..baru moderate nih..:)

ya btol blog adalah rumah..
biarla tuan rumah jadi eric leong..hehe

nak ke sana jugak sebentar lagi...
(n_n)

mari kita terjah..erat silaturrahim sesama blogger...

bila nk review belog tite lak hiksss :P

awak awak tak boleh buat gak ke? meh isi form ni

http://www.liyanaa.com/p/contact.html

kite wat tutor private hikss

@ayie
apaa kau merepek ni ha..aghagagaga

@Liyana Lunia.
haha liyana..boleh je kt review awk..tp malu ah..blog liyana da superb..haha

@HAZWAN17
bagus...mcm tu la...terjahhh mereka!

Back To Top