.

.

4 perkara korang kena tahu bila rasa gatal nak bercinta

(ni pandangan aku okay...kalah salah..diam je) haha
1. GADUH JE HEBOH DEKAT FACEBOOK
kalau dah ada ikatan..paling penting mesti ada rasa hormat pada pasangan. jangan menceritakan walau sedikit pun masalah pada orang ramai..dan aku nak ulas sedikit pasal komen salah seorang member ni..


"kita dulu pun masa gado ngn bf/gf slalu gak ngadu kat fb...huhu.."


jadi btul gak tu..mungkin cara yang berbeza..jd ambil pengajaran...JANGAN CERITAKAN KEBURUKAN PASANGAN ATAU MENGHEBOHKAN MASALAH DALAM HUBUNGAN pada semua orang..tapi ambil tindakan yang lebih profesional dan berhemah..gituuu..

2. BOYFRIEND TAK KAYA?
walaupun lelaki itu tak kaya...tetapi once kita dah terima dia sebagai tunang vs bakal suami kita yang akan sehidup semati dgn kita..jadi kita kene bersedia untuk menerima segala kekurangan diri dia..dan dalam masa yang sama..beri sokongan tanpa jemu pada dia...rezeki Allah yang tentukan...yang penting usaha..btul kan??




bila kau berkawan dengan dia mahupun kamu-kamu itu.berkawanlah dulu.jangan nak berharap dan mengharap dan beri harapan lebih dari kawan sedangkan kau belum mampu untuk itu.



3. ***** LAH KAU NI!
jaga bahasa semasa bercakap dengan pasangan kita...bila kita out of control..syaitan menguasai segala-galanya dalam badan kita..jadi, beristigfar banyak-banyak dan fikir sebelum cakap..bak kata karam sing walia...terlajak perahu boleh reverse..terlajak kata-kata? pikir la sendiri..

4. WOW AWEK CUN!
zaman sekarang macam-macam boleh jadi...jangan tipu diri sendiri...tepuk dada tanya selera..berapa ramai antara kita yang sudah mempunyai boifren atau gerlfrend..tapi jauh di sudut hati masih memandang pada insan lain? lupa kah anda tentang pemain badminton negara Roslin yang perkahwinannya hanya bertahan sebulan saja...


moral nya di sini..kaum wanita mula bimbang dgn trend sebegini..jadi langkah berjaga-jaga diambil...iaitu memastikan pasangan nya mampu menjamin masa depannya..kita tak tahu apa akan jadi masa akan datang..wallahualam...Allah juga menyuruh kita memilih pasangan berdasarkan 4 perkara...kerana agama,keturunan,harta dan rupa..kita berhak memilih yang terbaik untuk masa depan kita..



CIK AISH : oi aku pun risau ni. takot nak bercinta lagik! uwawawa

21 Komentar untuk "4 perkara korang kena tahu bila rasa gatal nak bercinta"

kalau rasa dah smpi seru nikah terus lagi bagus..selamat....

faisalapardi.com

faisal : aaa tu yg terbaik...bercinta lepas kawen..tp klu tak serasi, payahhhh tu.

hahahaha...yang nombor satu tu serius ramai gile yg buat.
kadang-kadang rasa annoying gile bile tengok budak2 fb update status pasal gaduh dengan bf gf. -.-"

tapi pape pon, kalau nak bercinta tu biar berpada je. cool susah. dah jadik laki bini nanti takpe lah jugak. ;)

hee..
cik ezy ni ntah bile nk kawen..
huhu..
kdg2 geram jgk tgok pkwe mkwe gdoh kat pesbuk..
keh3..

hehe...takpe cik ezy, lambat kawen tak bermakna tak yang taknak, tp kita berhati hati..eceeh.haha

rj Etika : haha, buat tak nampak tak boleh lak, dah sah sah depan mata kan..terpaksa la baca gak. mmg annoying. uwaa.

nom 1 pernah buat .hahahaha ..
*bengang masa tu ~*

nom 2 tu tak tengok sangat lah . janji baik ..
=)
n ada masa depan ~

nom3 selalu buat ..kurang ajarkan ?
ish2 ..

nom 4 : sellu tengok agama ..^^

hahah nelly..ni kes lepas geram la ni ye! tu ar..no 3 tu pun memang susah nak kawal..habis sume nama binatang kuar..adoi aiy

kanak2 kurang matured je yg heboh2 kt fb..nk perhatian lbey..dl tym bdk2 pon pnah wat2..skang ble pke blk rase cm bodo gilak oi!wat malu ja.hohoho..lek2 je..simpan sendirik..masalah xkn selesai setakat heboh kt fb..baek bncg leklok..

cik aish..cinta dtg pd mereka yg memerlukan dan btol2 bersedia je..jgn pksa diri kalo blom bersedia..kang merana..=))

no. 1 tu mmg betul . kdg2 lalu kat news feed diorang gado2. tak phm la . meluat pun de . anyway, nice entry . follow sini . ziarah ana ea .

bagus entry ni,bab maki hamun tak tak berapa suka.asal nak gaduh je,sibuk nak maki..kdg2 tgn kaki pun ikut join sekali..heheeee

tak yah bercinta,kawin terus jika jodoh mu kan lagi mulia..heheee folow kamu..

hahaha..rasa cam sama je pendapat tok isi yang first tue..rasa sgt2 tak sesuai klau gaduh2 nie dok post dalam FB..macamla ada orang nak peduli...lagi satu macam buka pekung di dada...

http://kitasemuaguru.blogspot.com/

NaNaKyu : terharunya dgn komen awk..thanks..kt mmg tak ready lg utk apa apa serius rship..takut n serik.. biarla lambat, asal selamat :)

aNNa maRdHiaH : tu la..nk marah kang, bukan hak kita nak halang dorang bt status mcm tu..niway tengs follow..:)

Woofer Storm : hehe bab angkat tgn kaki tu sgt keji..tengs follow :)

izzad : ye..seperti membuka aib sendiri..harap2 kita smua dpt pk mana baik buruk. :)

Back To Top