BLOGGER FAMOUS (tajuk boring)

Tags

Salam to all bloggers and sweet readers! 


Entry kali ni nak berkongsi pendapat tentang ragam blogger. selalunya isu ni mesti kita relate dengan blogger femes. eh femes ke dia tu?

kenapa nak femes di alam maya? serius bagi aku, macam takde life lah. kalau aku nak cari suami pun, tak ada aku nak cari yang duduk menghadap blog je. tak best langsung. duduk besarkan punggung depan laptop, dapat duit, mengharap pujian, untuk apa? pergi membanting tulang, baru la lelaki sejati.

ni yang aku nak berleter ni. macam dua hari sudah, punyalah eksaited aku nak ajak member aku ni pergi beriadah ke joging ke dekat park, boleh gak kuar peluh sikit. tapi last last dia cancel sebab sibuk edit blog. haha. aku pun ada penyakit tu jugak, tapi setakat ni aku belum rasa nak duduk depan blog 24 jam depan pc tu. 

kau nak jadi betty yang pakai spek besar tu ke? 


sebenarnya aku tak faham dengan dunia blog sekarang. otai la, newbie  la, femes macam artis la, semua pun blogger jugak. tak ada bezanya lah. tiap kali nak publish entry, mesti masuk dashboard dan tekan new post kan? ada ke blogger otai tu cakap "wahai entry, publish lah kau sekarang" takde kan? so takyah la nak letak palang besar sangat kat tengah tengah otai dengan newbie. jangan nak pandang newbie tu sebelah mata sangat lah.

pada pendapat aku lah kan, blogger jadi femes, ada dua sebab. 
1. sebab dia dah lama berblogging. so ramai dah kenal dia. lagipun dia banyak bagi tips pada kita. 
2. dia femes sebab orang suka blog dia (tak kira ah dia baru blogging ke atau dah lama)




so bila cakap pasal femes ni, bagi aku, semua orang mampu untuk jadi femes. bila kita da lama blogging, kita boleh jadi femes bila ramai kenal kita atau pun, even kita baru lagi blogging, kita boleh jadi "femes" dgn cara sentiasa update blog, blogwalking, pandai tackle readers.. dan mcm2 cara lg. (hhoho aku ada jumpa ramai blogger best macam ni..you best bro)

so my point is, KITA SEMUA SAMA. nak jadi femes atau tak, kita boleh pilih. bergantung jugak pada niat seseorang ber-blogging tu. hehehe..tapi femes atau tak, tu readers yg tentukan. dan tak semua "blogger femes" ni mintak nak di-femes-kan.

tak gitu. ape apa pun ni pendapat semata mata. tapi kalau korang ter'femes' tanpa rela, berhati hatilah di jalan raya. sebab manusia sekeliling kadang kadang tak boleh tengok orang lain up sikit. mula ah timbul isu, blogger femes sombong. padahal punya beribu komen dalam entry tu, ingat robot pe nak reply sume?

apa kata kalau glamer tu kita gantikan dengan sibuk?
hehe..
ia sibuk, sebab tu tak sempat balas..
ia sibuk sebab tu tak sempat layan..

boleh gitu?


Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :