TIPS MENGELAK SECOND DATE DENGAN LELAKI ITU!!

Tags

Asalamualaikum ya ahli ahli.....blogger sekalian. 

kali ni aku nak share pengalaman aku sendiri dan maybe boleh membantu korang in case korang pernah mengalami situasi getir macam aku dulu. so firstly nak tanya korang pernah tak blind date? actually blind date ni banyak bahaya dari kebaikan tau tak? nasib baik lah aku dulu berjaya menyelamatkan diri.

ok. ni nak story pasal blind date aku dengan sorang jejaka yang aku tak pernah jumpa. so nama pun blind kan? but aku tak blind lagi. sekali yang datang...alamak. tepuk dahi. hehe. bukan tak hensem. rupa paras tu perkara kedua. chewah. tapi sebenarnya lelaki tu annoying.

nak tahu apa ciri ciri lelaki annoying? 
  • belum pape dah borak borak benda yang sensored! double meaning jee
  • kadang kadang dia lagi banyak cakap dari kita. baik kau dating sorang sorang la kalau camtu. aku baru nak cakap, kau dah potong.
  • dia asyik cerita dia keja apa, gaji dia banyak, shopping kat pavilion, pakai baju branded, bla bla..
  • dan sebagainya (kalau tulis sampai sok pun aku tak publish lagi entry nih) 
 


so apa aku buat bila berhadapan dengan lelaki annoying semasa blind date? hehe. ni keja gila namanya. aku nak dia reject aku. tak pun aku taknak dia ajak jumpa kali kedua. so apa yang aku buat, hari aku blind date dengan lelaki tu, aku buat perangai. apa aku buat?
  • bila time makan, aku jatuh kan sisa makanan tepi pinggan, kira selekeh la. pastu kutip balik.
  • bila jalan dekat ladies department dalam shopping complex tu, aku jatuhkan patung display tu.
  • buat buat la gelak sambil bunyi kroh krohh krohh
  • dan sebagainya (kalau aku tulis lagi, takut pulak orang nak datang ngurat)

so last sekali sebelum bersurai kitorangnya blind date tu, aku tanya dia. 
"awak kita jumpa lagi ye nanti!" (sambil gelak krooh krohh)

dan jawapan yang paling aku tunggu dari mulut dia.
"erm saya err selalu sibuk..nanti apa apa saya call ok"

dan lepas tu dia tak call call aku lagi. selamat weh. so girls, kalau korang tak suka dengan someone tu, janganla terlalu berterus terang sangat. sebab nanti takut dia bunuh diri tak dapat menerima hakikat korang reject dia. so gunakan cara psikologi seperti di atas. haha..ok bai.

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :