.

.

APA PENDAPAT KORANG BILA ORANG TUA MENYANYI DALAM RANCANGAN KILAUAN EMAS?



marah bebenar lelaki ni. hehe


ha tajuk dah macam soalan SPM dah aku tengok. apa lagi, jawab jawab. korang tahu kan sekarang ASTRO mencari modal dengan membuat rancangan realiti KILAUAN EMAS untuk golongan veteren menunjukkan bakat masing masing? tahu kan? tak tahu? meh sini duduk sebelah kita gosip gosip. haha.

ASTRO ni kan dari dulu asyik buat rancangan realiti je kan. dari golongan muda sampai lah ke golongan yang tak berapa nak muda. tapi aku memang salute ah dengan rancangan IMAM MUDA.

bila aku tengok ujibakat, ramai jugak golongan veteren yang nak menyanyi. rupa rupanya dalam diam golongan ni nak masuk akademi fantasia tapi tak boleh sebab faktor usia. eh nampak macam takde beza akademi fantasia dengan kilauan emas kan? dua dua nak cungkil bakat menyanyi. 

ingatkan yang muda je nak menyanyi. 

zaman dulu
"apa nak jadi budak budak zaman sekarang, terkinjat sana terkinjat sini, bawak bawaklah mengaji kat surau tu"

zaman sekarang
"apa nak jadi orang tua sekarang, dah tua pun nak menyanyi lagi. bawak bawak lah beristigfar"

cukup cukup lah astro nak cungkil bakat menyanyi. tak bawak ke mana pun. lagi menambahkan dosa adalah. yang muda tu, belajar lah pandai pandai baru menyanyi. yang tak berapa nak muda? tambahkan amal, kerana usia mu sudah berada di penghujung. maaf ah ni hanya teguran dan pendapat saja. ruangan cemuhan dah pun tersedia. :p

33 Komentar untuk "APA PENDAPAT KORANG BILA ORANG TUA MENYANYI DALAM RANCANGAN KILAUAN EMAS?"

yg dah gigi emas pun nk nyanyi..ada tu kesian aku tngok..entah laa..jn sampai trcabut gigi palsu dah la..gun la polident tu...tp nyanyi goli den... kihkih kih

astro nak tmbh income tu..hihihi..

x yah la masuk program mcm 2.. pergi masjid lagi bagus..

tunggu cik aish masuk..ustazah pilhan...camner..ade berani..?
hehehe..

betul tuh .. naik heran aku .. ingatkan takde orang masuk .. ada yg men bedal nyanyi pon ada .. haddoi ..

ada tuh lagi laa, dgr dari dalam bilik, dia kate dia imam surau .. pergh .. tak tau nak cakap ape dah ..

diorng ad bakat.. tp trlalu lewat untuk pamerkn bakat2 diorng..yg astro ni pn satu, dok support2 bnda mcm tu.. patut bwk yg tua2 ke rancangan2 ilmiyah, oasis..


check out my new header, on #Transformers3 mood~
http://eleventx.blogspot.com/2011/06/atwr-comic-transformers-dan-blog.html :D

@iPai
betul tu...imam..bilal..semue pon nak glamour la nie...

@ArulchelseA hee..yg muda pun sama..sgup seksi atas pentas...lg teruk dr org tua..hmm

@iPai oo yeke..emm apa motif ea dorang ni..tah laaa..nk kejar glemer ke

@saiazuan aa rancangan ilmiah..tp masalahnya, rancangan ilmiah tak de sambutan..astro taknak.ehe

@Fazil Hamid hehe.. tau tkpe.. awk taknak masuk ke

@Cik Aish

cik aish, d'ya rase tak patot la kott.. pegi masjid kan lagy bguss..ade gak faedah ;P

@D'ya Marshmello hehe bila kt persoalkan mcm tu, nnt org akan ckp, yg tua je kene g? yg muda? haa camne nk jwb tuh

ish ish ish...rumah kate pergi kubur kata mari dah tu. kalau yang masuk tu memang,.emm...xtau la nk cakap. astro ni pun satu, buat la kelas 2 agama ke apa ke untuk orang2 tua ni. dpt gk tabur pahala.ni jadi pendorong dosa lak. ades.

tapi rasanya betul la gak apa orang tu komen..bukan bila dah tua jer kena ngaji sumer..yang muda pown sama lah..kalau tak diamalkan..susah..lagi-lagi kalau nyawa tak panjang..

OH EM GIIII! apa yang dorang dapat kalau join rancangan ni? nak kata lepas dorang join rancangan ni, dorang akan pemes, rasanya tak kot. sebab zmn sekarang org mne dengar dah suara2 evegreen ni. haih. org muda nak jadi penyanyi, orang tua pun nak jugak. sudah2 lah tu astro.

@najihah sahami astro kan nak cari duit! dia tk peduli kot benda2 ni..hmm

@MieMiM0301 yela..btul gak..dr sudut lain, mmg la yg muda pun tak terkecuali..mati ni bukan tua ja..yg muda pun klu da ajal mati gak..

@.m y z. perasan tak, astro ni gila nak kaut keuntungan kan?

haha actually tak tgok pun diorg nyanyi. bile tgok je, rase gantok. hihik :D

@Cik Aish
kalo ade pogrem bapak saya hebat baru nak join...hehehe...

sokong cik aish.. semuenye memang tak patut, buat la rancngan yang elokkan, ni la dunia akhir zaman kan, mentang2 dia dah tak nak buat af lagi, nak tambah lagi mengarot kan.. cik aish singgah blog, tak jadi la nak buat transparent yg cik aish ajar, any idea? thanks..

dh mlampau dh org tua skrg.. xberagak.. tym muda ckp nk tobat.. bile dh dpt pluang, mkin truk ad la.. klau ye pun diorang join, pe je diorang dpt?? m daud kilau pun dh bg sign nk blah.. pe daa~~

jemput singgah ANASAURUS :)

@Solihahazahar uhuh tgk af ke mentor ngntuk tk? hahaha..sama la mcm aish

@Fazil Hamid klu program2 mcm tu aish pun nak masuk! ahaks

@khadijah hehhe.tu lah..astro astro..macam macam otak geliga dorang..emm ok nnt aish jenguk ye..

@Farhana Jafri huhu tu la..aish pun pelik gak ngn trend skng..asik2 nyanyi..nyanyi..hmmm..

ade tuh lagi pulak... masa yang orang tuh kate, dia imam tau, bapak aku kate 'ni bukan imam ni. cam bomoh je'

bomoh pon nak famous weh

eh cam over plak .. bukan utk menyidir, tp memberi input yg aku tgk laa

teruskan la mengomen.... banyak pahala korang....

aku rs pndapt tu betui. mati dtg mnjmpt x kira tua @ muda. kita kena bersedia dlm semu tahap umur. so klu nk boikot, boikotler semer yg xberpekdah. br ler adil. btui x...?

Kalu mampus masa menyanyi alangkah ruginya.

Back To Top