.

.

MALU LA NAK SEBUT "SAYA CINTAKAN AWAK" :)

 i luv u? boring boring..


semua lelaki boleh say i love you. senang sangat. tapi berapa kerat dari lelaki yang boleh menyebut "saya cintakan awak". haha. maksudnya memang sama. tapi, feeling maybe lain kot. 

biasalah, kadang kadang manusia ni cepat bosan. balik balik kau jumpa pakwe kau, dia cakap i luv u. pastu kau cakap i luv u too. kang lepas jumpa, mesej enset pakwe, i luv u, kau reply i luv u too. boring kan? kadang kadang, si dia reply i luv u kat kita tapi mata kat game tengok bola. macam takde perisian je kat situ kan? hiks hiks hiks. what say you?

apa kata, korang capai henset korang, bagi mesej atau pun call, atau pun yang lagi best, bila time jumpa, korang say "awak, saya cintakan awak." sambil renung muka pasangan korang tu sampai merah. rasanya kalau 10 tahun kapel pun, tiba tiba buat surprise macam ni, feel macam first date pun ada. hehe. 

lepas tu mesti gelak tak hengat kan..eei jiwang la awak ni. dalam hati lak kata, "ooohhh romantiknya dia..!!! omg!" suka latteww

ucapan cinta yang jarang si dia sebut tu la yang betul betul memberi makna. :)


47 Komentar untuk "MALU LA NAK SEBUT "SAYA CINTAKAN AWAK" :)"

sangat setuju ! kadang2 sebut i love u.. sangat membosankan.. sama dengan kata maaf dan sorry.. lgi bermakna kalau cakap MAAF.. hik3..

martabatkan bahasa kebangsaan.. :)

keh3...biasanya suasana surprise tu yang bagi feel mendalam dalam diri.

sweet? yeah, gua pun rasa begitu..tapi skang macam da tak kacaklah, bosan ikut cara drama ni. HAHA

@iLa VaNiLLa setuju..kt lg suka dgr org kata, MAAF dari guna perkataan ops sory.. hehe..maksud mmg sama..tp...feel dia lain..

@haikalblank hehe..aah kan..drama la sgt kan...tp tu la..asik tgk dalam drama je..nak gak rasa real camne feeel tu kan. haha

haha..
malu la nk tenung2 mata die..
muahaha..
tp ok jgk kn..
nk buat camtu la..
kompem die pulak yg malu..

ohh romantiknyaa ! ahahahahh :p

@Cik Ezy hehe btul2..kdg2 pasangan yg da kapel bertahun2.tp stil malu nak bertentang mata kan. hahah..

<--- sgt pemalu nak ucap 143 tuh.. hik hik hik

yup makna mungkin sama tapi lain peraaannyew.. mcm ada apa nth.. x tahu nk kata.. tp kalau ckap saya minta maaf, lagi cepat ila sejok.. :)

@b a m b a m ' s hehe 143 tu ok lagi..tp kalau sebut in malay..mmg malu ..haha..tp mcm sgt bermakna ;p

@iLa VaNiLLa :) sama la kita.. ;p give e five. hehe. klu org buat silap, pastu say mintak maaf, rasa mcm cepat sejuk..tatau nape..maybe terpancar keikhlasan dia mtk maaf tu kot. haha..guna la bahasa melyu ye tak.

skunk ni bg ena kate2 love2 ni cam dah muak didengari..huuu....some peep, just said 'LOVE' itu ini, but xpernh nk tnjukkan..huuu

hahah. memang rase geli pun
tp bila one time kita btul2 rasa ikhlas gila..
one time bila rase cm syg gilaa nk mmpus kat someone dan rse i love you tu x ckup lgsg nak gambarkan perasaan yg membuak2 tu, haa mase tu tak rse geli pun sebut pekataan cinta tu.
infact, rasa secure gila bila that special someone reply dgn pktaan yg sama. .

