KENAPA TRANSFORMERS TAK BEST?

Tags



pada yang belum tengok, tayah baca review aku kali ni. sebab takut terbantut pulak niat nak pergi tengok. pada cik mira edora ku sayang, aku terpaksa tengok dulu. sabtu ni kalau kau sudi, kita dating dan tengok lagi. aku buat buat tak pernah tengok la. hehe.

apa yang aku harapkan dari transformers? biasalah mesti la action. takkan kau nak expect ada part nyanyi tepi taman bunga lak kan? so kalau nak puaskan aku dari sudut action dia, memang aku puas. tapi ada sikit sikit yang aku tak berapa nak berkenan dalam transformers kali ni. jalan cerita dan tahap kelogikan yang tak logik tahap melampau.

ala nama pun kartun. nak logik camne lagi?

1. tak ada megan fox. aku rasa megan fox je paling sesuai lakonkan watak heroin. sebab muka dia seksi seksi ganas. tapi heroin baru ni, macam ngada ngada je aku tengok. bajet hot kot. haha. mulut pun dah macam kena sengat tebuan. ops terkutuk lak biar la dia bukan islam pun. kekeke.
ngada ngada dow heroin kali ni.haha

megan fox takde, aku tak semangat nak tengok. haha

2. kata misi autobot tu nak selamatkan manusia. tapi aku tengok dari awal cerita, prime asik nak selamatkan sam je. pantang sam jatuh sikit, ada je autobot yang selamatkan dia. tapi orang lain? otak pecah sana sini, takde sapa pun nak selamatkan. adil ke tu? 

3. aku tengok part action ujung ujung tu, punya la ranap dunia tu kejap. sana sini runtuh. tapi kereta kuning si bumble bee, menten kilat. sikit lekuk pun tak ada. tabik spring ah kan. maybe dia kalis batu atau pun peluru.  

4. autobot sibuk selamatkan manusia. sam sibuk selamatkan awek dia yang aku tak suka tu. haha. di mana keadilan?

5.kenapa decepticon melampau lampau jahat? makin besar lak aku tengok. makan vitamin apa? autobot comel comel je, warna warni, tapi stil menang gak pada ending citer tu. caya lah.

ok. nama pun filem action. once kita puas hati dengan action dia, persetankan la jalan cerita yang tak berapa nak logik tu. mana ada istilah logik dalam filem? lagi pun jangan harap la kau nak puas seratus peratus. kau bayar pun rm12 je kan? 

ok bye

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :