GAMBIT DAH MINTA MAAF. SIAPA KITA UNTUK TAK MEMAAFKAN DIA?

Tags

isu yang telah menggegarkan dunia blogging tanah air kita iaitu Isu Gambit Saifullah memaki hamun blogger.

 isu Gambit maki hamun bloggers baru baru ni

semua ni gara gara  kontroversi video klip Prema Yin yang bila kita tengok macam banyak unsur unsur ghairah kat situ. huhu. so bila ada blogger yang pertikaikan, Gambit melenting dan jawapanya serius tak boleh belah  “Bagi saya video itu tidak salah, lagi pun ianya dimuatkan dalan Youtube untuk pasaran Amerika.. terpulanglah kepada masyarakat di negara ini untuk menilai sama ada menerimanya atau tidak.”
 
PETALING JAYA: Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) menasihatkan pengarah klip video kontroversi, Gambit Saifullah supaya tidak membandingkan hasil karyanya dengan filem-filem lain sebaliknya harus bertanggungjawab dengan apa yang dilakukan.Presidennya, Harun Salim Bachik berkata, tindakan Gambit menghasilkan klip video lagu Marilah dianggap tidak bermoral selain mencemarkan imej Malaysia jika dipasarkan di luar negara.
baca lagi klik SINI 

Ok. so aku rasa Gambit ni dah tak senang duduk sebab ramai dah hentam dia cukup cukup. tu la, terlajak perahu boleh diundur. terlajak memaki hamun blogger, hilang job lah kau lepas ni. tapi apa pun Gambit dah mintak maaf dalam status twitter dia baru baru ni. 


Gambit minta maaf

so kita sebagai bloggers yang kena tempias tempias maki hamun dia ni, maafkan la dia ok. manusia tak lari dari melakukan kesilapan. cuma yang aku kesalkan, video klip tu. kalau ye pun nak buat pasaran amerika, tak perlu la nak buat unsur ghairah kat situ. omputih tu tak heran. kat sana lagi melambak kot video klip macam tu. so bawak la nama Malaysia ni kat sana dengan imej baik seiring dengan budaya Timur kita. ok! 

so pada semua blogger, yang sudah tu sudah lah. jangan dikeruhkan lagi apa yang dah sedia keruh. semua orang melakukan kesilapan. walaupun ayat tu bukan la pakej untuk kita buat kesilapan, tapi tu la hakikatnya. hope dari kesilapan tu, kita boleh jadi yang lebih baik. ok. peace no war! 




Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :