Jom Join Bloglist Cik Aish

Tags

bloglist maknanya senarai blog. ok not funny. bloglist sebenarnya adalah senarai blog yang kita letak dekat bahagian sidebar untuk paparkan entry entry latest blog yang kita follow. banyak kan? bila ada bloglist, blog yang update entry, akan letak paling atas sekali dalam bloglist kita. so mesti reader akan klik blog paling atas sekali aite?

kadang kadang, kita tak mampu nak menerjah semua blog yang kita follow. walaupun nafsu blogwalking membuak buak tapi apa kan daya, terlalu banyak blog yang update hari hari. tak mampu nak komen semua sekali kan? jadi bila ada bloglist, kita akan focus more pada blog yang tersenarai dalam tu. means that kita akan bagi first priority pada blog blog tu. kira macam BFF laa! haha




::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



Minggu ni Cik Aish nak buat bloglist! Tapi bloglist Cik Aish kali ni lain sikit. sikit je la..hehe. Cik Aish akan buat tab menu yang baru khas untuk letak blog blog korang yang nak join bloglist cik aish ni dan letak entry latest korang dekat bahagian sidebar macam biasa.



nampak tak tab menu cik aish tu? ok cik aish akan buat satu tab menu untuk bloglist. so kalau ada pembaca yang datang blog cik aish, dorang akan tengok bloglist kat situ. so dalam masa yang sama boleh promote blog korang jugak!

apa syarat dia?

1. Merupakan follower blog ni. (belum follow boleh follow kalau sudi ye)
2. Tak perlu letak banner. hanya letak backlink ke entry Cik Aish ni je ok!
3. buat satu entry bertajuk "Jom Join Bloglist Cik Aish"
4. letak link entry tu dekat sini. 
5. Lengkapkan slogan ni.
    Saya nak join Bloglist Cik Aish kerana.....
    (tidak melebihi seribu perkataan) haha. gurau je. tak kisah ok.

6. tarikh tutup penyertaan adalah pada... nanti cik aish gtau. T___T


P/s : slogan paling best, cik aish akan pilih blog tu untuk direview

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :