.

.

Bukan senang dari double ke single

dulu kan kat bilik tidur aku, cuma ada katil single je. lepas tu ada rezeki lebih, aku pun upgrade ah bilik aku tu. tukar sume. pasang katil double pulak. best tau dari single tukar double. maklum ah aku tidur lasak sikit. ingat lagi kat hostel dulu, aku jatuh katil. dah ah katil double decker lak tu. nasib baik organ kewanitaan tak cedera.


:::::::::::::::::::::::::::::::::::


tapi sebenarnya aku taknak cakap pasal katil single ke atau pun katil double. tapi sebenarnya aku nak cerita pasal status double ke status single. korang ingat senang ke nak tukar dari double ke single? senang macam katil lama tukar katil baru? susah oh.

orang lain yang tengah happy double double tu mesti la senang je cakap kat kitorang yang single single ni. mesti dorang cakap, ala sabar la. mungkin dia tak sesuai untuk kamu. ala, takpe, kawan kawan ada sekeliling kamu. single pun ok. dan macam macam ala lagi la. senang je kan? korang tak rasa bila kita sayang dan pertaruhkan kepercayaan 100 percent tapi kau hilang dia jugak akhirnya.

jawapan ikhlas korang amat lah menyentuh hati. terima kasih daun keladi. tapi korang tahu tak susahnya nak tukar dari double ke single? First, dah tentu tentu lah kau kena ubah semua cara idup kau. maksudnya kalau dulu, kau ada dia. makan berak semua dia teman. pergi mana mana, cari dia dulu. abang boleh teman??

tapi bila dah tukar single, kau kena berdikari. bukan ah aku nak cakap yang kau tak boleh hidup takde lelaki. kau boleh. tapi susah sikit. perit jugak ah. ala cakap banyak kat sini tak guna. yang pernah merasa akan faham. perit rasanya bila kau takde siapa siapa sekarang ni. lonely. dan semuanya berubah. tabiat, rutin, semua sekali ah. 

tapi siapa kata jadi single tu tak best? ada manisnya. mula mula memang sakit sikit. tapi kalau kau usaha, sebenarnya tak susah nak tukar dari double ke single. asalkan kau percaya yang pertemuan itu ditentukan olehNya. perpisahan tu pula bukan lah kemahuan kita. redhoo je lahhhh


7 Komentar untuk "Bukan senang dari double ke single"

stiap yg berlaku ada hikmahNya. kita akan bertemu dgn org yg salah sebelum jumpa org yg betul2 ditakdirkan utk kita. sabar ye sis ;))) try lah pegi usha shaheizy sam. aummmmmm~~ :PP

memang susah nak tukar dari double ke single... huhuhu... tp double makes trouble taw... lg satu... kdg2 jeles jugak tengok org yang berdouble2 nie... hehehe =)

single is simple..but double is trouble..huhuhu...=p

sebab tu org ckp, kalau syg some1 bia berpada2. jangan letak 100% kat dia. selagi dia bukan tetap milik kita..:)

ermm pernah lalui saat mcm tu..mmg sakit..xnk melaluinya lg huhu..

suka makan double cheese burger...

hoho. patah hati kah kamu?
biase r tu. mule mmg susah. lagi2 untuk sape2 yg slalu maen msg dengan encik bf. tibe2 satu hari henset tak bunyik pulak. T.T
maybe takde jodoh dgn die, tp ade jodoh dgn org yg lagi kacak dan hensem. hahaha.

Back To Top