lelaki kuat mengadu?!

korang pernah jumpa tak dengan spesis lelaki yang kuat mengadu tentang masalah girlfrend dorang kat korang? sikit sikit nak mengadu. Gf tak angkat phone pun nak mengadu kat korang. pernah jumpa spesis ni? aku tak pernah lagi. sebab spesis ni jarang dijumpai. kalau perempuan yela kuat mengadu. yela..perempuan kan lembut hati. bila ada masalah mestila nak berkongsi ye tak. (kongsi suami tak nak pulak. pelik) hehe





pendapat aku, lelaki yang kuat mengadu tentang masalah kapel kat orang lain adalah sangat meloyakan. sebab lelaki ni dah pilih jalan yang memalukan diri sendiri. kalau mengadu gf curang dengan lelaki lain tu lain cerita. tapi hal remeh temeh pun nak mengadu. eh kau lelaki ke pompuan ni? 


masalah dalam relationship ni especially kalau dorang masih takde ikatan sah, anggap jelah sebagai 1% masalah dalam hidup. baru 1% ok. tu belum kawen tu. kalau dah kawen? mungkin up jadi 10%. sedangkan masalah yang 1% tu pun kau cepat sangat nak mengadu, ni kan pulak masalah 10%. silap silap masuk Aduan Rakyat kat TV3 tu. tak kuasa mak!
 
kepada kaum kaum lelaki, kalau korang ada sifat macam ni, hentikan dengan kadar segera. jangan disebabkan GF tak angkat phone, GF taknak teman korang beli boxer sama sama, tu pon korang nak mengadu kat semua orang. nanti orang muak la.

baik resign je jadi lelaki kot.

yela..awal awal lagi dah tak ada ciri ciri memimpin keluarga. masalah kecik pun nak mengadu kat semua orang. sok dah kawen? masalah rumahtangga pun nak cerita kat semua orang gak? haa..











ok iklan kejap. Contest Blog Saya Biasa Biasa Je Tapi Cool! akan expired pada 3 Jun ni. Siapa belum join cepat join!

Previous
Next Post »