Blog tu tak femes..malas ah nak follow

Tags

hai uols. petang petang jumaat ni kurang kurangkan ah buat entry mengumpat. haha. okay. kali ni nak share dengan korang tentang satu masalah jiwa yang berkaitan dengan blogging ni. sila ambil serius. eh dah macam blog akuserius ah pulak kan.


Cik Femes kata..


wah ramai dow follower aku. unique visitor pun berderet deret ni ha. well, i memang blogger femes. tulis entry dua kerat ayat pun ramai yang komen. well malas ah nak cakap lebey lebey kan. bila ada yang komen entry i, i terjah lah balik dorang. alahai, follower pun baru 24 orang. blog pun tak semenggah macam blog i. tak smart langsung. malas ah nak follow dorang balik. ala bukan effect pape pun kan? yang penting i tetap menten femes. 



Cik Tak Femes lak kata...


Follower aku tak ramai macam dia. jelesnya. takpelah. akan aku usaha sampai berjaya! macam mana? kena ah blogwalking blog orang hari hari. shout sana shout sini..ping sana ping sini, kipas sana kipas sini, follow sana follow sini. pastu aku kena ah post entry banyak banyak satu hari. kalah kan blog ben ashaari. aku nak jadikan dia contoh dan idola aku. tapi nape aku follow dorang, dorang tak follow aku balik?


.............................


ok. berdasarkan ayat kerek maut si Cik Femes tadi tuh, korang suka tak camtu? mesti tak suka kan? mesti rasa macam nak bagi pelempang sedas dua kan? rambut sama hitam, header lain lain. eh betul ke? rosak bahasa. tapi kadang kadang jangan salahkan dorang. sebab dorang mungkin terlepas pandang.


apa pun, first of all, aku nak mintak maaf mintak ampun kalau ada follower yang follow aku tapi aku belum follow balik. sebab? kadang kadang bila aku clik korang, korang tak letak link blog korang. so aku tak dapat nak kesan ah. tapi kalau ada, maybe terlepas pandang. akan aku follow juga nanti. tunggu..


pasal luahan hati Cik Tak Femes lak, aku tumpang simpati. dan aku nak bagitahu sini, once korang dah create blog, tak semudah a b c 1 2 3 okay untuk dapat follower yang beriban dalam masa singkat. tapi apa tindakan yang Cik Tak Femes tu buat, memang patut. kite kena ah usaha. kena pandai pikat follower bak kata Ben Ashaari. 


Dan jangan ah kita cepat putus asa kalau kita follow dan komen blogger otai hari hari tapi dorang stil tak hingin nak follow kita balik. eh ayat aku macam aku je mangsa keadaan kan. haha. tak ah. general k. korang ni..jahat tau. ye ah sapa ah aku kan.


ok lah bye!!

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :