.

.

KORANG INGAT KORANG SWEET KE PUJUK AWEK MACAM TU? (goli den)

rasanya lelaki di luar sana macam blur blur je tak tahu macam mana nak pujuk awek masing-masing bila awek tu merajuk. so hari ni kita highlight sikit ayat-ayat cintan kasi pujuk korang punya awek. ada yang boleh pakai ada yang tak boleh pakai. pandai-pandailah korang ye.


kau ingat kau sweet?


SWEET KE? SATU
semalam baru je lepas gaduh dengan cik abang. huhu. dia pujuk? dia buat lawak lawak yang buat aku gelak. last last dia akan cakap, "lepasni jangan nanges nanges lagi tau!" 

GELINYA AKU! SATU
ok selalunya lelaki akan buat lawak lawak bodoh yang tak tahu datang dari mana idea tu. tupp leh buat pompuan gelak leleh air mata darah.

SWEET KE? DUA
"Ayang merajuk la dulu ye. Dah abis merajuk nanti mesej abang"

GELINYA AKU! DUA
ni kategori lelaki yang ramai awek. sebab kadang kadang awek awek dia merajuk serentak. macam musim lak kan. so dia pun malas da nak pujuk pujuk ni. lantak korang lah kan.

SWEET KE? TIGA
"abang ni penakut. takut akan kehilangan ayang..takut tak sempurna TANPA ayang tapi abang tetap sayang kan ayang. abang berani bila ayang senyum. ayang gelak. senyum la untuk abang.."

GELINYA AKU! TIGA
selalunya lelaki kategori romantik je yang boleh bertutur bahasa alien macam ni. bahasa ala ala sweet rasa macam bila dengar je boleh reda terus marah tu. tapi ada kes yang muntah tanpa henti lepas bf pujuk cara ni. hati hati ok.

SWEET KE? EMPAT
"Nanti abang bawak ayang pergi shopping."  --- memang confirm tak merajuk dah 

GELINYA AKU! EMPAT
Perempuan adalah materealistik. sama ada dalam diam atau pun terang terangan. kehkeh. Kadang kadang lelaki bagi hadiah lolipop sebatang pun bolehhh..Seyes. 

SWEET KE? LIMA
amik gitar, nyanyi lagu Fire House - I live my life for you, setel :p

GELINYA AKU! LIMA
Cara ni nak kata berkesan pun tak gak. Sebab kalau lagu tu rosak jadi cam haremm..silap silap awek tu amik gitar tu hempuk atas jalan. nanges pun tak guna bro. 

SWEET KE? ENAM
ayat biasa aku kalau dia merajuk "nak kaki?";P

GELINYA AKU! ENAM
kalau macam ni la dia pujuk awek dia yang tengah merajuk, mari kita tengok kaki sapa sampai dulu. hoohh blog aku dah under 18sg lah pulekk!

SWEET KE? TUJUH
"napa senyap ni, berak dlm seluar ke??" waduh trus tergelak punya..

GELINYA AKU! TUJUH
Sebenarnya malas nak komen kes ni. Korang pikir la sendiri bangang ke tak bangang. Hahaha

SWEET KE? LAPAN
Dah tiga empat hari dia tak mesej tak call baru lah dia tergedik gedik cari aku. pastu dia tanya, lama lagi ke ayang nak merajuk? huh!!

GELINYA AKU! LAPAN
ok kadang kadang lelaki lebih suka bagi awek dia cool dulu. tapi jangan lama sangat bro..takut nanti ada orang ketiga nyelit nyelit masuk. putih mata lu nanti.


SWEET KE? SEMBILAN
Saya punya boifren lagi hampeh. dah buat orang marah marah, lepastu dengan senang hati dia cakap, "tu pun nak merajuk. benda kecik pun nak besar besar" 

GELINYA AKU! SEMBILAN
Sian. lelaki dilahirkan untuk tidak memahami hati perempuan yang kompleks. idak gitu? tapi kan bro..benda kecik tu la penyebab jadinya benda besar. benda kecik pun lu takleh nak pujuk. Benda besar tah camna la plak kan??

SWEET KE? SEPULOH
hehe payah gak ni. if dah kawin senang siket. nak pujuk je kisss hehehehe. tp banyak orang macam tu..kisss aje dah lembut hati orang yang terlalu panas kan...?

GELINYA AKU! SEPULOH
no komen sebab aku lum kawin lagi. haks haks.
Amaran keras : kes terakhir ni hanya untuk pasangan yang sudah berumahtangga. yang takde tangga, sila abaikan

tapi kalau korang pujuk camne pun tak jalan jugak, korang tinggalkan je ok. hahahaha. evil.

ok bye!
29 Komentar untuk "KORANG INGAT KORANG SWEET KE PUJUK AWEK MACAM TU? (goli den)"

ui .. ni hasut ni ... heheh .. mane boleh2 .. cik aish hasut ni


ni yang mane satu pakwe cik aish buat ni ? uhuh

haha , cara yng bagus ! betol2

kes sy sweet yg ke2..
geram btol ble dy ckp cm2!!!ggrrrrrrr!!!
nape laki ni susah phm ep???huhuhu..

SWEET KE? TUJUH - paling sweeeeeeeeeeeeet.. HAHA

awak jgn majuk ngan sy ye
kang jadi SWEET KE? SEBELAS lak
ahahaha

@iPai ala suka tanya soklan yg sentap kan ai. haha..emm takde sapa yg buat..sbb single lg..lalala..tp klu diberi pilihan..nk dia nyanyi lagu upin ipin

@kirani mia hahaha..yeke..adess..biasalah tu lelaki

@nanad hahaha sweet sweet bengong namanya tu

hahhaa..nk yg nom 10!!!!!nk jugakk.. hahaa

yang last tu saaangaaat sweeeet.haha.

haha.. kalo dija kan boyfrnd dija bagi je ape, *giler matrlst..hehe ngan biarkan je, tapi tak la smpai 3, 4 ari, stgh ari je pun..hehe

hahhaa terbaik! ziema tak reti nak pujuk orang. fullstop! haha

kadang2 majuk pujuk hati sendiri!! huhu sediihh :(

soklan sentap ke ? eh single lagi ke ? yg kate tgk transformer sabtu ini siapa pula .. ni yg rajin nak stalk kat seremban 2 ni (situ je selalu org tgk muvi kat seremban ni .. wakaka)

hahah ! nice entry .

sweet 1 ! tp sblom tuh pujuk ngan mnta maaf bru wat lawak gila2 . hihih . perkataan maaf pon dh cukup memadai n lembutkan ati :)

tapi kalo pakwe yg muka hndsem ala2 fahrin ahmad ke zulhuzaimi ker.. perghh..tgk muka pon gua cair dahhh hahhahaha

@Asha haha tu utk pas kawen ye anak2 sekalian

@khadijah ahaks..tkpe..aish faham naluri perempuan tu. kt dapat cokolat pun da ok kot.. :)

@.m y z. biasanya perempuan mmg tak tau camne nk pujuk lelaki kan..sian lelaki..pujuk la diri sdiri nampak gayanya..huhu

@fadhdeela hollohhh sedeynya..tkpe..mungkin si dia tak pandai pujuk..so tayah paksa ye..nnt dia pujuk tk ikhlas pun tak guna gak

@iPai haha..harus la muka aish ni je yg ada kat jj tu..carik la sampai jumpa kekekeke..da jumpa tgur ye

@c u m u h a m a yup..maaf pun da ok..tp lelaki ego taknak mtk maaf..ops

@syud dia buat salah pun kt tak majuk kot.hahahahah

kalau terasa cam akan cuba tegur .. uhuh

saya lak,dia kta jgn dok wat pragai sgt..

xleh nk majuk lgsung...

ari tuh macam nampak (konon2 nak rangka dialog nak tegur), e eh cik aish ke ... sila jgn buat-buat tak kenal

Back To Top