.

.

NOKIA LUMIA 800 PINK KINI AKU YANG PUNYAA!

haritu aku pergi PC Fair dekat KLCC. niat di hati taknak beli apa apa. kalau jumpa pendrive murah baru beli. tapi kerana cinta pandang pertama terhadap Nokia Lumia 800 yang dok menebeng dekat booth nokia aritu, aku pun terbeli. eh tak tak.. pp epal belikan. hak haks..penat oh nak bodek pp epal belikan. siap parking tepi buat mesyuarat tingkap. nak beli ke tak nak beli ke tak. 

last last pp epal setuju belikan nokia lumia atas alasan nak mengelak dari kena belikan iphone 4s tak pun samsung galaxy note yang ternyata lagi ribu riban dari nokia lumia. bijak bijak. so hasil dari mesyuarat tingkap, akhirnya kitorang pun beli Nokia Lumia. special for me. auw..tak jadi cari calon lain. haaa tibe tibe nak bajet materialistik kejap. 

so lepas hampir sebulan aku pakai Nokia Lumia..aku nak share kan dengan korang apa yang bestnya nokia lumia. muahaha..siap kau nokia! aku kritik nih aku kritik! 


The Lumia 800′s body is amazingly smooth and -surprisingly- doesn’t feel like “plastic”, although it is. so aku memang suka sangat sangat dan sangat dengan design dia yang elegent dan colorful. The display looks great and feels great to the touch. For Microsoft, I’ve recently said that Windows Phone 7 needs a “sexy design”, and this is pretty much it.


Terdapat application Nokia Drive iaitu salah satu sokongan pemetaan dan navigasi terbaik di pasaran. aku rasa macam pakai GPS cap Garmin pun ada. memang terbaik. so jimat duit aku dari beli gps. guna saja nokia lumia 800! It is a real personal navigation app that provides clear maps where all the street names are visible!


Skrin yang jelas, sesuai untuk paparan HD untuk video mahupun permainan. walaupun aku bukan pemain game yang tegar, tapi aku suka record video. sangat terang dan clear. smooth je video tu. puas hati ah. 



and yang lagi menarik, kita boleh rakam gambar dokumen menggunakan kamera dan lepas tu gunakan sokongan terjemahan ke bahasa pilihan anda. contoh macam kau amik gambar dokumen bahasa cina, skrin boleh translatekan ke english! hehe. hebat haa..

kini terasa diriku begitu berharga dengan LUMIA. haks haks. *boleh jadi model iklan tak?


korang nak shopping tudung ke, nak beli borong ke, nak usha usha pun boleh! pergi dekatAishElisBoutique ada tudung Bawal Bubble tau! baru update! bye!
19 Komentar untuk "NOKIA LUMIA 800 PINK KINI AKU YANG PUNYAA!"

pink tu yg penting.hehehe..

eca kumpul duit nak beli android phone,nak beli samsung yg murah2 je..tpi bila 'dia' cakap,"buat apa kumpul duit beli gadget,baik beli emas ke,tanah ke,rumah ke".terus diam-diam.hehehe.

Wah.. Untung laa.. Haha.. Wa pakai hp cikai aja.. Ada haritu awek tu mintak bbm pin.. Terkedu wa.. "Sory.. I dont have bbm.. Coz i have hp cikai" Haha.. Akhz.. (O_O)

nak tanya boleh? harga nokia ni berapa eh?

wha cantiknya nokia tu.. sungguh2 menarik hati saya. tapi saya cuma mampu memiliki Nokia E72 jer.. sobssss..

alala..sygnya tunang dia kt dia. :) pasni bole minx swift sebijik plk.wahaha :))

Oo..harga nokia lumia masa aish beli ni rm1499..

wahhh,pink tu yg comels. brp hrga lumia ni dear?cnfrm 1k above kan :D

wohooo terbaek!
biasenye kalo enpon cap nokia ni xbpe ok..
tp yg ni ok plak ek..
hihikk..

pink 2 menawan!!

@Cik Aish galaxy note da boleh dpt 1400 da weh huhuhu

Dah boleh jadi model ni. Hihi~ Bestnya dia encik tunang hadiahkan:)
Pernah usha fon ni.Not bad.design pinkkk mmg sexy abis untuk peminat pink:))

@Cik Aish nak tanya, kalau ambik gamar clear dan cantik tk? aritu member ada beli yg rm300, bila ambik gambar, mcm yg nokia biasa..rasa dia dah kena tipu..

Cantiknya. Lagi2 warna pink tu :D hehe. Tapi mahalnya :)

kamera dia puas hati..terang..8mpxel..kalau rekod video pun clear n smooth...well we cant expect nokia got the same quality with iphone..harga pun lain kan..hehe..so ok laaa lumia..not bad

memang cantik...akak pun suka pink...

pink jgk ke? huhuhu...

ade bluetooth tak..dgr2 xde bluetooth...

terpaut kat kePINKkannyer tuhhh....comel...nmpk xclusive n bergaya....kene jaga betoi2 nooo....daku nak gakkkkk!!!...:p ;p

spupu sy kate, sy sorg je pkai lumia 800 kt malaysia nih - GENZO

Back To Top