kenapa aku asyik jumpa pemandu lelaki yang bermasalah je?

Semalam ar punya cerita ni. ha ce cite cee cite. gini citenya. sekarang kan kalau korang baca paper mesti ada baca pasal "pemandu perempuan punca kemalangan." aku taknak komen apa apa. walaupun statement tu menusuk kalbu aku ni. tapi semalam punya citer, semuanya pemandu lelaki yang bermasalah.


BUTA WARNA
dah sah sah traffic light tu warna dia merah. merah tanda nya apa adik adik? BERHENTI. pandai adik adik! tapi kereta tu punya slumber badak je jalan. apa buta warna apa dorang ni? aku pun terjah la siapa la yang bawak kereta tu kan. LELAKI. 


BUAT BUAT TAK NAMPAK
dah sah sah jalan tu sehala. kalau sehala apa maknanya adik adik? SATU HALA. pandaiii adik adik. jalan ni satu hala je. yang korang masuk slumber badak je kenapa? tak nampak signboard atau buat buat tak nampak? siapa yang bawak tu? LELAKI


BIMP LAMPU IKUT SUKA
kereta aku belah kiri. ada la kereta awek ni kat belah kanan aku. kalau kereta guna jalan belah kanan maknanya apa adik adik? PANDU LAJU. pandaii adik adik. tapi awek tu bawak slow je. pastu kena bimp dengan kereta LELAKI kat belakang dia. tapi lelaki ni kot ye pun sabar la. kan ke tu kawasan HOSPITAL. kena ar slow ye tak. tak nampak hospital yang terpampang kat sebelah tu cik abang??? bawak 120km tu apesal?


3 kes kat atas tu memang betul betul berlaku depan mata aku semalam. ni yang teman pelik ni. kenapa perempuan jugak dipersalahkan. lelaki ni bawak kereta macam nak tunjuk kejantanan. konon macho ye langgar peraturan tu?? ha teman kalau membebel memang pakej mengundang bencana terus!


Cik Aish : kalau jumpa pemandu yang bawak laju tak tentu pasal, senang je... "dia sakit perut tu"

Previous
Next Post »