ESOK ANNIVERSARY

Tags

Belog ni kalau tak ada jiwang, rasa macam bukan blog pompuan pulak. so meh selit satu dua cerita jiwang. taknak baca tak ada hal. banyak lagi blog lain yang best yang korang boleh baca. heh.
bila kau sayang someone tu, limit sikit. sebab bila frust nanti kau tak ah sakit sangaat!

5 tahun lepas aku kapel dengan sorang pakwe ni. 

masa tu aku tanya pakwe ni lapan puloh lapan kali kenapa dia suka kat aku. sebab aku bukan cun pun an. hot jauh sekali. so bila aku asyik tanya dia soklan yang sama kenapa dia pilih aku, dia jawab sebab aku lain dari perempuan yang dia kenal. so tu jawapan drama melayu yang kita biasa dengar. tak ada hal lah! 

mula mula aku tak suka sangat pakwe ni. tapi lama lama ter'suka' lak. nak buat camne. hati perempuan kan macam kerak nasi. kira si pakwe ni dah berjaya simbah air kat kerak nasi ni bagi lembut. 

kitorang sweet ah masa tu. biasa ah bila ada orang yang sayang kita mesti kita rasa so appreciate. walaupun sayang mak ayah aku lagi banyak dari kasih sayang pakwe ni. well, dua benda yang berbeza kat situ. tapi apa boleh buat, hati hati di jalan raya pun, akhirnya kecundang juga. salah aku ke? salah si pakwe tu? ke salah orang ketiga?

aku pernah cakap kat sorang member aku ni. bila kita sayang someone ni, kita akan dapat instinct bila orang tu buat taik kat kita. it happens to me. 

malam kantoi tu, aku ajak pakwe aku ni dengan orang ketiga tu jumpa aku face to face. sebab aku lagi suka setle masalah depan depan. "cantik perempuan ni. bertudung. no wonder pakwe aku berpaling dari aku" detik si setan saja buat aku panas. but you know what? luaran tak melambangkan sucinya diri seseorang tu. tidak sesekali. kenapa? sebab si pakwe ni dengan perempuan tu dah selalu terlanjur. kiranya macam dorang ni selalu buat taik belakang aku. 

esok genap 5 tahun aku lupakan cerita lama ni. masih simpan kemas kemas dalam memory card aku. orang kata, luka tu walaupun dah kering, tapi parut dia susah gila nak hilang. bila orang keliling aku cerita pasal topik curang, aku mesti ingat balik. 

well..semua orang ada pengalaman pahit kan? 

kepada si pakwe eh silap si ex pakwe, kalau kau baca blog aku, atau pun kau terjumpa blog aku ni, aku nak wish selamat bahagia dengan si dia. dan tahniah ah sebab kau bina satu hubungan dengan cara menghancurkan hati orang lain. aku tak salahkan kau la. aku cuma salahkan diri aku. sebab tolol sangat terima kau dulu. hehe.

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :