KHASIAT AIR KACIP FATIMAH

Tags

Ramai yang dah tahu khasiat air kacip fatimah terutama buat kaum perempuan yang sudah berkahwin. Macam zaman dulu, air kacip fatimah selalunya mak mak kita cari dan rebus sendiri. Kelat dan pahit toksah dikata. Tapi tu la khasiat air kacip fatimah yang sebenar tau!

Zaman sekarang toksah risau nak cuba minum kelat kelat tu semua, sebab banyak dah kat pasaran yang buat air kacip fatimah dalam tin contohnya macam air PEARL KACIP FATIMAH. Khasiat air kacip fatimah yang ditinkan macam ni mungkin tak sehebat khasiat semulajadi yang mak mak kita buat dulu. Tapi still ok dari tak ada langsung kan. Tepuk dada tanya selera hehe.



Apa khasiat air kacip fatimah?


aku memang dah amalkan minum air ni sejak aku kat UITM lagi. 5 ke 6 tahun lepas. lama tu aku minum air ni. sebab aku dapat rasa kelainan lepas minum air ni. Pertama sekali aku dapat rasakan badan ni bertenaga luar biasa. Bayangkan penat drive dari Uitm Melaka, balik Seremban, singgah RNR beli air kacip fatimah, balik rumah terus buat kerja rumah, mop simen, kemas barang, padahal masa drive tadi punya la lesu! Magik hehe

bila aku minum air ni, aku rasa tak mengantuk langsung. sebab tu masa kat uitm dulu, kalau musim test ke final exam ke, aku memang langgan air ni. kalau siang aku beli yang tin pink tu. kalau malam aku suka pearl cafe. bau dia wangi semerbak lak tu. Tapi yang tak bestnya, orang akan dapat kesan air apa yang kau minum sebab toilet komfem bau pearl kacip fatimah! 


kalau malam, aku minum ni.


pastuh bila aku letih study, aku akan carik air ni gak. sebab air ni bagi aku tak sama dengan air isotonik yang lain. sebab kesan dia serta merta. Mungkin kafein dia kuat kot. Walaupun tak berapa elok minum air yang berkafein tapi dah takde pilihan masa tu so aku balun je. 

Apa pun pilih la yang semulajadi. Yang tidak berkafein. Kalau susah sangat, taknak minum air kacip fatimah yang kelat tu (kalau rebus sendiri), alternative lain, minum je PERFORMANCE DRINK untuk tenaga, sebab dia minuman isotonik. Perisa oren lagi tau! Yummy. Tak pun minum ESP sebab dia adalah ENERGIZING SOY PROTEIN! Minuman bertenaga dari Shaklee. Nak khasiat setanding kacip fatimah, ambil je vitamin Alfalfa Shaklee. Sesuai untuk kita kita yang dah berkahwin ni. :)


ESP dan Alfalfa pun setanding khasiat kacip fatimah tau!


Boleh sms/whatsap 012671961 untuk dapatkan produk setanding kacip fatimah ni melalui Pengedar Shaklee macam saya :)






Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :