2 BENDA YANG MESTI ADA DALAM BLOG

Tags

Salam.

Sebenarnya kan bila aku jalan jalan dekat blog orang lain, benda yang paling aku suka tengok, dia punya Archive. sebab aku nak baca entry entry dia yang sebelum ni. dan di situ kita boleh pilih entry apa yang kita nak baca berdasarkan tajuk entry tu. aite? bayangkan kalau satu satu blog tu tak ada archive. aku rasa sampai aku ada cucu pun belum tentu habis loading untuk tekan older page. 



 
aku gigih ke nak tekan older post untuk baca entry korang bertarikh 1 mei 2008?


jadi kesian ah kat aku yang memang suka baca entry korang yang lama lama tu. bayangkan bila aku masuk satu blog yang best, dengan penuh bernafsu aku nak baca entry entry lain, sekali, dia tak letak archive. huwa..kejam dow kau. 



DASHBOARD - DESIGN - ADD WIDGET - PILIH SEARCH BOX


yang kedua. actually aku sendiri pun baru letak widget ni. SEARCH BOX. ok. for example, kalau aku suka certain blog ni, maybe sebab dia ada tutorial pasal buat tab menu, contoh eh. aku just pergi kat search box tu dan taip tab menu. so tayah buang masa aku untuk pergi cari tempat lain. masa ai sangat berharga okkay..

cuba korang taip PP Epal dekat search box aku tu. so keluar la entry entry aku memuja dan mengkutuk PP Epal. haha. senang kan? tayah cari dekat archive. (apa jadah korang nak cari entry pasal aku dengan PP Epal kan??hahaha) 

so dua dua benda ni penting. sebab both menyenangkan readers untuk cari sesuatu entry. yela..memory kita ni bukan kuat sangat kan. kadang kadang dok pikir lama benar mana lah entry si polan yang aku suka aritu, penat cari, penat klik older post, penat geledah archive. ha memang bunuh diri la kalau jadi kat aku kan? melainkan kalau korang gigih nak cari sampai jumpa. so kesian kat reader.

apa lagi? letak archive dan search box dalam blog korang. takde makna semak blog korang bila ada dua benda ni. dari korang tepek jam jam mengarut dekat sidebar tu kan? bek letak benda berpekdah ni. ha. apa lagi? jom makan? eh ?

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :