HOLLOHH BABY BABYYY, SO CUTE! (what's that)

Tags

Aku adalah anak bongsu. so bila orang tanya, "eh you anak bongsu ke? mesti manja kan?" biasalah tu perception orang dekat anak bongsu. nak harap orang kata, "eh you anak bongsu? mesti garang kan?" haa takkan ada lah macam tu. 


Disebabkan aku tak ada adik kandung mahu pun adik angkat (yaaaw tak ada istilah adik angkat or abang angkat dalam life aku) so aku memang tak ada perasaan bila jumpa baby. Sometimes aku tengok kawan kawan aku, bila jumpa baby je, mula lah "holloh hollohhh tomey tomeyne diewww.." sambil gomol baby tu serakus rakusnya. erk. what's that? kenapa jumpa baby mesti jadi macam tu?


Tapi tu dulu. sekarang dekat rumah aku ada 8 orang anak buah. every weekend memang akan datang la berduyun duyun anak anak buah aku tu ke rumah aku. paling tua darjah 6 dan yang paling muda baru umur 2 hari. yes. kat rumah ni ada baby tau. my sis's first daughter. 

kalau weekdays, aku just stay dengan my parents. sometimes, my mom pergi mesyuarat persatuan wanita sana sini, and my dad pulak keluar kerja, so aku akan tinggal alone. semua aku kongker dalam rumah tu. remote astro tu dah macam melekat kat tangan ni. ikut suka aku lah nak tukar channel mana pun. nak makan pun, tak kisah makan apa, bebas nak masak apa sekali pun.

tu weekdays. 

tapi bila weekends, all the babies and kids akan datang rumah ni and i'll totally changed my routine

Hey kenapa tukar channel? Ucu nak tengok melody la..
Taknak, ima nak tenok katun

Hey ucu nak pakai la bukak facebook
Ala, adik nak main Angry Birds!

Hey siapa habiskan coklat ucu beli semalam?
(semua tak mengaku tapi gigi masing masing dah terselit dengan coklat okayyy)

Hey kenapa Ayu Raudhah (my kitten) cirit birit ni?
Imran tarik ekor dia, ucu!

Hey siapa yang sepahkan rumah ni?? Ucu baru kemas tadi tau!
Dorang main gusti gusti, ucu!

Hey siapa picit ucu punya foundation ni? gantik balik!
Alya nak pakai mekup macam ucu!

sometimes aku terfikir, erti weekend sebenar bagi aku adalah pada weekdays. haha. tapi aku suka weekends. sebab masa tu la aku nak jadi kakak and jadi mom. yela..berleter 24 hours. biasalah kids kan very the noty! mula mula memang culture shock la sebab bongsu takde adik, so bila tiba tiba baby datang satu satu, (semua my sis dah kawin) lama lama dah tak berapa nak culture shock. dah biasa. 

peace!

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :