TERMINAL ONE SEREMBAN TEMPAT DATING PALING LOW CLASS

Tags

sebenarnya aku nak cerita tentang Terminal One ni sejak aritu lagi. nak publish dah. tapi aku peram dulu agak agak nak jadi tuak, baru ah aku publish. so korang jaga jaga jangan mabuk lepas baca entry ni. 

tapi aku bukan nak cerita pasal tuak ke arak ke mabuk or wateva. tapi aku nak share dengan korang yang pernah duduk seremban, atau pun pernah naik bas or komuter and singgah terminal one seremban ni. so share share la pengalaman tu ye! ;p

tengok environment dalam tu, gelap gelap je. dari sini aku nampak orang indon, nepal, filipin, bersidai kat tangga tuh. ahaks

dulu kan masa aku remaja ala ala gadis sunti yang sweet sweet tu, aku selalu gak turun sini. haa malunya ingat balik citer 10 tahun lepas. aku pun tak tahu kenapa budak sekolah mesti dating kat sini. maybe dia dekat dengan stesen bas. so korang pun tahu kan dak dak sekolah akan naik bas jemput pakwe ke makwe ke kan. "you tunggu bas nombor plat bla bla bla, i naik bas tu, you naik tau"! ok macam tu ah kan lebey kurang. tragis. 

tapi lama lama aku naik menyampah masuk terminal one ni. sebab..
  1. kat sini lah budak sekolah balik sekolah, melencong, tapi before tu, dorang bukak ah tudung, tukar kasut, yang lelaki lak, akan bukak tali leher, kuarkan kemeja dari seluar, and naikkan kolar baju. well kau tetap budak sekolah la oi!
  2. kat sini lah semua pelancong asing akan berkumpul menemui sahabat handai. kalau mat saleh aku tak kisah lagi. tapi pelancong asing ni sebenarnya bangla, nepal, indon, dan macam macam puak lagi ada. yang gelap, yang berkarat semua ada. pilih jangan malu malu
  3. kat tangga tangga terminal one ni akan ada port port tersembunyi untuk budak budak kapel yang mereng ni beromen romen. halo. korang ni dah takde mak bapak ke ha? jangan sampai aku jumpa korang kat tangga tu. (samseng pulak aku harini.hehe)
so kalau diberi pilihan, aku takkan jejak terminal one ni. biar lah orang nak kata aku anak nogori tak sodar diri. tapi nak buek camno. aku sendiri ngeri dengan tempat aku ni. aku kalau nak window shopping, better aku turun Jusco (so sapa sapa terjumpa, say helo la ye) tak pun aku turun melaka. nak turun KL, macam menyampah pulak nak harung jam. 

moral of the story, sapa sapa budak budak sekolah yang dating kat sini, ingatlah, jangan jadikan diri korang low class! baik korang duduk rumah baca buku. haha..keji weh statement.

ok lah bye.

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :