.

.

NAK NAMPAK GOJES DENGAN KASUT TINGGI?

salam to all beautiful ladies! 
suka pakai kasut tinggi? apa perasaan korang bila pakai kasut tinggi? ada rasa seksi tak? ke seksa? hehe. 

 hows sweet!

I taknak pakai kasut tinggi nanti bila jalan dengan boyfriend, nampak dia pendek pulak. 
I tak suka pakai kasut tinggi sebab nanti nampak tonggek. ish takmau la. 
I pernah pakai kasut tinggi lepas tu terpelecot. so I terus serik. 
  
mesti kita selalu dengar alasan alasan ni kan? sama la. aku pun kadang kadang pernah je terpelecot. masa tu terus buat muka tak bersalah. kalau ada orang lalu kat sebelah buat buat lah jeling konon konon dia yang langgar kita. well tu taktik normal. hehe.

tapi kan honestly la aku tak reti pakai sandal yang nampak sandal. in case kalau nak pergi pasar tani tu of cos la pakai sandal. tapi tak lah flat sangat. kan sekarang ada jual sandal yang tapak tebal tu. so bila pakai stil rasa macam pakai kasut tinggi. walaupun it just ONLY a sandal. sebab bila aku pakai sandal flat, aku rasa ohhh sangat lah katik nya diri ini. dah la katik, renek pula tu. dah macam pokok rendang tak berbuah pulak aku rasa


 gojessss !

sebenarnya bila berkasut tinggi perempuan akan nampak lebih menarik dipandang. dalam diri dia sendiri akan timbul keyakinan yang lebih. tapi tak perlu lah nak pakai heels yang 6 7 inci semata mata nak nampak cantik kan? kot ye pun, jangan lah sampai menanggung kesakitan kak oi.

lagi pun orang pakai kasut tinggi sebab fashion and mostly design kasut tumit tinggi cantik! look gorgeous bila pakai tau! sebab bila pakai, confident level akan tinggi sikit. so kira added point to be more confident. badan akan lebih posture and jalan akan jadi lebih beradab (ye la kalau jalan sepah-sepah confirm jatuh)

tapi nak pakai tengok keadaan juga. tak kan la nak gi pasar pakai jugak kan...well, perempuan tetap perempuan. hehe. 


P/S aish pernah nampak satu girl ni, tudung dah style ala ala hana tajima dah. pakai dress, memang gorgeous la, tapi bila tengok kasut, lor..kasut sport. hehe taste masing masing. apo nak dikato? 
32 Komentar untuk "NAK NAMPAK GOJES DENGAN KASUT TINGGI?"

saye suke wedges..
kasut tinggi kureng la..
wat sakit kaki je..
lagi pon saye mmg dh tinggi..
ekeke..
perasan kejap..

@Cik Ezy yeke..aish rendah..member slalu panggil si katik..sgt keji kan dorang. hhe..tapi aish pun suka pakai wedges ..sbb ringan..

aisg betul tu,rara kan kalo pakai kasut tinggi rara rs seksi.tp sakitnya.tuhan je tau.

i pun rendah. i selalu pakai wedges je..high heel xpenah try pulak..
hihi

hurm....amir takleh pakai kasut nie..mak marah...hahaha...

kadang2 ada gak yg terpaksa pakai kan? bila jalan..mcm lawak lah..hehe..

suka wedges..pergi klas, hari2 pakai wedges...last2, dpt pyakit..tulang kt bhgian kaki, tergelincir dr tmpatnya..merana oooww..kaki lgsung xpat jalan..

last2, insaf..skrg, cuma pakai kasut flat jer..

@Chegu Zubir hehe..btul...so thats y prefer yg 2 3 inci je..klu smpi 4 5 inci tu, mmg tak rela la..

