nak follow biar ikhlas la brader...

Tags

I follow u, u follow me back ye! 
hai, blog ni lain lain dari yang lain, follow me back!
saya dah follow, awak mesti follow balik tau!
gua dah follow lu, lu tak reti reti nak follow gua balik?

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

tu skrip skrip yang biasa kita nampak dekat shoutbox. kan kan kan? korang pun mesti pernah dapat komen macam ni dekat shoutbox kan? ke korang pun pernah buat? ehem ehem. batuk jap. so nak tanya, ikhlas ke dorang ni follow kita? bak kata amir maharaja lawak, nak buat sesuatu biar ikhlas. i'm sorry.


konsep i follow u, u follow me, memang berkesan. seyes. memang cepat dapat ramai follower. tapi just pada angka semata mata je ah. kenapa? sebab kita terpaksa follow orang tu balik tapi kita tak pernah rasa suka dengan blog tu. asik citer pasal boipren, "hari ni kite kuar dating dengan pakwe kita..jeles tak jeles tak"..pang..nah amik sebijik. kita nak komen pun tatau dah. betul tak?


pastu kita tak pernah rasa ingin tahu update update dari blog dorang. ye ah. sebab kita follow dorang pun tak ikhlas! nampak tak kat situ? sekarang dorang dorang ni mesti pilih ah. nak hasilkan entry yang buat kita rasa nak follow dorang and sentiasa nak tau update dari dorang, atau pun dorang nak kita follow tapi tak ikhlas? pilih ah ye.


tapi nak buat macam mana. orang dah follow kita, pastu kita kena lah follow balik. pastu orang tu tulis lak dialog dialog macam kat atas tu. kompem ah kena follow balik. kang dicop sombong lak. lagipun tak sampai ati. sebab dorang sudi gak follow kita walaupun mintak balasan. orang berbudi kita berbahasa. tapi dorang follow kita tak ikhlas, kita follow dorang pun tak ikhlas ah!


bila jadi macam tu, tu pasal ah follow beriban pun, tapi setiap entry, tak semestinya beriban yang komen. dah memasing tak ikhlas!! LOL


say no to "i follow u, u follow me"
peace!

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :