ANTARA WEBSITE YANG DIBLOCK OLEH KERAJAAN

ok. pukul 2 pagi semalam aku update pasal isu paling hangat sekarang ni apa lagi klik sini : 

ANON BAKAL HACK WEBSITE KERAJAAN MALAYSIA? so hari ini ada yang tanya website apa yang kerajaan block? sebab masing masing dah rasa macam tak best je kalau tak dapat nak download lagu ke apa ke lepas ni. so setakat ni, kerajaan dah block website ni..check it out



semua ni adalah website file sharing. so memang susah jugak la kalau website ni dah tak boleh bukak lagi. huhu. kesian kita kan. kenapa ye kerajaan buat macam ni? sebelum ni P1Mimaz je yang patuh arahan SKMM ni. tapi start semalam rasanya, TMnet  pun dah take the same action dengan memblock semua website ni. arahan ni dikeluarkan oleh ISP (Internet Service Provider) 




so pada yang masih blur lagi tentang isu ni, sebenarnya SKMM hanya block sesetengah file hosting website sahaja. so pada pengguna yang mengupload movie ke, lagu ke, perisian ke, memang masalah la kat dorang semua. tapi yang menjadi persoalan mediafire.com, rapidshare, tak pulak diblock. 

haha. sekarang bila anon dah mengamuk, hack website kerajaan, jom kita tengok siapa yang terer sekarang. kekeke. ok lah. bye.

Previous
Next Post »