Ameng Spring dipenjarakan 8 tahun dan 10 sebatan

Tags

MELAKA 12 April – penyanyi Ameng Spring dijatuhi hukuman 8 tahun penjara, 10 sebatan dan dua tahun pengawasan polis setelah mengaku bersalah atas tiga kesalahan dadah termasuk satu pertuduhan tambahan di mahkamah sesyen di sini hari ini. – Utusan


artis dan dadah. kali ni, Ameng dijatuhkan hukuman yang boleh dikatakan berat gak tuh. ingat tak sakit ke kena sebatan? akak aku yang kerja bahagian kewartawanan ni pernah gak la tengok real kena sebat ni macam mana. sebatan tu takkan berailih ke tempat lain. tempat yang sama. sekali sebat, pecah kulit dengan isi daging tu. terbenam gak la kayu sebatan tu kat punggung. kalau luka, sapu ubat kejap, pastu sambung sebat kat tempat yang sama sampai habis. aku dengar pun ngeri.


kesimpulannya, artis artis ke orang biasa ke, jangan la cuba cuba nak amik dadah tu. bukan best pun. tapi kalau dah teramik memang susah nak benti. dan kalau ada yang berani nak mengedar dadah tu lagi bahaya. sebab ke tali gantung jawabnya. haish macam macam. 


sayangilah punggung anda

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :