.

.

KENAPA TRANSFORMERS TAK BEST?



pada yang belum tengok, tayah baca review aku kali ni. sebab takut terbantut pulak niat nak pergi tengok. pada cik mira edora ku sayang, aku terpaksa tengok dulu. sabtu ni kalau kau sudi, kita dating dan tengok lagi. aku buat buat tak pernah tengok la. hehe.

apa yang aku harapkan dari transformers? biasalah mesti la action. takkan kau nak expect ada part nyanyi tepi taman bunga lak kan? so kalau nak puaskan aku dari sudut action dia, memang aku puas. tapi ada sikit sikit yang aku tak berapa nak berkenan dalam transformers kali ni. jalan cerita dan tahap kelogikan yang tak logik tahap melampau.

ala nama pun kartun. nak logik camne lagi?

1. tak ada megan fox. aku rasa megan fox je paling sesuai lakonkan watak heroin. sebab muka dia seksi seksi ganas. tapi heroin baru ni, macam ngada ngada je aku tengok. bajet hot kot. haha. mulut pun dah macam kena sengat tebuan. ops terkutuk lak biar la dia bukan islam pun. kekeke.
ngada ngada dow heroin kali ni.haha

megan fox takde, aku tak semangat nak tengok. haha

2. kata misi autobot tu nak selamatkan manusia. tapi aku tengok dari awal cerita, prime asik nak selamatkan sam je. pantang sam jatuh sikit, ada je autobot yang selamatkan dia. tapi orang lain? otak pecah sana sini, takde sapa pun nak selamatkan. adil ke tu? 

3. aku tengok part action ujung ujung tu, punya la ranap dunia tu kejap. sana sini runtuh. tapi kereta kuning si bumble bee, menten kilat. sikit lekuk pun tak ada. tabik spring ah kan. maybe dia kalis batu atau pun peluru.  

4. autobot sibuk selamatkan manusia. sam sibuk selamatkan awek dia yang aku tak suka tu. haha. di mana keadilan?

5.kenapa decepticon melampau lampau jahat? makin besar lak aku tengok. makan vitamin apa? autobot comel comel je, warna warni, tapi stil menang gak pada ending citer tu. caya lah.

ok. nama pun filem action. once kita puas hati dengan action dia, persetankan la jalan cerita yang tak berapa nak logik tu. mana ada istilah logik dalam filem? lagi pun jangan harap la kau nak puas seratus peratus. kau bayar pun rm12 je kan? 

ok bye

44 Komentar untuk "KENAPA TRANSFORMERS TAK BEST?"

waa..aish dah tgk. jelesnyaa! huhuhu

amboi menghayati betul tengok cite ni! haha. ziema belum tengok lagi. tunggu cd cetak rompak keluar. hahaha :P

serius, time tgk transformers x fham sgt.. tertidur je laa.. klu tgk lme2 pening pulak.. hahaha :D

ni tak puas ati dek pasai jeles kat awek baru ni .. hak3 .. sian dia .. terkutuk plak tuh .. hehehe

Jangan kutuk Decepticon. My favourite tu! Hahaha. Apesal la mesti Autobots yang menang? Mesti yang cantik warna warni je menang. Yang buruk tak berwarna kalah. Di mana keadilan?! :P

oh baru nak g tengok sabtu neh...hu..sedih je..megan fox yg superhot xde kan..

la awat takde megan fox. tak best le gitu hehe

haha. macam best je. x kesah logik ke tak. tapi knape muka heroin die bughok sangat? adoii..

kenape kasut heroine dye tak tercabut pun??? aghhh tak logik. huh

*wang deep tu kenape pulak? lawak gagal.wuuu

hehe xde napsu nk gi nonton kali ni..baik tggu kt astro first jek..ekekeke

kekurangan movie is gagal kembangkn watak2 best.. huhu pd aq awek bru sam lg hot dr fox..
sokong bab selamatkn mnusia tu, diorng fokus kt sam ngan awek dia je.. haha mayb fokus utama kt cgi, not story line

aish sorry lame tak singgah sbb blog down.

aah kan.megan takde mmg tak besh.tp suke nk tgk be kuning tu.heee

Hahaha! benar2 serius. tak tengok lg T.T tapi ku pun cam tak semangat la nak tengok. my megan fox xde. huh! awek ni xberapa kuat. megan fox ade attraction appealing.

aku tk tgok lg ni..tiket dah beli..tp pngung wayang tu tipu aku..film bulum sampai..kata semalam pastu janji ari ni..bebulu je aku..kang aku yg trnsfrom kat sini kang..kih kih kih

@Cik Mira aah.. sebab member ak ajak la semalam..tp klu ko lum tgk, leh je, jom la..nnt konfemkan balik! ak leh li tiket

@najihah sahami haha takde pe yg nak dijeleskan ah mish ;p

@.m y z. haha amboi..lanun tul..tp tkpe..citer luar takpe..ahaks

@Miss Xyz =) haha seronok tgk action dia je.. ;p

@Apih El Nino haha...sebab buruk sgt..jahat lak tuh..biarla dia kalah.haha

@Asyieq-iN Rkey hehe tu la..tkpela..megan fox da transorm jd awek yg baru tu..ahaks

@nuriz aish da tau da megan fox takde kali ni,,so thats y tawar je nk g tgk..huhu

@Taufiq Tiramisu haha ko straight to the point kan..haha..dia ok..cuma ngada2..tak sesuai la dlm cter ni..megan tu seksi tp dia ganas n brutal!

@wan zuliyana [apel] dia stapler la tu kot..hahaha aish pun perasan tang tu..gila gigih dia lari pakai heels

@GreenJade ahaks..astro first ada ke? bukan utk filem malay je ke

@saiazuan haa aish setuju gila ngn statement tu..yup..wtak tak dikembangkan..haish keciwa tul ah

@rara pinkmafia ooh takpe takpe..aish pun say sorry sbb aish lum lg jengok blog2 korang yg dtg komen..mlm ni insyallah aish jenguk korang!

@Encik Amman yuppp! dia mcm serasi ngn transformers..tp dis lady..tak!

@ArulchelseA haha ko nak trasform pe? bumble bee chelsea? ahaks

wah. untung la dapat tgk. jelesss! tk best eh? nk tgk gak! ahhahaa

@EYFAalias action dia tk menghampakan..cuma watak tak berkembang..

eish , orang nak Magan Fox . bukannya awek baru tuu :(

@Aqeela LaEn :3 ahaks...we want megan! we want megan!

Perghh nampak mcm teruk betul...berape bintang hang bagi cerita ni sbb aku nak tunggu beli Blu-ray baru feel nengoknya...dan cerita buatan Micheal Bay biasanya xpernah x best....

@HaFiz haha aduss..eh btul ah tak best ah..ko tgk la .. haha

tak best ke? i belom tgk lagi. ingt nak tgk isnin ni tp ramai respond ckp x best. huhu. btw, 1st time here ;D

bila nak tgk ek ... hak3 .. nape aku rasa komen2 ni membuatkan aku tak nak tgk .. hahaha

@Nur Amalina Razali ectely best sebenarnya..sbb action dia mmg mantap..cuma jalan cerita n watak tak berapa kuat..tp still enjoy!

@iPai ko ni ipai..kecewa micheal bay klu tau ko tk nk tgk tau

hahah ... yola .. yola .. nanti aku tgk ..

ziema bru tgok cite ni. midnight movie dekat jb. tgok smpai pukul 3 pagi kot. haha. part tengah2 tu, ada lah tidur seminit dua. last2 bru mcm smngat sbb cite nya ziema tak paham sangat. sedih kan T__T

Dah tengok tengahari tadi .. best laa .. apa yang tak best ye ..

awek baru ni cun juga .. wahhahaha

klu kira bibir ni, aku rs jolie lg gerek. ntahler..................

Back To Top