.

.

MUKA HUDUH, PERANGAI LAWA? TAK SEMESTINYA!

ramai kata muka harap je lawa tapi perangai Astaghfirullahalazim! sebab tu orang kata nak cari pasangan biar huduh asal baik. muka tu perkara kedua. jangan la kita mencintai sesorang tu kerana paras rupa semata mata. kateeenyeee.  tapi teori tu sebenarnya tak boleh pakai dah. kadang kadang muka lawa perangai pun molek. tahniah.  

tapi ada yang muka huduh perangai pun huduh. wah macam mana pulak tu? kira macam buy one free one. siap pakej la senang cerita. contohnya, ada sorang lelaki ni, muka dah la hitam, banyak jerawat, pendek pulak tu. rambut keriting keriting. sekali bukak mulut, laser kau tau. contohnya dia memekik dari jauh, "makcik! gendutnya perut makcik" terguris hati makcik tu weh. tau la dia boroi kan tapi sedap mulut kau je nak kutuk makcik tu kan. 


 gambar kau kepunyaan semua orang bila kau upload dekat internet. so maafkan aku kalau aku tepek muka ni kat entry aku ni. hehe


contoh lain? 

ok aku nak tanya ah korang yang muka cun cun ni. pernah tak kena ngurat dengan lelaki huduh? mesti pernah kan? lelaki tu dah la paksa korang layan dia, dah macam desperate sangat. pastu siap ajak borak geli geli kat facebook chat korang. huh dah la huduh, perangai pun sama. 

ha macam macam kan zaman sekarang? 



 alamak.. tertepek gambar dia pulak. maaf maaf maaf


sekarang ni quotes "don't judge people by its cover" tu kadang kadang tak boleh pakai lagi dah. yang lawa, tak semestnya perangai lawa. tapi kita kena ingat, yang huduh pun tak semestinya perangai dia ok. harap harap kita kita ni sentiasa la jaga kelakuan kita ok. kalau muka kita cantik, berkelakuan la secantik muka tu. kalau yang tak berapa nak cantik, cantikkan la peribadi korang dengan kelakuan yang baik. 

haa manisnya kurma itu...haaa semmpuutt


31 Komentar untuk "MUKA HUDUH, PERANGAI LAWA? TAK SEMESTINYA!"

cantik fizikal tu satu bonus.. yg penting cantik hati dan peribadi.. kan kan kan? =)

dalaman itu yang penting
:)

aish mmg betul pon.kalau mcm tu baru lah kena dgn pepatah,dh la muka tak elok.perangai pon tak lawa.haaaa semputttt.heheh

btol tu sy sokong cik aish..senang cerita jangan tgok luaran shaja :)

semputtttt~ HAHA!

manusia ni ada macam-macam peragai. kalau dah buruk peragai pn buruk memang rasa nak kaki je. ahaha

ssh nk pilih yg lg ok skrg nie. semput juga,haaaa~ :D

betoll jugak tuu , yang penting dalam tu

hahaha.betul2 tapi kalau cantik dh macam bonus la kan. huhuh. xpela walaupun kite cantik atau x, yang penting ade budi bahase n berperangai senonoh. itu paling penting!

paling menyampah dengan org huduh perangai lagi huduh.hahaha

betul la tu...
sma2 la cuba memperbaiki dalamn dulu...luaran 2nd..hehe..

HAHAHA mcm2 gamba da tempek XD

btw, betol.manusia ni berbeza.tak kenal maka tak cinta. so, tak payah misjudge before kita kenal satu sama lain :)

susahnyaa nak cari orang yg cantik luar cantik dalam sekarang ni..huhu

hahahaha kesian giler kat tuan empunya gmbar di atas ,tak pepasai kena tepek .. :p

zaman sekarang, kalau kita tengok muka je, kita tak boleh nak predict perangai sebenar dia macam mana. so kita kena betul2 kenal peribadi sebenar sesorang baru kita tau dia ni macam tu, dia ni macam ni. sekarang susah ohh nak percaya kat orang T__T

SANGATTTTT SETUJU and double like for dis entry ! :)

x semestinya ppuan huduh tu perangai cantek..? yep. kadang2 die mengate org lebih dasyat kot..

contoh :

"kau tahu x bf aku kena rampas..? dengan perempuan yang jongos, tak lawa, macam amende entah"..

bla bla.. pkok pangkalnya die sendiri pon bukannya lawa. tapi mengutok org bagai nak rak. macam mane tu...

:)

@aisya aah..kadang2 rupa tak menjamin apa apa..

@nelly ye..luaran mmg tak menjanjikan apa2..:)

@WidadCutieyGirlZ StorY ye..muka huduh pun lum tentu perangai ok mcm yg orang kata..

@zoe yup..yg cantik pastu perangai pun cantik, mmg solute la..

@syashafie tu la...tp nk buat camne..takkan aku nak letak gamba blogger lain lak kan..kekekekeke

@najihah sahami emm manusia sntiasa tk pernah ada yg sempurna..sama2 la kt doa yg kt cuba utk jd yg terbaik

@Nazrey Dylandy haha..adesss...tu ah..maaf maaf maaf

@.m y z. aah..tu la..bila org tu cantik, kt mesti assume dia ni mesti poyo, sombong, sosial tu la ni la..tp kdg2 yg tak cantik pun lg teruk dr dorang..hmm..mcm2..

aku rs kecantikan @ kehuduhan tu xmgmbrkan apa2 pn. nothing. semua tu hnya kurniaan Allah swt. tp semer org sukakn yg cantek2 aje kn?aku xpst tu kelemahan @ kelebihan maknusia. tp yg nyata it cuts deep. really deep.......

Back To Top