KORANG INGAT KORANG SWEET KE PUJUK AWEK MACAM TU? (goli den)

rasanya lelaki di luar sana macam blur blur je tak tahu macam mana nak pujuk awek masing-masing bila awek tu merajuk. so hari ni kita highlight sikit ayat-ayat cintan kasi pujuk korang punya awek. ada yang boleh pakai ada yang tak boleh pakai. pandai-pandailah korang ye.


kau ingat kau sweet?


SWEET KE? SATU
semalam baru je lepas gaduh dengan cik abang. huhu. dia pujuk? dia buat lawak lawak yang buat aku gelak. last last dia akan cakap, "lepasni jangan nanges nanges lagi tau!" 

GELINYA AKU! SATU
ok selalunya lelaki akan buat lawak lawak bodoh yang tak tahu datang dari mana idea tu. tupp leh buat pompuan gelak leleh air mata darah.

SWEET KE? DUA
"Ayang merajuk la dulu ye. Dah abis merajuk nanti mesej abang"

GELINYA AKU! DUA
ni kategori lelaki yang ramai awek. sebab kadang kadang awek awek dia merajuk serentak. macam musim lak kan. so dia pun malas da nak pujuk pujuk ni. lantak korang lah kan.

SWEET KE? TIGA
"abang ni penakut. takut akan kehilangan ayang..takut tak sempurna TANPA ayang tapi abang tetap sayang kan ayang. abang berani bila ayang senyum. ayang gelak. senyum la untuk abang.."

GELINYA AKU! TIGA
selalunya lelaki kategori romantik je yang boleh bertutur bahasa alien macam ni. bahasa ala ala sweet rasa macam bila dengar je boleh reda terus marah tu. tapi ada kes yang muntah tanpa henti lepas bf pujuk cara ni. hati hati ok.

SWEET KE? EMPAT
"Nanti abang bawak ayang pergi shopping."  --- memang confirm tak merajuk dah 

GELINYA AKU! EMPAT
Perempuan adalah materealistik. sama ada dalam diam atau pun terang terangan. kehkeh. Kadang kadang lelaki bagi hadiah lolipop sebatang pun bolehhh..Seyes. 

SWEET KE? LIMA
amik gitar, nyanyi lagu Fire House - I live my life for you, setel :p

GELINYA AKU! LIMA
Cara ni nak kata berkesan pun tak gak. Sebab kalau lagu tu rosak jadi cam haremm..silap silap awek tu amik gitar tu hempuk atas jalan. nanges pun tak guna bro. 

SWEET KE? ENAM
ayat biasa aku kalau dia merajuk "nak kaki?";P

GELINYA AKU! ENAM
kalau macam ni la dia pujuk awek dia yang tengah merajuk, mari kita tengok kaki sapa sampai dulu. hoohh blog aku dah under 18sg lah pulekk!

SWEET KE? TUJUH
"napa senyap ni, berak dlm seluar ke??" waduh trus tergelak punya..

GELINYA AKU! TUJUH
Sebenarnya malas nak komen kes ni. Korang pikir la sendiri bangang ke tak bangang. Hahaha

SWEET KE? LAPAN
Dah tiga empat hari dia tak mesej tak call baru lah dia tergedik gedik cari aku. pastu dia tanya, lama lagi ke ayang nak merajuk? huh!!

GELINYA AKU! LAPAN
ok kadang kadang lelaki lebih suka bagi awek dia cool dulu. tapi jangan lama sangat bro..takut nanti ada orang ketiga nyelit nyelit masuk. putih mata lu nanti.


SWEET KE? SEMBILAN
Saya punya boifren lagi hampeh. dah buat orang marah marah, lepastu dengan senang hati dia cakap, "tu pun nak merajuk. benda kecik pun nak besar besar" 

GELINYA AKU! SEMBILAN
Sian. lelaki dilahirkan untuk tidak memahami hati perempuan yang kompleks. idak gitu? tapi kan bro..benda kecik tu la penyebab jadinya benda besar. benda kecik pun lu takleh nak pujuk. Benda besar tah camna la plak kan??

SWEET KE? SEPULOH
hehe payah gak ni. if dah kawin senang siket. nak pujuk je kisss hehehehe. tp banyak orang macam tu..kisss aje dah lembut hati orang yang terlalu panas kan...?

GELINYA AKU! SEPULOH
no komen sebab aku lum kawin lagi. haks haks.
Amaran keras : kes terakhir ni hanya untuk pasangan yang sudah berumahtangga. yang takde tangga, sila abaikan

tapi kalau korang pujuk camne pun tak jalan jugak, korang tinggalkan je ok. hahahaha. evil.

ok bye!
Previous
Next Post »