.

.

DIREJECT? BUNGA BUKAN SEKUNTUM BRO!

assalamualaikum to all pakwe's and makwe's. happy Sunday. 

bunga tangkai panjang

pernah frust bila cinta yang kita hulurkan tak disambut? ok ayat tu amat skema. rasa rasanya antara lelaki dengan perempuan, which one yang selalu kena reject? ops. macam entry aku sebelum ni pasal LELAKI PLAYER. AM I RIGHT? aku rasa lelaki kategori ni mesti selalu kena reject. sebab tu dia bertukar menjadi player. haha. aku bantai je tu. 

so bila korang frust eh korang tu aku maksudkan lelaki ok. biasalah blog aku ni banyak dituju kat kaum lelaki. sebab aku tahu, tak ramai pembaca lelaki masuk blog aku ni. haks haks. jadi aku bebas bersuara. eh jangan marah. ok. berbalik pada topik, bila lelaki kena reject, mesti malu kan? ada rasa nak simbah asid kat muka sendiri tak?

member member penat pujuk korang. kadang kadang ayat common yang selalu keluar, "bro, rilekx bro, bunga bukan sekuntum, bro!" aite? tapi sebenarnya aku tak setuju sangat dengan pepatah tu pepatung oi! sebab nampak sangat dorang tak faham bunga bunga zaman sekarang macam mana. 

ok. bunga memang bukan sekuntum. bukan dua kuntum. tapi berkuntum kuntum. am i right? ok good. tapi bunga ada banyak jenis kan? bunga segar ada, bunga separa segar ada, bunga yang sedang sedang ada, bunga plastik pun ada. well, bro, bunga bukan sekuntum. tapi bro nak ke bunga plastik? 

bunga plastik ni means, perempuan plastik. segala galanya plastik. haiyo. hari ni dalam sejarah aku buat entry tuju kat perempuan. ok. kita bercakap melalui pemerhatian dan pengalaman aite?

korang pernah tengok tak situasi ni?

sorang awek cun macam lisa surihani, bila nampak je budak kecik, mula la buat muncung itik, "alolololo holloh holloh comelnyaaa budak tecik ni..geramm ai!" ok tiba tiba hormon gedik sudah mari. padahal tu lakonan je sebab sebelah dia ada pakwe dia. cuba pakwe dia takde. takde la kuat sangat gomol budak kecik tu kan? 

holloh hollohhhh

plastik tak kat situ?

cukup la satu contoh je ok. sebab kalau aku bagi dua tiga contoh perempuan plastik, marah pulak korang kan girlsss!!

back to the topic. bunga memang la bukan sekuntum. mens kat luar sana memang boleh choose bunga apa korang nak. tapi korang ingat senang macam pilih bunga kat cameron highland? susah okay! fikirlah baik baik. choose the best one.

nasihat terakhir aku, kalau korang motivate diri korang yang baru lepas kena reject tu, bunga bukan sekuntum, banyak lagi kat luar sana, ok tu silap. nak cari bunga memang senang bro. nak cari cinta sejati tu yang susah. 

ok bye.
21 Komentar untuk "DIREJECT? BUNGA BUKAN SEKUNTUM BRO!"

jangan sampai tersalah pilih bunga sudah. pompuan zaman sekarang ni nak panggil bunga pun dah teragak2. macam tak layak je nak panggil bunga. hehe.

hehe..biasa mcm tu..mana2 ada plastik..

kurangkn pngunaan plastik utk jg alam skitar..

Fakta : 11 perempuan : 1 lelaki :)

skrg byk bunga plastik..byk juga yg layu dr yg segar.sdgkn x dipetik pun,tp da layu..sme je kumbang dan bunga.kumbang x byk jd diorg rambang mata nk pilih bunga yg mn.hbs sume bunga yg dia singgah dia isap madu.

hahhaha.. betul3.. byk jnis bunga...

hmm.. hopefully kita gurls2 ni termasuk dlm bunga yg segar megar lah yerr huhu

aah. bunga bukan sekuntum. patutnya orang perempuan lah rasa tak secure sebab nisbah perempuan-lelaki. hihi. so ape de hal. 1 pergi, 10 mari. ;)

Dah Lanjut Usianya, Kenapa Tak Kahwin Lagi?

ouch..
jia slalu gdik2 ngn org y jia syg..
hahaha.. :D

bunga yg betol2 bunga mmg ssh nk dpt la..
kumbang yg betol2 kumbang pon ssh mau dpt..
isk..
kene usaha lbh kalo nk dpt yg sejati..
hihikk

aish.kumbang pun bukan sekor kan kan.heheheh.

hmm tak suke kot pompuan plastik.kwn rara ada yg mcm tuh.encik.poyo je dpn bf.blkng bf mcm singa lapo.

@.m y z. tak layak dipanggil bunga tu amat stuju..huhu..dorang ganas mcm kumbang;;

@Bluewendy terima kasih..sokongan anda amat dihargai

@Abang Stalker salah bunga atau salah kumbang yang menghisap madu?

@Miss Y and Her World kalau yang mari tu gatal2 nak buat apa..hehe

@jia gedik dengan orang tersayang tu perkara yang selalu kt dengar. hehe

@Cik Ezy Comot kumbang ala ala ladybird pun banyak kan..auww

dua insan ni punya hati dan perasaan kalau kena reject tu sure le merana sedih jugak kan, tapi kena sedar le cinta takleh dipaksa hehe
cari le yg lain kan

@rara pinkmafia hehe kt lebih mengetahui perempuan plastik macam mana kan kan kan

kalau bunga lain xde xpe..bunga ni ada. hihi

Back To Top