.

.

APA PUNCA MUKA CANTIK, TAPI TAPAK KAKI HITAM?

Salam to all budies! 


tapak kaki pun kena jaga ye

ok sebelum aku membebel dengan lebih detail lagi, aku nak say sorry dulu ah kalau tajuk entry kali ni ada buat sapa sapa sentap. haks haks. macam yang aku cakap sebelum ni, baik korang baca kat sni dulu sebelum pakwe korang tegur tapak kaki korang hitam. kan malu nanti sapa susah? yuolls jugak kan. 

bila dikaji kaji ah kan, salah satu sebab nape tapak kaki korang jadi hitam tak pun berdebu tak pun kotor semacam, aiyak, ni adalah disebabkan habit korang yang driving tak pakai kasut. eehh jangan buat muka terkejut. fakta ni!

kali ni nak tanya korang especially perempuan, korang memandu bukak kasut tak? sebab aku tengok la most of girls yang drive, memang akan bukak kasut. Katanya tumit tinggi payah nak tekan pedal minyak dan brek. Pasal pernah terjadi bila pakai kasut, kaki terlepas nak tekan pedal. 

alasan tu memang aku boleh terima. tapi kan, dulu dulu masa belajar bawak kereta kat driving school korang pakai kasut kan? so tiba tiba lak tak biasa pakai kasut.:p actually depends on individual.  ade orang memang kena bukak kasut. tak selesa berkasut katanya.

mcm aku sendiri lantak ler kasut jenis hape pon janji berkasut. never drive without shoe. janggal gila rasanya. even kalo pakai high heel (ala paling tinggi pakai pon 2.5 inch jek) still drive with those high heels. ntah ok jek. kalo dh selesa ngan sesuatu tu ok jek leh jek harung.

tapi pedal tu kan ke kotor. lain lah kalau korang jenis rajin gilap pedal tu sampai kilat hari hari. tak kan? so at least kalau tak biasa drive pakai kasut, korang standby la sandal nipis ke, selipar jepun pun ok, jangan la tak pakai pape langsung. 

tu la puncanya tapak kaki korang tu jadi hitam pastu nanti ada crack kat tumit tu. so muka dah lawa dah tapi kaki spoil. so jangan ea. dont do this at home tau. in car also. hahaha. 

bye
16 Komentar untuk "APA PUNCA MUKA CANTIK, TAPI TAPAK KAKI HITAM?"

hahaha nsib baik still sekolah lagi.. tak bloe drive lgi.. kihkihkih :D

haha. mmg salu drive xpkai kasut or slipar pun. alamak terkena la pulak

ahahaa...terasa giless...mish mmg jenis kalau drive xsuka pakai slipar kasut or anything laaa...sebab rasa cm xbebas. haha..

tp alhamdulillah xde lak masalah kaki hitam or tumit pecah ke apa...

hehe

hehe.nasib baik takde lesen lagi.tapak kaki masih bersih.LOL...^^

hahaha before baca entry ni, ziema skodeng kaki, tengok hitam ke tak. nasib baik tak. haha. ziema kalau drive ok je pakai pape pun. tapi dah lama kot tak drive. latest drive pakai selipar jepun.

p/s : header cantik gilaaaaaaaaaaaaaaaaa. jelesssssssssssssssssssssssss T__T

ehehe. memang selalu drive tak pakai kasut pun. kekeke. tapi mesti selalu sental kaki la.

Perempuan Cantik Sebab Mekap?

yg penting pakai stokin...
kenape perempuan susah nak pakai stokin..mcm2 jenis stokin boleh dipakai..takkan sampai ade artis buat fesyen stokin baru nak pakai..2sbb kenape perempuan perlu pakai stokin setiap kali keluar..(selain sbb tapak kaki hitam..)

1...elak kotoran masuk celah kuku yg boleh mudarat jadi cagu..

2..kaki tu kan aurat...betul tak..??

hehehe...sorry kalau salah ckp..

@Fazil Hamid Saya Janggal tak pakai kasut..Sebab Dalam kreta saya ada 4 pasang kasut..Ngee..! Senang kalau nak Shopping..pakai lah kasut tumit..kalau driver lah..sy ada kasut khas untuk Driver..

@Miss Xyz =) nnt masuk sekolah memandu, pakai kasut tau..

@Lieyda hehe..ala aish dulu mula2 mcm tu gak..lama2 biasakan diri pakai kasut tgh drive..

@najihah sahami maybe keta mish bersih..haha klu keta aish jgn ckp la..sbb anak buah ramai, dorang buat kotor dlm keta, mmg kena pakai selipar, klu tak, adess da tak rupa tapak kaki dah ha

@Nissa Jalaluddin hehe..nnt amik lesen, pakai kasut tau

@.m y z. ha yela..at least pakai selipar jepun kan..sbb kdg2 pedal tu bukan bersih sgt nak kaki ayam.

alaa aish nk flash header la..nk belajar buat flash header

@Miss Y and Her World hehe yup.aish pun dulu tk pakai sandal..mmg kotor la tapak kaki kena pedal tu..

@Fazil Hamid hehe..tul gak tu, pasni nk belajar pakai stokin la

@Senyuman Cahaya mata waahh...gigih tu..hehe..ok la tu ..mmg patut standby sandal dlm kereta..

Back To Top