Cara nak encode HTML

Tags

Salam kawan kawan.
Kali ni nak ajar macam mana nak encode HTML (ramai dah tahu sebenarnya hehe) supaya kalau kita boleh letak apa apa kod HTML dalam entry kita.  Kalau tak encode dulu, nanti bila publish, code tu akan jadi lain. Jadi macam mana nak encode?


dekat SINI

1. caranya senang je. kita copy apa apa kod HTML yang kita nak letak dalam entry kita, dekat dalam kotak tu. contoh macam ni. 

 

2. Lepas tu kita picit button ENCODE. So dia akan bagi kita result dia macam ni. 


picit untuk tumbesaran



3. Copy code HTML yang dah kita encode tadi dan boleh paste dalam entry kita okay. selamat mencuba!


Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :