DILEMA LELAKI BILA NAK BELI BARANG EHEM EHEM DEKAT CASHIER PEREMPUAN

Tags


 dilema seorang lelaki.ahaks

Kali ni aku nak buat entry gila lagi. alah macam tak biasa baca entry gila dalam blog aku ni? terjah sini dan sini. jangan gila pulak lepas tu sudah. so entry ni nak tuju dekat kaum lelaki. aku nak tanya ah kan. korang berani tak masuk kedai and tanya if nak beli apa apa minyak, sensoil ke, kondom ke, or wateva?

aku rasa ada lagi yang malu malu kucing tu. especially kalau kedai tu perempuan yang jaga. awek muda pulak tu kan? kalau tua takpe lagiks. hehe. 

"dik.... sensaoil nih minyak apa yek?"
"macammana nak gunakan minyak sensaoil nih?"
"berkesan ke minyak sensaoil nih,dik?"


sambil buat muka seposen lelaki ni tanya kat budak pompuan tu, terus muka dia merah padam dan terkial kial nak jawap. tak ke kesian dak perempuan tu? so aku pun tak tahu la sama ada senang nak cakap direct atau pun beralas. haha lelaki sila la jawab.

dulu aku penah keje farmasi. time tu aku budak budak lagi. baru habis SPM. dan serius aku dulu naive sangat. bab bab seks ni kurang mendapat pendedahan. suci dalam debu lagi taw! 

ada sekali tu aku nampak dia cari cari benda. aku pergi tanye dia carik apa? dia boleh sengeh sengeh je kat aku. pastu aku bengang aku buat tak reti jela. malas aku nak serve customer macam tu. lepas tu agaknye dia cari cari tak jumpe. dia datang tanya aku 

"dik..ade jual stokin tak kat sini??"

aku pun dengan jujur nye cakaplah..

"sini farmasi bang..stokin takde jual..tapi kalau pantyhose tu ade la.."

pastu mamat tu dah mcm tersipu sipu. aku pun pelik arr. sengal ape mamat ni. pastu agaknye bos aku nampak mamat tu macam selenge, bos aku  tanye dia

"nak cari kondom ke?" pastu mamat tu laju je angguk...

pastu time bayar tu aku pun buat muka tak bersalah jela ngan mamat tu. tapi sebenarnye aku menahan diri dari tergelak. bodoh nye lelaki ni..cakap jela ko cari kondom. aku boleh je kot tunjuk hahahahaha. agak kejutan perasaan gak aku time tu. ye arr. aku bebudak lagi maa time tu..hahaha

..................

ni lagi satu story aku nak share. 
(kisah member aku eh bukan kisah aku haks haks gila nak matiks?)

aku teringat kejadian yang berlaku satu ketika dahulu. aku ikut member aku beli seluar dalam kat supermarket. selepas member aku memilih milih dia serahkan box spender tu kat promoter(perempuan). promoter itu cakap dengan relax

"bang, saya rasa saiz ini terlalu besar untuk abg" 

aku gelak guling-guling dan cakap kat member 
"tulah, kau punyer kecik sangat, baik kau pergi tukar yang lain"...

actually pembeli ada hak untuk beli apa barang sekali pun. so aku faham dilema menjadi lelaki bila nak beli barang barang private nih. ahaks. sian korang.. alolololo

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :