Home » » MEMORI SUBJEK SAINS TINGKATAN 3 BAB 1

MEMORI SUBJEK SAINS TINGKATAN 3 BAB 1




 kami eksaited belajar sains bab 1

ingat tak lagu dangdut amelina dengan iwan? memori daun pisang ah ah ah ah. hohoho pehlis. bertempiaran siput siput di luar sana dengar lagu ni. ok kali ni aku nak bawak korang imbas semula memori manis eh manis ke? tak kisah la kan..memori manis ke memori indah ke pahit ke masam ke. masa tu kita tingkatan tiga. 

minggu pertama belajar bab satu subjek sains. ingat lagi? masa ni lah semua budak budak rajin datang sekolah hari hari. kira full la attendance sepanjang belajar bab tu. yang tak pernah nampak muka kat skolah tiba tiba muncul. semangat baru katenya. nak berubah untuk jadi pelajar cemerlang atenya. 

yang pendiam, malas nak bertanya, tidur dalam kelas, semuanya segar bugar sepanjang belajar bab tu. semua rajin bertanya. pantang tak faham sikit, laju je tanya. istilah istilah yang pelik pelik, semua ditanya. sampai cikgu pun naik merah muka menjawab. tu belum bab cikgu praktikal yang ajar. lagi kesian. silap silap tobat taknak jadi cikgu gara gara pertanyaan melampau dek murid murid. 

tapi tu seminggu je. fenomena sihat tu tak kekal lama. masuk bab 2, attentance mula berlobang lobang bak dicucuk cencorot. yang rajin bertanya tadi tu, tiba tiba diam seribu bahasa. kadang kadang buat air liur basi dalam kelas. hampeh. 

bab apa la yang menarik sangat masa subjek sains tingkatan tiga tu ye? haks haks.

BY : Cik Aish - Mama Irine yang sentiasa nak nampak kurus! :D :D

Saya mama Irine yang bekerjaya tetapi mampu buktikan ibu berkerjaya mampu jana pendapatan sampingan 4 angka sebulan dengan Shaklee. :)SMS/Whatsap 0126716961 untuk pertanyaan mengenai Shaklee

Join Me On: Facebook | RAHSIA KURUS DAN LANGSING| :: Thanks semua :) ::

20 komen:

.m y z. said...

hahaha memula mcm tak dapat nak tangkap bab apa sebab short term memory. mana nak ingat dah. haha.

ni mesti bab reproduction kan kan? fuhhh dekat matrix or asasi lagi advance. soalan yang ditanya pun dah tak cover langsung. HAHA.

Nazrey Dylandy said...

kalau time sy ,dia masuk dlm chapter4:reproduction ..HAHA :p

*tak sure chapter 3 ke chapter 4

mizzkechique said...

dh lupa la...11thn yg lps punya citer..

Cik Aish said...

@.m y z. haha...yela zaman korang lain..zaman aish dulu tajuk ni bab 1.. n kitorang tak guna istilah tu, kitorang guna bahasa melayu..sains masa tu dlm bm.. tajuknya bab seks dan peranakan. haha

Cik Aish said...

@Nazrey Dylandy haha sama la tu :p

Cik Aish said...

@mizzkechique jap nak kira...ha lebih kurang sebaya la kita. hik

Fazil Hamid said...

generasi lepas ni takan lalui pengalaman ni lg...bab ni akn di ajar oleh guru tahun 1 dlm pendidikan kesihatan...huhuu...tak sanggup nak ajar...

Far8 budak baik said...

tobak tobak..hahaha
alala dulu selalu tanye entah ape2..
sekarng duk dlm kelas
mcm org bisu je..
lecturer pun tak caring dah mcm
dulu....grrrr

ASaDa RyutaRo said...

saya tak ingat bab apa, tapi dari cerita ni, macam tau pulak bab apa. hahaha..

gadis melayu said...

yang xleh belah kalau sblum nie sume berebut duk blakang. bila dtg bab tue. semua pakat bawak kerusi ke depan.. hehehehe..

Cik Ezy said...

ekeke..
dh boleh agk bab ape..
mase 2 cikgu yg ajar cik ezy cikgu laki,.
pehh malu2..
budak2 laki rilex je..
ceh.. xadil!
haha

Cik Aish said...

@Fazil Hamid hehe nape tak sgup lak?

Cik Aish said...

@Far8 budak baik tu la bezanya dulu ngn skng..;p

Cik Aish said...

@ASaDa RyutaRo hehe ye la.. interesting topic kan

Cik Aish said...

@gadis melayu ha tau tkpe..eeei teruk tau dorang ni..slalunya dak lelaki la..pompuan pun eksaited gak tp masa tu malu2 lg

Cik Aish said...

@Cik Ezy pergh cikgu lelaki ajar ea..kekekeke malunyaaa

sangat setia said...

2 r. rsnya, klau skola setia, bab 4 yg snok nk blaja. ops. bdk klas ea. bkn setia au. gagaga. xsk sains :P

Reen Azreen said...

setuju...ahahaha rilek btol bab tuh..sebaek xde amali...kalau x memang sume murid sanggup bersengkang mate woookkkk

Miss Xyz =) said...

hahaha lwklah.. :)

iPai said...

ni diri sendiri yang selalu ponteng pon mesti rajin datang juga .. hehehe