.

.

lelaki kuat mengadu?!

korang pernah jumpa tak dengan spesis lelaki yang kuat mengadu tentang masalah girlfrend dorang kat korang? sikit sikit nak mengadu. Gf tak angkat phone pun nak mengadu kat korang. pernah jumpa spesis ni? aku tak pernah lagi. sebab spesis ni jarang dijumpai. kalau perempuan yela kuat mengadu. yela..perempuan kan lembut hati. bila ada masalah mestila nak berkongsi ye tak. (kongsi suami tak nak pulak. pelik) hehe





pendapat aku, lelaki yang kuat mengadu tentang masalah kapel kat orang lain adalah sangat meloyakan. sebab lelaki ni dah pilih jalan yang memalukan diri sendiri. kalau mengadu gf curang dengan lelaki lain tu lain cerita. tapi hal remeh temeh pun nak mengadu. eh kau lelaki ke pompuan ni? 


masalah dalam relationship ni especially kalau dorang masih takde ikatan sah, anggap jelah sebagai 1% masalah dalam hidup. baru 1% ok. tu belum kawen tu. kalau dah kawen? mungkin up jadi 10%. sedangkan masalah yang 1% tu pun kau cepat sangat nak mengadu, ni kan pulak masalah 10%. silap silap masuk Aduan Rakyat kat TV3 tu. tak kuasa mak!
 
kepada kaum kaum lelaki, kalau korang ada sifat macam ni, hentikan dengan kadar segera. jangan disebabkan GF tak angkat phone, GF taknak teman korang beli boxer sama sama, tu pon korang nak mengadu kat semua orang. nanti orang muak la.

baik resign je jadi lelaki kot.

yela..awal awal lagi dah tak ada ciri ciri memimpin keluarga. masalah kecik pun nak mengadu kat semua orang. sok dah kawen? masalah rumahtangga pun nak cerita kat semua orang gak? haa..











ok iklan kejap. Contest Blog Saya Biasa Biasa Je Tapi Cool! akan expired pada 3 Jun ni. Siapa belum join cepat join!

21 Komentar untuk "lelaki kuat mengadu?!"

lelaki kalau mengadu...sangat terover2...haha.ada je jumpa laki camtu,konon2 nak perhatian tp kita yg mendengarnya MELUAT...

macam gaya lelaki dayus sajaa ..huhukk o.0

@cik aishaha tau tkpe..tp setakat ni aish tak jumpa lgi..tp pengalaman kawan kawan pernah la.dorang mmg meluat. hehe

ade gk ek?? haha.. klakar.. x penah jmpe ag stakat ni.. kalo kwn aku, memang aku basuh cukup2..

hahaha..yg lawak tk nk teman beli boxer tu...cuak aku..

@budak_baikhaha aku paham sebb mesti korang pun meluat kan..tp rasanya lelaki mcm ni jarang jumpa kan

@ArulchelseAhaha ehem ehem pernah ke bwk awek teman beli boxer? lalalala

hahahaha eeeeee geli je lelaki kuat mengadu. reject!

lelaki kuat mengadu n merepot, ini sudah melebih..hahaha..tmbh2 memaki kite skali blew hasrat mereka x ditunai..huhuhu

kekdg tak phm gak ade gf tp ngadu kat girl laen.apekah???ksian gf mcm xde guna jer~

@♥Lady Ainaa♥hehe tau tkpe..siap pakej..ngadu plus ngumpat skali.

@COTTON LADYerm aish penah gak ada lelaki ngadu pasal masalah dorang kat aish..tp tu la..last2 aish jauhkan diri dr lelaki tu..taknak la nnt gf dia slh faham lak

yeah aku ade kawan lelaki yg suke dok ngadu pasal gf die kat aku dlu. aku ni kan lembut hati. layankan je la. senanye aku da tersyok kt die. die pon tau kot. pastu lagi la suke die nak citee pasal gf die kat aku. hangin tak? aha tp aku rasa time tu mmg cam bodoo kot. takpe pengalaman tu. skang tah idop ke tak lagi aku pon tak tahu :P

@Cik Mirahaha sama la macam aku. last2 aku ignore lelaki tu..isau aku kot2 nnt aku punca keretakan ke kan..tamau la..lgpun aku rasa mcm bodo je jd pendengar setia dia..time dia ok ngn gf dia, aku tolak tepi. cet!

@Cik Aish hahha bese ah tu weh. kadang tuh cam sengaja je ke ape tah motif nak bwt org ter perasan ada hati kat die. mcm dems kan? kekeke

@Cik Mira tu la..mcm2 la dorang ni..menyamps.

hurm...xtaw la..semua ni ciptaan Tuhan..ada baik ada buruk....btw..doonut rase...mmg la geli or agak nk kick jer.. but xsmua tu smpurna..bg doonut la..respect each others is better...no biggie..no sweat... nobody perfect....tp klu dh agk mluat tgor elok2 je...sian awek die~~~

Back To Top