1 OF SHIT PART OF MY LIFE

entry kali ni aku nak paparkan kronologi realiti sebahagian perjalanan hidup aku..tentang cinta. kot? ye kot. ok. tapi yang pastinya tu adalah 1 of shit part of my life. shit. tahu apa maksud shit? 

Photobucket


tahun 2006
"awak, saya pergi tak lama. 2 minggu je. sampai London nanti, saya mungkin tak boleh nak call atau sms awak. mahal kan? lain lah kalau awak nak sponsor saya topup banyak banyak kan? hehe. takpe. tunggu saya balik ye. saya belikan ole ole untuk awak nanti."

2 minggu macam lama sangat sebenarnya. memang lah happy dapat pijak kaki di kota London. tapi rindu kot kat si dia. hehe. mesti dia pun rindu gila kat aku kan? detik hati. perasan lebey.

Photobucket

Photobucket
london bridge is falling down


lepas 2 minggu. 

"hai awak. cantik tak jersey Manchester United yang saya beli tu? saya sanggup tak beli apa apa semata mata nak beli jersey original ni untuk awak tau. suka tak suka tak? sayang saya tak? wah macam paksa cakap sayang pulak kan?" 

2 hari lepas pertemuan tu.

segala galanya terbongkar dan aku tahu tulah pengakhiran hubungan kitorang. puncanya kerana orang ketiga, kebodohan dia dan kebodohan aku sebab percayakan dia. 

"awak, saya dah tahu segala galanya. saya tak sangka awak sanggup tipu saya. 2 minggu saya tak ada, awak sanggup buat kerje terkutuk tu dengan kawan sekerja awak? dalam kereta saya?" 

masa tu air mata dah meleleh leleh dah. tak peduli lagi dah masa tu. nak menangis macam nak mati pun dah tak boleh ubah pape. semuanya dah berlaku. kalau kantoi kau peluk pompuan lain dekat shopping complex takpe lagi. tapi curang sampai 'main kunda kundi' dalam kereta aku. apa cerita kan? kereta aku ada rupa macam hotel lima bintang ke?

explanation dia..
"saya mintak maaf. saya takkan buat lagi." 

..............


ok habis dah drama. lelaki macam ni tak layak jadi lelaki. layak tu layak la tapi tak layak dapat kebahagian kat dunia ni. ayat aku macam kejam gila. biar lah. lepas ni kalau kau sukakan someone, dan kau rasa kau boleh move on dengan that girl, jaga dia baik baik. jangan curang. jangan dah tercurang baru kau nak regret.  

sayang boleh dipupuk. tapi kepercayaan? perlu masa. bagi aku..kalau kau dah percaya dekat  seseorang itu..akan mudah untuk kau sayangkan dia. tapi tidak bagi mereka yang sayang terlebih dahulu....lalu kepercayaan entah kemana..dan akhirnya ayat "sudah tiada jodoh" menjadi sahabat mereka yang kecundang...

tahun 2011
hubungan aku dengan PP Epal, aku sendiri tak tahu sampai bila. betul ke dia untuk aku?? nobody's know. dan aku dah ready dan sentiasa ready kalau we all tak ada jodoh. kalau PP Epal ditemukan dengan someone better, aku terima je. sebab perjalanan hidup kita dah ditetapkan. kena sabar, redha. kau kan strong aish!


Previous
Next Post »