.

.

Kalau kau bongsu, jangan cari pasangan bongsu! yek?

ok ada orang cakap, bukan aku yang cakap tapi orang lain yang cakap, kalau kita bongsu, jangan cari pasangan yang anak bongsu jugak. ye ah kalau ikut kan logik akal, si bongsu ni mengada ngada sikit. semua nak ngadu. ngadu kat mak la, bapak la, abang angkat la, pakwe angkat la. 


pastuh cuba kau bayangkan kalau kau bongsu, dan kau mengada mengada, pastu pakwe kau pun bongsu, dia lagi over mengada mengada, last last apa jadi ah? jadi la pasangan paling mengada abad ini. hahaha. gaduh sikit, ngadu kat facebook, ngadu kat twitter.. eh eh siapa pernah buat tu? lalalalala

macam aku dulu. EX aku anak sulong. tapi manja nya ya rabbi. tapi bukan ah manja dengan aku. tu memang takde maknanya ah. kan aku cakap aku walaupun bongsu, aku ni ganas. siku ni dah selalu kena kat orang. tapi EX aku ni manja dengan family die. 


sebab tu ah aku putus dengan dia. sebab dia manja lebey. tak macho betul. haha ok tu tipu. nasib baik tak meratapi pemergian dia, kalau tak susah dikk..



 iklan kejap. jom join IKEA bedroom story contest!


tapi apa pun tak kisah ah kau anak bongsu ke anak buluh betung ke, jodoh pertemuan bukan di tangan kita. yang penting masing masing pandai jaga diri dah ah. ecehh..jadi dokter love tak bertauliah lak kau kan aish. tak layak langsung. ok penghinaan di situ.
22 Komentar untuk "Kalau kau bongsu, jangan cari pasangan bongsu! yek?"

kalo sulung ngn sulung??.. hehe

kehkeh kalo 2-2 anak ke-3 acane? :P dia sorang anak lelaki dalam fmly dan kte sorang anak pompuan dalam fmly. kehkekek

sbb tu kene carik yg b'lawanan..
sorg mnje sorg lg tegas..
sorg ank bongsu.. sorg ank sulong..
tp ade jgk yg b'temu jdoh bongsu ngn bongsu..
dh takdir..
hihikk

ada jugak anak sulung bukan anak manja tapi anak mak..bahaya jugak kalau anak mak ni..asyik dgr cakap mak dia je..huhu selalu org lelaki le jadi anak mak..hehe

mujur kami bukan bongsu - bongsu hihihi

@Cik Miradua2 manja la ni ye..hahahah..takpee..mesti dua2 penyayang.

@Deahehe alamat..meletup ah..tp tu mitos je kot..ntah la

@Cik Ezyhaa ye kot//tp tak leh jamin gak..kdg2..yg sulong pun manja gak.haha

@nurizaaaa kereng sikit ngn anak mak ni...mcm tak leh bt keputusan sdiri.suma nak tanya mak dia.

hu..hu..hu... aku dah jumpe bongsu gan bongsu. Sangat tragis la... To entry ni memang betul.

waa...btl ke 2??sy ngan hubby 2 2 anak bongsu..alhamdulillah dr zaman dating ke tunang ke suami isteri kami ok je..

@pena rozieha yeke?cter la apa yg tragis. haha

@fazRinahehe..tu la..sbenarnya ada yg betul ada yg tak betul ngn mitos ni..wawawa.

cik aish pulak cane?anak bongsu ke sulung?

same je cik aishhh..yg pntg tgk family die..kalo family die ngade2..hampeh..anaknye pon same la...lalalalala..sbb tu b4 kapel..sile knal family die dl..

haaaa payah gak tu. buat perang pinggan ufo kang.. tapi memang nyampah la kalu pasangan mengada lebih. rase nak lempang je. mencik! mencik! haha

terbaru:
1. BENARKAN AKU JADI JAKUN SEKETIKA
2. Sungguh!!! Banyak Ragam Diorang Nihh
3. JANGAN KACAU LAH!!!! ngantok nih
4. day one : 10 things about you

pernah jugak dengar yg org cakap kalau ank kedua tak boleh carik ank kedua but the most important thing jodoh di tangan tuhan kan..kalau dah jodoh dengan anak kedua tetap kawen dengan anak kedua..

kalau tengah ngn tengah cmne plak toh?
hahhah

hahaahha ziema punya anak sulung. anak tunggal lagik! manjaaaaaaaaa dia adehhh. kita pun tak mnja mcm tu +__+

penah jgk dgr psal mende nie..tp ade je yg bongsu+bongsu bhgia smpai skrg:D

Back To Top