APA PUNCA MUKA CANTIK, TAPI TAPAK KAKI HITAM?

Tags

Salam to all budies! 


tapak kaki pun kena jaga ye

ok sebelum aku membebel dengan lebih detail lagi, aku nak say sorry dulu ah kalau tajuk entry kali ni ada buat sapa sapa sentap. haks haks. macam yang aku cakap sebelum ni, baik korang baca kat sni dulu sebelum pakwe korang tegur tapak kaki korang hitam. kan malu nanti sapa susah? yuolls jugak kan. 

bila dikaji kaji ah kan, salah satu sebab nape tapak kaki korang jadi hitam tak pun berdebu tak pun kotor semacam, aiyak, ni adalah disebabkan habit korang yang driving tak pakai kasut. eehh jangan buat muka terkejut. fakta ni!

kali ni nak tanya korang especially perempuan, korang memandu bukak kasut tak? sebab aku tengok la most of girls yang drive, memang akan bukak kasut. Katanya tumit tinggi payah nak tekan pedal minyak dan brek. Pasal pernah terjadi bila pakai kasut, kaki terlepas nak tekan pedal. 

alasan tu memang aku boleh terima. tapi kan, dulu dulu masa belajar bawak kereta kat driving school korang pakai kasut kan? so tiba tiba lak tak biasa pakai kasut.:p actually depends on individual.  ade orang memang kena bukak kasut. tak selesa berkasut katanya.

mcm aku sendiri lantak ler kasut jenis hape pon janji berkasut. never drive without shoe. janggal gila rasanya. even kalo pakai high heel (ala paling tinggi pakai pon 2.5 inch jek) still drive with those high heels. ntah ok jek. kalo dh selesa ngan sesuatu tu ok jek leh jek harung.

tapi pedal tu kan ke kotor. lain lah kalau korang jenis rajin gilap pedal tu sampai kilat hari hari. tak kan? so at least kalau tak biasa drive pakai kasut, korang standby la sandal nipis ke, selipar jepun pun ok, jangan la tak pakai pape langsung. 

tu la puncanya tapak kaki korang tu jadi hitam pastu nanti ada crack kat tumit tu. so muka dah lawa dah tapi kaki spoil. so jangan ea. dont do this at home tau. in car also. hahaha. 

bye

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :