SHORT FORM (tajuk boring lagi)

apa beza blog dengan sms? 

whn i c = when i see

kalau korang nak tahu, tapi rasanya korang dah tahu, takpe lah aku bagitahu. eh banyaknya 'tahu'! kalau kita hantar sms panjang lebar, dua tiga page, mesti kena bayar lebih kan kan kan. satu sms mungkin 20sen..contoh la.. dua tiga page kau hantar sms, dah kena caj 60 sen. so apa yang korang dan aku buat, guna la short form. dari 3 page, mungkin boleh jadi 1 page je. hohoh berkira sungguh. eh mestilah. sepuluh sen tu amat bermakna. 

hi kowrunk! kitew nq tnyew kowrunk xg smyg jmt q? mak kt kta, xbeq tao pontg!

tu SMS. tapi kan kenapa aku selalu nampak penggunaan short form yang melampau lampau dekat dalam blog? nak jimat apa aku pun confuse. jimat tenaga dan jari jemari supaya sentiasa lembut? yela kalau taip penuh penuh, takut pulak jari tu bengkok. so gunalah short form. tak cukup dengan isi entry, tajuk entry pun letak short form. yes! korang memang suka berjimat. 

aku suka! lol 

ada aku kesah? ya aku kesah. sebab aku tak faham apa korang tulis kalau terlalu banyak short form. bila aku tak faham, aku nampak simbol pangkah je. kalau aku tak datang lagi blog tu, aku tahu korang tak kisah. kan kan kan.

 
Previous
Next Post »