.

.

Segmen Blog Review Part 9




myss fana Blog kepunyaan Fatin Farhana berumur 16 tahun ni simple dan menarik. bagus la sekarang korang dah pandai berblogging sejak muda remaja lagi kan? kalau saya, time sekolah dulu, masuk disket pun terketar ketar..hehe biasalah citer 10 tahun lepas. haish tua dah saya.


ok stop merepek. kenapa ramai lelaki suka gadis bertudung?. saya suka entry ni. menarik. korang boleh jenguk blog adik comel ni okay! apa salahnya korang rajin rajin follow tambah kan kenalan. apa yang saya lihat blog ni sempoi je banyak berkisar pasal kawan kawan dan life sebagai student. nice!


dan kalau korang perasan setiap entry dia punya entry yang ringan maksudnya tak berjela jela. tak macam blog aku yang merapu banyak banyak ni. heh. kebanyakan blogger bagi tips kalau nak orang singgah dan baca dan komen sekali, pastikan kita buat entry yang short dan brief. simple dan padat. straight to the point. so good job dear!


tapi saya nak tegur sikit kalau boleh kurangkan penggunaan short form ea?







oyen iyrid ok blog oyen iyrid lak. haish pelik nama tu. oyen! hai oyen! bila baca dua tiga entry dekat blog oyen ni, saya dapat agak oyen ni memang orang sabahan. banyak word sabah ada dalam tu.  dan dia guna bahasa melayu campur english dalam penyampai entry dia. hehe. but still nice to read. sebab blog ni pun sempoi je. dan sweet.!


kalau korang masuk blog ni, mesti kepala pun nak goyang goyang sebab tengok dekat shoutbox oyen ni memang comel! haha. sangat kreatif! oh ye since oyen adalah orang sabahan, no wonder your face look like a chinese! err..or you memang chinese? hehe later you tell me ok.


wah masuk blog oyen aku pun sibuk nak spekang apa citer?







Hafizuddin Jasmi tuan blog bernama Hafizuddin Jasmi berasal begeri sembilan. afundi Hafiz! haha. well kita sama negeri ye. ehem ehem. untuk pengetahuan korang, Hafiz pemenang nombor tiga contest Sidebar Paling Smart yang saya anjurkan dulu. awak memang layak menang! sebab saya suka blog awak. cantik sangat! kemas. 


dan yang paling saya suka adalah tang header dan tab menu. sangat cantik dan unik! tak percaya? korang pergilah blog dia ni. seyes tak tipu ok. kalau tengok profile dia, dia tulis kadang kadang gila kadang kadang normal. haish..bahaya tuh.


so blog ni memang dah cukup ok dah. so focus lebih pada isi entry pulak ye. ramah ramah dan rajin blogwalking. orang kata blogger lelaki tak susah nak naik. percayalah! sebelum tu nak like entry awak yang ini! Kadang-Kadang Saya Malu Jadi Melayu







aii ros warna-warni ni pun lagi satu contoh blog yang comel dan kemas. suka blog yang background putih. sebab nampak terang. tak macam blog aku. haha. ok tapi nak cadangkan sikit boleh? kalau boleh kurangkan bilangan entry dalam homepage. limitkan ke 3 entry dah memadai. kalau banyak sangat, penat pembaca nak scroll ke bawah. lagipun blog jadi berat kalau sumbat banyak entry.


tapi kenapa tak letak iklan nuffnang? nanti register dengan nuffnang ea? banyak benefit!






Fazil Hamid ok last blog. blog lelaki pulak ea..nama dia Mohd Fazil Hamid. blog ni nampak lembut je sebab guna warna hijau. nice. blog ni simple je. biasalah blog lelaki. lelaki dan simple tak boleh dipisahkan tau!


tapi nak cadangkan sikit, bahagian sidebar tu. tang bloglist. anda letak banyak sangat blog dalam bloglist tu. so nampak meleret leret ke bawah. tak salah kalau nak letak 10 blog sekali pun dalam bloglist kita tapi gunakan scroll box so nampak lebih kemas!


ok! selamat berblogging!


blog ibarat rumah. kalau tuan rumah suka rumah dia macam tu, kita sebagai tetamu takde hak untuk paksa tuan rumah ubah. adios!


jangan lupa klik sini! Segmen Blog Review Part 8

 
12 Komentar untuk "Segmen Blog Review Part 9"

nti kalo ada masa free.. review la jugak blog saya yg cikai ni.. x da org nak tolong review. huhu

bile agknye turn cik ezy ye?
keh3..

hehe..insyallah nnt saya buat lg...segmen ni dah ttp da..sbb da cukup kuota..haks

tQ 4 da review hihihi..im not chinese..sa orang DUSUN iaitu salah satu kaum di sabah hoho..by the way..u roxxx...hehe..^ ^

tq cik aish...!!!hehe sa bukan chinese..im a dusun girl..iaitu salah satu kaum di sabah..by the way..TQ so much 4 da review^ ^

haha yeke oyen? ok ok happy blogging ye! you r most welcome dear :)

thanks..for the advise...hehehe...betul la..mmg panjang sgt kn...sampai jek hujung dah tak jumpe pangkal...nak kene buat scroll eh..

Camner nak buat scroll box macam cik Aish cakap kat abg fazil?

http://kitasemuaguru.blogspot.com/

@izzad

abg fazil ngn izzad leh tengok tutorial ni untuk letak scroll kat bloglist ea...selamat mencuba!

http://www.rafinamimi.com/2011/03/tutorial-ringkas-cara-buat-scroll-untuk.html

Terima kasih sebab review blog saya... =)

thanks cik aish..baru perasan dah review :(
too buzy this week..oh btw,thanks for the ole-ole :)
sayang pulak nak pakai.

Back To Top