@rara pinkmafia hehe..seksi sbb lg confident kan..:p

@cik hani hehe..yup..wedges pun best! tk kisah la asalkan tggi..klu sandal flat tu bwk g jalan2..rasa mcm tak sempurna hidup ni. haha

aku bile pakai heels dah macam menara bergerak T_T

skang ni mmg pakai flat je. nak lagi pegi keje naik bas truun bas menapak jauh2 mmg tak la aku nk pakai heels.

bak kata ady, aku bergaya time pegi kenduri kawin jek dgn heels ahhahah

@Amir Izzat haha klu amir pakai, mesti gojes kuasa dua! haha

@cik Dil tu la..kdg2 pakai heels ni ada buruknya...so better pakai yg tak berapa tggi, jgn tggi sgt..mmg effect teruk nnt..

mish xsuka heel sebab kalau jalan kat longkang yg ade penutup lubang2 tu dia jadi terlekat kat celah2 tu. nayo den. hehe...prefer wedges!

kite slalu nak pkai heel...wedges pon..tapi bile pkai jadik extra tggi...nampak pelik..pkai flat pon owg duk tegur tggi..aiyoyo

heels ngajar prempuan ntuk jln lebih lmah lmbut.. pengalaman sndri.. dlu jln mcm llki.. ganaz semacam.. lepas belajar pakai heels totally brubah.. hehehehe..

saya xpnah pakai heels..maybe sbb umur baru 18 kot huhu..

pernah beli wedges yg ala2 bertumit tu..tapi pndek jerr.. xtau la apa nama dia..
tapi.. mak aihh..jalan 5 minit dah lenguh..

skrg kalo kuar..lbh prefer sandal biasa xpon sport shoes..heheh..

tapi pakai sandal best sbb selesa sgt..

kak aish cuba la..heheh

huhuu..Cik bluewendy pon sker pake kasut tinggi tapi, kadang2 tuh, ade gak alasan seperti alasan di atas..hahaha..:P

x boleh pakai heels sebab dah tinggi. nanti nampak bongkok. so, pakai flat yang ada tumit sikit je atau wedges yang x tinggi sangat

@najihah sahami hehe yup..aish pun suka pakai wedges..tp klu g kenduri, prefer heels.. tatau nape..ahaks

@Asyieq-iN Rkey yup..kt kena pandai sesuaikan..klu tggi, maybe better pakai wedges..:) tp tak salah rasanya klu pakai heels..

@gadis melayu haa stuju...mmg kdg2 bila pakai heels, kt akan hati2 ngn langkah kt..takde la jalan berterabur je..

@syudaish pun mmg pakai sandal klu setakat g kedai ke g mana2 yg dekat ke, tp sandal yang tapak tebal tu..tu la..nnt nk try pakai sandal flat..tp aish pendek :(

@Bluewendy haha alasan di atas mmg takleh lari...;p

@Nabila Huda aa btul gak tu..kena pandai2 la jaga cara kt jalan supaya tk nampak bongkok...tp wedges mmg best la

widad lebih prefer wedges..tak kira la dia tinggi atau rendahh..tapi heel takot nak cuba lak...nnti nak try la nmpk gojes sikit tak..hahah tapi kalau dah berjalan jauh widad prefer pakai sleper tak sakit kaki..

@WidadCutieyGirlZ StorY hehe ikut keselesaan sdiri jugak..klu selesa bersandal, apa slhnya..:) jgn mnyiksa diri kerana nak nampak gojes..:)

Hurmm,saya suka pakai kasut sport.Smart ape.Tak salah babe!hehe anyway,mcm awk ckp,taste masing2.Sye pegi class pun,pkai bju kurung,kasut sport. :)

ohhh mannnn. kalau ziema pakai kasut tinggi, alamatnya boleh diri depan pintu rumah je . hahah tak stabil lah kalau pakai kasut tinggi. tapi wedges no hal! :D

@Miss A hehe ye betul tu..taste masing2 kan..tp kan sekali pandang, klu budak2 skola yg pakai bj kurung pastu pakai kasut sport, nampak comel lak..adusss

@.m y z. hehe nampaknya ramai yg komen kata lg suka pakai wedges..yess..wedges mmg terbaik..kasut tumit tggi, maybe tk ramai yg biasa pakai..sbb sakit..

hnya ppuan je yg tau apa yg sesuai & patot dia pakai. laki2 ni pndi muji je. tu pon sllu nye iklas tp jauh. huh......

Back To Top