*komen dgn muka jiwang*

ni nak request pp epal yang sama ke ?

atau dia hari2 wish macam ni .. hehehe

ahahahah.....malu la kita baca ni pun...hehehe.....betoi2....tiap kali msg,kol,msti i love u ja......huhu....nnti nk suruh cakap dlm bhsa mlyu la plak...tp kita single....awwww.......ahahaha

betul betul.. jarang sebut tapi bile ebut tu kan rase cair je kan.. tapi kalo dija lagi suke cakap sayang dari cinte tau.. sayang pun dah cukup cair..hee

hehehe...betul la..I luv U mcm takde nilai kan...
kat org tak kenal pon kite boleh ckp I luv U...
mcm ni...
cik aish..I luv U...hahahaha...

ayat bese , i love u , muahhh , miss u .. adehh .. mang jarang sebut saya cintakn awk...saya rindukn awk ... pdhl sme jek mksud nye kn ...

dah menjadi kebiasaan dh perkataan tu..x best!

hahaha betul2! kadang2 benda yang jarang dia buat tu lah yang buat kita rasa mcm nak senyum sampai kening. ececeh :P

betul3.. xramai yg berani... :)

betul. yg jarang sebut tu laa yg paling bermakna :)

i luv u...
words yg xbleh ckp slalu.
coz it is so special!
biar jrang sebut, janji syg~
hihii...
t'singgah sini, so komen le...
jgn lupe jenguk blog sy~
http://simplyme-jda.blogspot.com

@♥Lady Ainaa♥ kdg2, perbuatan lg susah dr percakapan...si dia senang ucap tp tjuk tak..hehe..

@wan zuliyana [apel] hehe siap komen ngn muka jiwang kan..adess..tul la..stuju ngn komen awk..likeeee

@iPai hehe, tu ah kan...kan best dia ucap camni. hahahahaha tu la motip entry ni

@Jasmin adess..klu single, meh praktis ngn aish meh.hahahaha

@khadijah hehe klu aish, syg tu mcm general la..ahaks

@Yunn Sarah hehe mmg sama maksud tp ntah la..feelnya lain

@.m y z. hehe tau tkpe...sampai tinga senyum tu..huhuhuh

setuju sgt2... tp kalau saya wat camtu mesti tunang sy gelak...hi3

cik aish..kadang2 orang malas nak sebut panjang2 saya menyentai awak..kan panjang tu..cuba sebut i love u..kan pendek tu..tapi orang yang tak reti ckp english tu la yang teror... widad ingat lagi masa sekolah..ada org tulis surat .. dulu widad tak tau perkataan "couple" tapi budak yang malas dan selalu fail dalam kelas dia boleh tau cakap " couple"..hehe..merepek lak tiba2..

@Ct Aja hhaha tu dah semestinya..gelak sbb malu kot.. ahaks..tu la pengerat rship korang :)

uish.. cinta tu macam berat sangat maksudnye... still clueless.. hahaha :p

hihi..setuju...tp mish semua mish malu nak sebut. mish jenis bila betul2 hepi baru sebut. hehehe..memang jarang laaa dia tu dapat...tp sekali dapat. mak ai..sukanya dia tuhan je yang tau. hee

kalau selalu sebut tuh..bosan la dengar...hikhikhik

hehehe..kite penah rasa mcm ni,.satu perasaan yg indah sgt...lagi2 bile cinta tu hadir dlm diri..rasa indah x terkata2...mase tu lidah jdi kelu la...hehehe....rindu sgt kt my bucuk..

@najihah sahami hehe yeke..mesti si dia rsa best gila bila once mish sebut benda tu kan..ahaks

@ciput cedut hehe..phewwit...komen yg sgt puitis la..;p

sebut i luv u mcm air hujan je..


:P bole?sentap hati gepren.hAHAHA

sejak entri ni dah ada brape kali ungkapan tuh dah ? hehehe

yups,betul tu aish,rara n tunang jrg sebut i love u,but bile sekali dye ucap tu rasa mcm melayng2 jeee.hehee

haha haritu ziema ada mention pasal benda ni dekat kita punya abang SETH TAN. ziema mention pasal entry ni. then tetiba dia cakap 'awak, saya cintakan awak bla bla bla'. haha so sweeetttt~ hypothesis accepted! haha.

@.m y z. heheeeee kkaaannn?? tu la...terkesima tau ahaks

tp klu acap sgt lafaz pn pst mengkompiuskan kita kn? btui x? wordz juz wordz. mute still can express their feelings. without wordz. subhanallah...

Back To Top