.

.

nak follow biar ikhlas la brader...

I follow u, u follow me back ye! 
hai, blog ni lain lain dari yang lain, follow me back!
saya dah follow, awak mesti follow balik tau!
gua dah follow lu, lu tak reti reti nak follow gua balik?

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

tu skrip skrip yang biasa kita nampak dekat shoutbox. kan kan kan? korang pun mesti pernah dapat komen macam ni dekat shoutbox kan? ke korang pun pernah buat? ehem ehem. batuk jap. so nak tanya, ikhlas ke dorang ni follow kita? bak kata amir maharaja lawak, nak buat sesuatu biar ikhlas. i'm sorry.


konsep i follow u, u follow me, memang berkesan. seyes. memang cepat dapat ramai follower. tapi just pada angka semata mata je ah. kenapa? sebab kita terpaksa follow orang tu balik tapi kita tak pernah rasa suka dengan blog tu. asik citer pasal boipren, "hari ni kite kuar dating dengan pakwe kita..jeles tak jeles tak"..pang..nah amik sebijik. kita nak komen pun tatau dah. betul tak?


pastu kita tak pernah rasa ingin tahu update update dari blog dorang. ye ah. sebab kita follow dorang pun tak ikhlas! nampak tak kat situ? sekarang dorang dorang ni mesti pilih ah. nak hasilkan entry yang buat kita rasa nak follow dorang and sentiasa nak tau update dari dorang, atau pun dorang nak kita follow tapi tak ikhlas? pilih ah ye.


tapi nak buat macam mana. orang dah follow kita, pastu kita kena lah follow balik. pastu orang tu tulis lak dialog dialog macam kat atas tu. kompem ah kena follow balik. kang dicop sombong lak. lagipun tak sampai ati. sebab dorang sudi gak follow kita walaupun mintak balasan. orang berbudi kita berbahasa. tapi dorang follow kita tak ikhlas, kita follow dorang pun tak ikhlas ah!


bila jadi macam tu, tu pasal ah follow beriban pun, tapi setiap entry, tak semestinya beriban yang komen. dah memasing tak ikhlas!! LOL


say no to "i follow u, u follow me"
peace!
24 Komentar untuk "nak follow biar ikhlas la brader..."

Kesimpulannya..follow je blog yg kita suka..takyah paksa2...hehehe... dan amir setuju akan kata2 cik Aish..hehhee

Kahkahkah bila ayat cenggitu timbul kt shoutbox konpem i tak p jenguk pon blog tuh. Mntk ampun la..

HAHA.. itu satu.. lagi satu sebab kalau buat i follow you.. u follow me.. orang yang nk buat tu akan sampai satu tahap dye kena limit kan? 300 je.. so tak boleh la kalau nak follow semua..

ke diorang saja-saja nak tambah bilangan follower..ada sahaja kes i follower ke berapa... n u follow i balik..kita jenis x kisah, follow je lh..mana tahu dapat info yang berguna ...

yeah!!setuju tu aish sayangS!!

i folo u ikhlas tau!

nisa pon tak suka bila org tulis mcm tu kat chatbox..kalau nisa nk follow blog nisa mesti rasa n3 dia best di baca baru follow..setakat yang suka tulis "i follow u,u follow i balik k" mmg nisa tak lyn..hehe..jahat kan?kan?

sokong2..zie pon slalu gak jmp ayat cam tu dlm shoutbox zie. kadang2 rasa sampai xmau letak shoutbox da. hehe harap follower je ramai. tp bila kita update apa2 xde pon yg sudi nak baca n komen. sadis sehh..harap dtg blog kita tnggl jejak kat shoutbox & klik button follow then terus tekan button pangkah.

susah nak jumpa yang dtg baca entry kita & komen.. ^__^v

hahahaah SETUJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!! i always say NO to i follow u follow. grrr~ rasa macam nak makan je. desperate kot nak kumpul followers +____+

xsuke la kene pkse2 follow org ni..
kalo blog best mmg kite akn follow sndiri..
xprlu la ckp tlg follow saye blk..
huhuuu..

wee~ kitekan walaupun ada follower kite yg ckp 'i follow u, follow me back' kan,mesti kite tengok dulu blog die tu... ok ke tak... sesuai dengan jiwa ke tak.. law tak serasi, mang kite tak follow pun... tak kisahla lau lepas tu dia nak unfollow balik pun... and kite pun tak pernah suh orang follow blog kite... and to be honest, lepas beberapa kali baca blog cik aish, baru kita terbukak pintu hati nak follow tau... ada something nice aura here... :)

@Amir Izzatyee disitu ah timbulnya keikhlasan..ewah..hehe

@Atiqah Sa'ahiryyup..klu blog tu ok, byk info, berbaloi kt follow dia follow balik. :)

@nysahehe..tak jahat, nakal je. tp btul la tu..kt berhak pilih blog yg kt nk follow kan.. :)

@ziezie..jap g aish datang tau n komen..rasa bersalah lak ni.. hehehehe

@.m y z.haha byknya uuuuuu..bertuah tul adik aku sorang ni. haha

@Cik Ezytau tkpe cik ezy..kadang kadang, klu org tu follow kt, just tggalkan jejak je la..then kt pergi blog dia, depends pd kt nak follow ke tak ye takk

@^ai-mie : 아이-미^haha..tk salah memilih.. :) anyway..thanks sbb sudi follow.. :)

sye sokong dgn statement nie..bengang jew...say no to "i follow u, follow me back k"..

tapi for new blogger kne buat style follow2 nie..klau tak nnt die tak jumpe blog cik aish :)

Back To Top