SHOUTBOX DAN BIBLE

Salam.
sebelum tu nak tanya, korang ada pasang shoutbox? mesti la ada kan. penting atau tak, tu terpulang masing masing. aku cuma nak kongsi pendapat aku tentang kebaikan dan keburukan memasang shoutbox dalam blog. 

KEBAIKAN
  • pengunjung boleh tinggalkan jejak. so kita akan jejak dorang balik. ni boleh naikkan traffic dalam blog
  • kadang kadang pembaca malas nak pergi kotak komen, tapi dorang komen dalam shoutbox. ok jugak
  • boleh exchange link. lagi mudah
  • boleh remind owner blog tu, yang kita dah follow dia. hehe. maybe orang tu akan follow kita balik.

KEBURUKAN
  • kadang kadang anonymous tinggalkan jejak maki maki kita dalam tu.
  • beratkan blog
  • tipah tertipu. ingatkan siapa, rupanya bila kita klik, iklan churpchurp. sabar jela.
  • yang ni aku baru dapat tadi....
 


 nama dah ok da. ingatkan siapa. rupanya bila klik keluar page ni. 



so be carefull ye. kalau boleh sebagai umat islam, jangan la baca. sebab benda ni maybe boleh pesongkan akidah kita. especially budak budak. dalam shoutbox, ibarat kita ni terbuka dengan dunia luar. apa apa je boleh masuk dalam blog kita. orang boleh bagi apa je link dalam shoutbox tu. hati hati ok.
Previous
Next Post »