.

.

HEADER BUATAN SENDIRI VS HEADER TEMPAH

sekarang ni memang trend orang tukar header. tak percaya? aku blogwalking sana sini cerita nak tukar header. aku pun sama. kehkeh. dah tukar dah. sebab apa nak tukar header? boring ah. nak fresh kan sikit pemandangan mata ni. tapi sekarang nak cerita bab header buatan sendiri dengan header tempah. 

aku salute kalau blog tu ada header yang cantik! especially kalau pasang flash header! bukan senang ooh. kau kena ada kerajinan, kepakaran pastu kau kena ada kreativiti. hasilnya..terbaikkkk. tapi zaman sekarang ni, tak semestinya header tu tuan blog yang buat. ada yang ditempah. 

well sekarang macam macam cara nak buat duit. bagi aku tak salah pun kan. kalau kita ada kepakaran pasal sesuatu benda tu, apa salahnya gunakan tu sebagai sumber rezeki kita. tapi yang tak syoknya, kalau kau tempah header, maknanya bukan kau yang buat header tu. so patut ke kau nak berlagak dengan header kau yang canggih tu?


pada pendapat aku, biar lah header kita biasa biasa je. kalau header canggih, lepas tu mendabik dada konon header kau la yang paling lawa, tapi rupa rupanya bukan kau yang buat, nak buat apa?

eh aku tak point sapa sapa tau. sebab benda ni hak masing masing. ada duit macam macam boleh buat. tapi aku paling suka blogger yang guna keringat sendiri untuk buat header, buat tu buat ni. memang aku salute. sebab aku tahu, bukan senang nak buat header yang cantik. tapi kalau header tempah, aku salute gak. tapi aku salute kat dia sebab..ooo banyak duit dia boleh tempah header lawa tu.

kalau kita buat something untuk blog kita, dengan titik peluh sendiri, nikmat nya lagi banyak tau. walaupun kadang kadang tak secanggih orang lain. yang penting kita ada effort.


20 Komentar untuk "HEADER BUATAN SENDIRI VS HEADER TEMPAH"

hehe,,.. wat header sendrik jer.. kalo ade org bgi free, blh je.. hihi

buat header sndiri la best..
walaupon burok tp puas hati..
kalo masok contest pon menang boleh la bangga..
sbb header tu mmg kite usaha sndiri buat kan..
=)

haha.. x smpai seru ag nk buat header.. nnti2 ar.. byk ag kne blaja.. yg pnting, entri mantop, insyaAllah org suke.. ye x?? haha(padahal ko tak reti pun nk buat header wpun dh ade tutor).. =P

yeay setujuuuu! buat sendiri baru puas hati sebenarnya :D kak aish, ziema dah jumpa orang yang nak tolong ajarkan buat flash header. wink wink ^__^ tak sabar tak sabar. haha. eksited kejap.

hahah header aku lagi best..haha seciput macam taik idung senget sebelah = )

buat juga header sendiri...burok2 pun hasil usaha kita...

@Dea
tkpe..buat sdiri tu yg lg bermakna..hehe

@Cik Ezyhehe tau tkpe..mcm header cik ezy..comel!

@budak_baikhaha takpe..slow2..aish pun tak pandai buat header..masih belajar ngn sifu2 lg ni

@.m y z.waaaa cepatlah buat! tak sabar nak tgu hasilnyaaa!! pastu ajar aish lak! tak kira..haha

samelah, suk ewat header sendiri je. puas hati

yeay!!mishs etuju tu. totally agreed!

Dulu ada header. buat sndr tp x pernah nk cantik dgn org lain. Well, as long as I do it by myself, I'm satisfied with my works and keep on going to make some awesome header. ^^

d'ya rasa buat header sendiri memberikan kita kepuasan berbanding tempah header

header aku buat sndri. tp katun comel tu je aku tempah. kehkeh. :P tu kire header tempah ke acane tu eh?

haha. info terbaru. tukang ajar buat flash header tu dah tarik diri T__T sempat belajar 3 perkara je T__T

hahah dia kata dia pun tak reti sangat ajar orang T__T pulakkk..

Back To Top