.

.

CARA BUAT BORDER KELILING BLOG

Sory. sebab tutorial ni dah direquest oleh a few bloggers tapi baru ni aku nak share. sory sebab minggu ni sibuk pergi kenduri kahwin sana sini. ok so pada yang masih belum tahu macam mana nak buat border keliling blog macam blog aku sekarang, korang boleh usha tutorial kat blog Hannafauzann. try la. mesti jadi punya. 

tapi kalau nak letak border dekat post entry macam blog aku ni, (border pink tu) tutorialnya lain la ye. tapi since yang request tu just nak belajar macam mana nak buat border keliling blog, so aku bagi tu je la. hehe.

sory ah. blog aku ni memang banyak border. aku suka letak border. tapi selera kita semua lain lain. so selamat mencuba ok!

bye!
16 Komentar untuk "CARA BUAT BORDER KELILING BLOG"

selalu keliru..rupenye nak komen kene tekan kat bulat tu...dah beberape hari sy tak jumpe tempat nak bg komen...hehehe...

button komen pon mantap jugk..hehe

btw,new update>>

http://cintailmu89.blogspot.com/2011/06/bosan-arr-dengan-hidup-nih.html

@Fazil Hamid laaa..dah terang2 tu tulisan komen di sini.hahaha

@iz huhu belajar dr org lain jugak tu..hehe

letak border nmpak kemas sikit kan.

@najihah sahami yup...bg aish, letak border lg tersusun

thanks share :)
carik kat google td hehe

cik aish, buat tuto nak wat scroll box tu.

@Hanie_Dew ada la..aish dah buat da tuto tu..try check kat tab tuto tu ye..ada..

owh ade dah..soli soli..

nak request lagi bole tak:
alamak malu senanye.
[1] tuto reply comment
[2] shoutbox hidden hidden tu
[3] customize button next, back, home.

banyak ke.ala sory.ur tuto sangt senang nak ikut. so buat la tuto byk2. (^_^)v

@Hanie_Dew waaaaaa banyaknya..haahha...ok ok akan aish usahakan ye..thanks for request :)

salam cik aish......
tumpang tanya ckit.....
saya ni baru seminggu jer main blog....bdk mentah lg....
jd nk la tnya org expert nihhh....
saya dh buat border.....
masalhnya content dalam border tu sy tk tau nk buat.......macam mn yek....kot2 la ada sedikit tutorial....

Back To Top