NOKIA LUMIA 800 PINK KINI AKU YANG PUNYAA!

Tags

haritu aku pergi PC Fair dekat KLCC. niat di hati taknak beli apa apa. kalau jumpa pendrive murah baru beli. tapi kerana cinta pandang pertama terhadap Nokia Lumia 800 yang dok menebeng dekat booth nokia aritu, aku pun terbeli. eh tak tak.. pp epal belikan. hak haks..penat oh nak bodek pp epal belikan. siap parking tepi buat mesyuarat tingkap. nak beli ke tak nak beli ke tak. 

last last pp epal setuju belikan nokia lumia atas alasan nak mengelak dari kena belikan iphone 4s tak pun samsung galaxy note yang ternyata lagi ribu riban dari nokia lumia. bijak bijak. so hasil dari mesyuarat tingkap, akhirnya kitorang pun beli Nokia Lumia. special for me. auw..tak jadi cari calon lain. haaa tibe tibe nak bajet materialistik kejap. 

so lepas hampir sebulan aku pakai Nokia Lumia..aku nak share kan dengan korang apa yang bestnya nokia lumia. muahaha..siap kau nokia! aku kritik nih aku kritik! 


The Lumia 800′s body is amazingly smooth and -surprisingly- doesn’t feel like “plastic”, although it is. so aku memang suka sangat sangat dan sangat dengan design dia yang elegent dan colorful. The display looks great and feels great to the touch. For Microsoft, I’ve recently said that Windows Phone 7 needs a “sexy design”, and this is pretty much it.


Terdapat application Nokia Drive iaitu salah satu sokongan pemetaan dan navigasi terbaik di pasaran. aku rasa macam pakai GPS cap Garmin pun ada. memang terbaik. so jimat duit aku dari beli gps. guna saja nokia lumia 800! It is a real personal navigation app that provides clear maps where all the street names are visible!


Skrin yang jelas, sesuai untuk paparan HD untuk video mahupun permainan. walaupun aku bukan pemain game yang tegar, tapi aku suka record video. sangat terang dan clear. smooth je video tu. puas hati ah. 



and yang lagi menarik, kita boleh rakam gambar dokumen menggunakan kamera dan lepas tu gunakan sokongan terjemahan ke bahasa pilihan anda. contoh macam kau amik gambar dokumen bahasa cina, skrin boleh translatekan ke english! hehe. hebat haa..

kini terasa diriku begitu berharga dengan LUMIA. haks haks. *boleh jadi model iklan tak?


korang nak shopping tudung ke, nak beli borong ke, nak usha usha pun boleh! pergi dekatAishElisBoutique ada tudung Bawal Bubble tau! baru update! bye!

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :