Saya suka lelaki tu, sebab dia bukan melayu! Kalau Melayu kenapa?

Tags

korang pernah tak tersyok dekat seorang lelaki yang bukan Melayu? Pernah? So apa korang buat masa tu? Terus kan hubungan dengan dia dan berniat nak bawak dia peluk Islam? Atau pun korang just kapel tanpa fikir long term? "ala..dia hensem. femes pe jadi awek dia. kapel je laa..bukan ajak kawen pun!"



Sebenarnya best tau kalau kita kapel dengan non-malay ni. bukan sebab dia hensem (mentang mentang chindian) atau bukan sebab dia tinggi (lelaki non malay selalunya tinggi tinggi), no no no bukan sebab tu tau. tapi sebab kita dapat masukkan diri kita dalam culture dia. ala tu jawapan standard la. budak sekolah pun tahu kot. haha

Lelaki Melayu Tak Romantik?

tapi ectely kenapa ada perempuan yang lebih prefer lelaki non malay? bukan bangla la..tapi macam mix chinese ke, mat saleh ke,, macam tu ah. So jawapan dorang adalah lelaki Melayu tak romantik.What? lelaki lelaki di luar sana rasa apa kalau we all cakap camni kat you all? haha. jangan la marah aku. sekadar nak utarakan isu yang pernah timbul satu masa dulu. 

lelaki Melayu bukan la semuanya tak romantik kan. ada gak yang romantik. but ntah la. dari pengalaman aku, lelaki non malay ni, cara dorang appreciate perempuan tu kadang kadang nampak jelas. They took the extra effort to make their wives happy!

tapi apa pun, setiap bangsa ada cara dorang sendiri. dan setiap manusia bernama lelaki tu tetap ada rasa ingin jadi romantik dan menghargai kita tapi itu bergantung pada dorang sendiri dan cara dorang dibesarkan. 


ada ke lelaki yang marah aku dengan entry ni? ruangan cemuhan disediakan.
T______T

jom join contest ni copek ha. kang den tutup jangan monyosal! tak do guno eh lagi! haha Contest Blog Saya Biasa Biasa Je Tapi Cool!


Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :