MEMORI SUBJEK SAINS TINGKATAN 3 BAB 1

Tags




 kami eksaited belajar sains bab 1

ingat tak lagu dangdut amelina dengan iwan? memori daun pisang ah ah ah ah. hohoho pehlis. bertempiaran siput siput di luar sana dengar lagu ni. ok kali ni aku nak bawak korang imbas semula memori manis eh manis ke? tak kisah la kan..memori manis ke memori indah ke pahit ke masam ke. masa tu kita tingkatan tiga. 

minggu pertama belajar bab satu subjek sains. ingat lagi? masa ni lah semua budak budak rajin datang sekolah hari hari. kira full la attendance sepanjang belajar bab tu. yang tak pernah nampak muka kat skolah tiba tiba muncul. semangat baru katenya. nak berubah untuk jadi pelajar cemerlang atenya. 

yang pendiam, malas nak bertanya, tidur dalam kelas, semuanya segar bugar sepanjang belajar bab tu. semua rajin bertanya. pantang tak faham sikit, laju je tanya. istilah istilah yang pelik pelik, semua ditanya. sampai cikgu pun naik merah muka menjawab. tu belum bab cikgu praktikal yang ajar. lagi kesian. silap silap tobat taknak jadi cikgu gara gara pertanyaan melampau dek murid murid. 

tapi tu seminggu je. fenomena sihat tu tak kekal lama. masuk bab 2, attentance mula berlobang lobang bak dicucuk cencorot. yang rajin bertanya tadi tu, tiba tiba diam seribu bahasa. kadang kadang buat air liur basi dalam kelas. hampeh. 

bab apa la yang menarik sangat masa subjek sains tingkatan tiga tu ye? haks haks.

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :