.

.

Saya suka lelaki tu, sebab dia bukan melayu! Kalau Melayu kenapa?

korang pernah tak tersyok dekat seorang lelaki yang bukan Melayu? Pernah? So apa korang buat masa tu? Terus kan hubungan dengan dia dan berniat nak bawak dia peluk Islam? Atau pun korang just kapel tanpa fikir long term? "ala..dia hensem. femes pe jadi awek dia. kapel je laa..bukan ajak kawen pun!"



Sebenarnya best tau kalau kita kapel dengan non-malay ni. bukan sebab dia hensem (mentang mentang chindian) atau bukan sebab dia tinggi (lelaki non malay selalunya tinggi tinggi), no no no bukan sebab tu tau. tapi sebab kita dapat masukkan diri kita dalam culture dia. ala tu jawapan standard la. budak sekolah pun tahu kot. haha

Lelaki Melayu Tak Romantik?

tapi ectely kenapa ada perempuan yang lebih prefer lelaki non malay? bukan bangla la..tapi macam mix chinese ke, mat saleh ke,, macam tu ah. So jawapan dorang adalah lelaki Melayu tak romantik.What? lelaki lelaki di luar sana rasa apa kalau we all cakap camni kat you all? haha. jangan la marah aku. sekadar nak utarakan isu yang pernah timbul satu masa dulu. 

lelaki Melayu bukan la semuanya tak romantik kan. ada gak yang romantik. but ntah la. dari pengalaman aku, lelaki non malay ni, cara dorang appreciate perempuan tu kadang kadang nampak jelas. They took the extra effort to make their wives happy!

tapi apa pun, setiap bangsa ada cara dorang sendiri. dan setiap manusia bernama lelaki tu tetap ada rasa ingin jadi romantik dan menghargai kita tapi itu bergantung pada dorang sendiri dan cara dorang dibesarkan. 


ada ke lelaki yang marah aku dengan entry ni? ruangan cemuhan disediakan.
T______T

jom join contest ni copek ha. kang den tutup jangan monyosal! tak do guno eh lagi! haha Contest Blog Saya Biasa Biasa Je Tapi Cool!


36 Komentar untuk "Saya suka lelaki tu, sebab dia bukan melayu! Kalau Melayu kenapa?"

penah rapat dengan chinese...sangat baik..(^_^)

yang arif...saya bantah...!!!
hehehehe....

haha..kalau Mish la.bangga kot kalau dpt lelaki non malay ni sorang. tp tu la..dh terlekat hati kat lelaki malay tp romantik dan muka chinese look. alhamdulillah. haha..

paper pun setiap manusia ada baik dan buruk kan?

i used to fall in love with chinese guy... kenapa? ntah ekh... perasaan tu datang sendiri... wee~

@yad'zyeke? baik camne tuu...sweet sweet je ea

@Fazil Hamidhaha bangkang? apa hujah anda? haha ewaahh

@najihah sahamiyup..sebenarnya ramai je lelaki melayu romantik.. cuma ramai yg tak tjuk. hoh yeke? ntah aish pun tatau

penah tercouple ngn chinese..hahahah

tapi tu lah, dorg lagi romantik dari lelaki melayu..tapi lelaki melayu tetap di hatiku..wawawawa ;D ;D

pernah gak kawan ngn chinese & indian..dorg mmg caring pasal gf dorg..xdinafikan..
tapi melayu pon caring gak pe..mcm bf zie..hahaha

silap pilih non-malay kita yang dipengaruhi pulak..na'uzubillah...

melayu or non melayu ada kelebebihan sendiri =) to komen rara hehehe

@zieyeke..so tak semua lelaki melayu tu tak romantik kan?? adaaa je..

@rara pinkmafiayup..ectely tk kira bangsa pun..depends pd diri dorang sdiri.

xprnh lg b'kenan dgn bkn melayu..
haha

hahaha =) setakat nie.. still minat lelaki melayu.. bkn apa, takut je kalau main bab agama nie.. lagi pun, konpem dpt banyak tentangan dari pelbagai pihak... hehehe =)

kat kelas saya ada budakk cina hensemm !! pandai pulakk tu! hahah tapi x bercinta larh ;p tetap pilih lelaki melayu cewwaahhh hahaha

@Cik Ezyhehe yeke..bgs la camtu..emm aish ni..lelaki melayu pun takde..ni kan pulak lelaki bkn melayu..tak pandang lngsg la kat aish ni..huhu

@aNiss :):)emm betul gak tu..mmg besar tggjwb kt klu dpt pasangan bkn islam ni

@haziq mimiehehe yeke? chinese mmg pandai kan..tp tk smua la

dulu tak pernah rapat dan tak pernah kenal dengan lelaki non muslim..tapi,sejak kebelakangan ni rapat dengan seorang lelaki non muslim..Memang dia lebih ambil berat...dan agak pandai mengambil hati :P

@Cik RoSsyeke?ehe apa lagi ross!! mulakan langkah mu..hehe

Alamak,susah la..mama saya selalu cakap kat saya,"kalau kita bawa orang masuk Islam,kita kena betul2 bimbing dia..kalau tak,kita yang dapat dosa.Biarlah orang tu masuk Islam sebab dia sayang dan cintakan Islam..bukan sebab nak kawin semata2"

Lagu mana cite tu???huhuhuhuu...

saya pon pnah rapat dengan lelaki non-malay.mereka sangat sweet...
stuju dengn entry awak!

@Cik RoSshmm betul gak tu..tkpela ross..jodoh pertemuan tu di tgn tuhan kan..:)

@myezatul aQmahehe..:) tp yg malay pun sweet gak..

huhuhuhu..tu la kan.Tapi mamat non muslim ni...ishhh...susah betul nak cakap!!Apa pun kena kenal hati budi dulu,lepas tu..biar dia kenal Islam sebenar2 dan biar dia peluk agama Islam sebab dia cintakan Islam..

haha.... adik angkat aku romantik....
romantik atau tidak bergantung pada individu bukan nyer bangsa keturunan...
bagi aku la(seorang lelaki) romantik sesorang ader tujuannyer... so kaum hawa yang remaja riang ria kene hati2 jangan tergadai sudah... adios....
www.selingkar.blogspot.com

Salam..buah hati sy plak mat salleh..perbezaan?hrm..susahla nak jawab..romantic or not, semua tu depends dgn diri masing2..bagi sy, c dia sangat2 penyayang..dan berfikiran yg sgt matang..

Sbnarnya la aq x kesah nk kahwin dgn bangsa aper2 pun lagipun aq ni bukan pure melayu atuk aq ade turkish bloodline snang citer kahwin ngan org yg pegang teguh thdap agama pastu second ur daily communication klau y all fluent in english lagi senang nk kahwin bangsa asing yg islam aq teringin nk kahwin ngan minah saleh yg muslim dari baby lagi tapi tulah culture crash hmmm....

Berkawan dan bercinta dgn non malay mmg la romantik. Kawin la tengok ada lagi x romantik dan caring tu. Ego laki ada lah. Ko tanya Nita Sarawak dll yg kawrn non malay

Back To Top