.

.

HOLLOHH BABY BABYYY, SO CUTE! (what's that)

Aku adalah anak bongsu. so bila orang tanya, "eh you anak bongsu ke? mesti manja kan?" biasalah tu perception orang dekat anak bongsu. nak harap orang kata, "eh you anak bongsu? mesti garang kan?" haa takkan ada lah macam tu. 


Disebabkan aku tak ada adik kandung mahu pun adik angkat (yaaaw tak ada istilah adik angkat or abang angkat dalam life aku) so aku memang tak ada perasaan bila jumpa baby. Sometimes aku tengok kawan kawan aku, bila jumpa baby je, mula lah "holloh hollohhh tomey tomeyne diewww.." sambil gomol baby tu serakus rakusnya. erk. what's that? kenapa jumpa baby mesti jadi macam tu?


Tapi tu dulu. sekarang dekat rumah aku ada 8 orang anak buah. every weekend memang akan datang la berduyun duyun anak anak buah aku tu ke rumah aku. paling tua darjah 6 dan yang paling muda baru umur 2 hari. yes. kat rumah ni ada baby tau. my sis's first daughter. 

kalau weekdays, aku just stay dengan my parents. sometimes, my mom pergi mesyuarat persatuan wanita sana sini, and my dad pulak keluar kerja, so aku akan tinggal alone. semua aku kongker dalam rumah tu. remote astro tu dah macam melekat kat tangan ni. ikut suka aku lah nak tukar channel mana pun. nak makan pun, tak kisah makan apa, bebas nak masak apa sekali pun.

tu weekdays. 

tapi bila weekends, all the babies and kids akan datang rumah ni and i'll totally changed my routine

Hey kenapa tukar channel? Ucu nak tengok melody la..
Taknak, ima nak tenok katun

Hey ucu nak pakai la bukak facebook
Ala, adik nak main Angry Birds!

Hey siapa habiskan coklat ucu beli semalam?
(semua tak mengaku tapi gigi masing masing dah terselit dengan coklat okayyy)

Hey kenapa Ayu Raudhah (my kitten) cirit birit ni?
Imran tarik ekor dia, ucu!

Hey siapa yang sepahkan rumah ni?? Ucu baru kemas tadi tau!
Dorang main gusti gusti, ucu!

Hey siapa picit ucu punya foundation ni? gantik balik!
Alya nak pakai mekup macam ucu!

sometimes aku terfikir, erti weekend sebenar bagi aku adalah pada weekdays. haha. tapi aku suka weekends. sebab masa tu la aku nak jadi kakak and jadi mom. yela..berleter 24 hours. biasalah kids kan very the noty! mula mula memang culture shock la sebab bongsu takde adik, so bila tiba tiba baby datang satu satu, (semua my sis dah kawin) lama lama dah tak berapa nak culture shock. dah biasa. 

peace!
22 Komentar untuk "HOLLOHH BABY BABYYY, SO CUTE! (what's that)"

ahahaha mcm2 ragam budak2 tp leh hilang tensen ;p

@Cik Ezy huhu..ye..aish pun suka..tp..just tgk je.aahahaha..takde sifat keibuan lgsg

@EZAN IDMA haha tp kdg2 leh bg tensen..mula2 dulu tensen..lama2 da biasa..

hahahaa. comel je gelagat bebudak. tapi kadang2 hilang gak sabar nk menjaga kerenah dorang. ahaha

bby mmg comel. suka bby.
i mean, BABY. klu dh umo 3,4 thn tu dh xbrp nk sk dh. mcm2 ragam... haha

X semua anak bongsu manja. My brother, anak bongsu. Tapi x pernah pun dimanjakan oleh sesiapa sbb kami sntiasa bersaing untuk yg terbaik antara adik beradik.

Hahaha. Haru biru dan tongkang pecah jaa keadaannya. ^^

bestnya ramai budak kecil kt rumah.. hehehe, tapi jenuh la nak layan tiap sorang kan :D

hahaa..mish gerammmmmm giler kalau tgk baby perempuan. hehe

walaupon diorang suka buat sepah and rebot channel tv ngn kita, tp diorang yg menceriakan. kan..?

i pon rase semenjak ade adek yg kecik tu. x boleh dudok senang ohhhh ..

sabar eh ucu. eh? :D

wow kucing nama ayu raudhah... hehehe..

saya suka gak budak2 kecik ni, tapi bile budak tu dah beso rasa nak sekel2 je.. hohoho :P

baby sgt comey..lagi-lagi kowt yg petah cakap tu..gram tol..

@EYFAalias heh tau tkpe...sgt menguji kesabaran..tp kdg2 dorang ni funny

@MissF hehe aish lak lg suka yg da besar, sbb aish leh suruh2 dorang buat tu ini..kekekeke..

@Mr.Thinker@Ali yup...tk semua manja..termasuk sy ye..sy garang tau! :D

@amna ha ah nasib bek weekend je..huuu

@najihah sahami baby perempuan cute kan...hehe..leh tolong dia ikat rambut comel2

@Marya Hana haha tau tkpe..so weekend adalah hari huru hara bersama mereka..kekeke

@Fariq haha..amboi ganasnya..camne nk kawen ni fariq? haha

@MieMiM0301 haha aah..yg kuat nangis ? suka tak? :P

aik..
ye la tuh xde org kata awak nih garang hahaha ce ingat ce ingat

Back To Top